REKLAMI GEÇ

BAŞLADIĞIMIZ İŞİ BİTİRİRİZ!

BAŞLADIĞIMIZ İŞİ BİTİRİRİZ!

Ulu Cami operasyonuna benzetilen KML yıkımının engellenmesine ilişkin Hacı Selamoğlu’na konuşan Belediye Başkanı Zeybekci, “Biz başladığımız işi bitiririz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 19 Haziran 2010 Cumartesi, 12:46

Kız Meslek Lisesi bahçesine önceki akşam havanın kararmasının ardından gelen yıkım ekipleri, lisenin doğu cephesindeki binayı yıkmaya başladı. Bir süre sonra olayı haber alan bir kalabalık lise bahçesine gelerek yıkım ekimine engel oldu. Valilik Meydanı için düzenlenen yarışmada birinci gelen projenin ilk halinde olmamasına rağmen yıkılmaya çalışıldığı gerekçesiyle girişime karşı çıkan kalabalık durumu protesto etti. Mimar ve mühendis odalarının yöneticileri, siyasiler ve bazı STK yöneticilerinin oluşturduğu 60 kişiliğin girişimi nedeniyle durdurulan yıkım çalışması sabah saatlerinde tekrar başlayacağı söylense de başlanmadı.

ULU CAMİ OPERASYONUNA BENZİYOR
Dün belediye ekiplerinin akşam karanlığında gerçekleştirmeye çalıştığı yıkım operasyonu, Belediye Başkanı Ali Aygören döneminde tarihi Ulu Cami’nin yıkılmasına benzetiliyor. Gece geç saatlerinde gizlice yıkılan Ulu Cami’ye yönelik bu tasarruf çok eleştirilmişti.

İLGİNÇ ZEYBEKCİ DE YOKMUŞ!
Ulu Cami’nin yıkılmasının ardından eleştiri bombardımanına tutulan dönemin Belediye Başkanı Ali Aygören ilk açıklamasında şehir dışında olduğunu ve yıkımdan haberinin olmadığını söylemiş, duruma böyle bir yaklaşım getirmişti. DENİZLİHABER ekibinden Hacı Selamoğlu, dün akşamki operasyon ile ilgili Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’yi aradı. Zeybekci yaşanan gerginliğin detaylarını bilmediğini söyledi ve ekledi; “Şehir dışındaydım. Sabaha karşı döndüm”

AMAÇLARI TADİLAT YAPMAKMIŞ!
Eleştirilere bir türlü anlam veremediğini dile getiren Zeybekci, “Projede o bölgeden 25 metrelik bir yolun geçeceği belirtiliyor. Ekiplerimiz de bunun üzerine söz konusu bölgede kalan binada tadilat yapmak amacıyla dün çalışma başlatmışlar ve tepkiyle karşılaşmışlar. Detayları ile ilgili ilerleyen saatlerde arkadaşlarımla görüşeceğim. Çünkü dün akşam şehir dışındaydım, sabaha karşı döndüm” diye konuştu.

YARIDA BIRAKMAYACAKLAR
“Yapılan çalışmaya yönelik eleştirilere, bu tepkiye akıl sır erdiremiyorum. Her şeyin kanunlara uygun olduğu bir yıkımı eleştiren bu kitle, 800 yıllık Ulu Cami yıkılırken neredeymiş, merak ediyorum ” diyen Belediye Başkanı Zebekci, yıkımın tamamlanacağını ise şu sözlerle aktardı; “Biz başladığımız işi bitiririz. Yarıda bırakmayız.

BU İLK OPERASYON DEĞİL
Denizli’nin ilk kez Ali Aygören döneminde yaşadığı gece operasyonları Başkan Zeybekci’nin döneminde de zaman zaman gündeme geldi. Yenişehir Mahallesi’nde bundan yaklaşık 2 yıl önce park yapımı için bir koruluğa dalan belediye ekiplerinin gece operasyonu mahalle sakinlerinin tepkisine takılmıştı. Mahallenin iddiasına göre ekipler ağaçları kesiyordu.
Zeybekci dönemindeki bir diğer operasyon ise Yeni Cami bahçesindeki asırlık çınar ağaçlarının kesilmesiydi. Zeybekci, CHP’lilerin müdahalesi ile gündeme gelen bu olayın ardından, kesimi cami imamının istediğini belediye ekiplerinin gerçekleştirdiğini söylemişti.

İŞTE FOTOĞRAFLARLA DÜN AKŞAM
Denizlinin farklı çevrelerden tanığı simalar ve bilindik isimlerin oluşturduğu yaklaşık 60 kişilik topluluk dün gece yıkımını engelledi. İşte bu olaydan objektiflere takılan görüntüler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu