REKLAMI GEÇ

Bayırbucak Türkmenlerinden Denizli’ye teşekkür

Bayırbucak Türkmenlerinden Denizli’ye teşekkür

Hayrat İnsani Yardım Derneği ve Denizli Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile yürütülen kampanya kapsamında, Denizli’den toplanan yardım malzemeleri Suriye’deki Bayırbucak Türkmenlerine ulaştı. Denizlililerin bağışlarını zor şartlar altında yaşayan Bayırbucak Türkmenlerine dağıtan Hayrat İnsani Yardım Derneği, soydaşlarımızın teşekkürlerini iletti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Ocak 2016 Çarşamba, 15:43

Hayrat İnsani Yardım Derneği ve Denizli Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Denizli’de başlatılan kampanyada toplanan yardım malzemeleri Suriye’de zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Bayırbucak Türkmenlerine ulaştı.

denizli-buyuksehir-belediyesi-bayirbucak-turmenlerine-yardim-ulasti-ic-3

Denizli’den 19 Aralık 2015’te yola çıkan 25 TIR’lık yardım konvoyundaki malzemeleri Bayırbucak Türkmenlerine ulaştıran Hayrat İnsani Yardım Derneği yönetimi, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti. Ziyarete, Hayrat İnsani Yardım Derneği Denizli Temsilcisi Bekir Mert ve dernek üyeleri katıldı. Mert, kampanyanın tamamlanmasının ardından Denizlililerin bağışladığı 25 TIR’dan oluşan malzemeleri Suriye’deki Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırdıklarını belirterek, kampanyada emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan olmak üzere destek veren ilçe belediye başkanları ve tüm vatandaşlara soydaşlarımız adına teşekkür etti.

denizli-buyuksehir-belediyesi-bayirbucak-turmenlerine-yardim-ulasti-ic-1

YARDIMLAR YERİNE ULAŞTI
Denizlililerin bağışladığı yardım malzemelerinin tek tek Bayırbucak Türkmenlerine dağıtıldığını anlatan Mert, “Türkmen kardeşlerimiz zor şartlar altında yaşam mücadelesi verirken, Denizlili hemşehrilerimiz de insani yardım olarak elinden geleni yaptı. Allah onlardan razı olsun. Zor şartlar altında yaşayan soydaşlarımızın sıkıntılarına çare olacak bağışlar yerine ulaştı. Küçük çocuklarımız kendilerine gönderilen oyuncak ve kıyafetleri aldığında yaşadıkları sevince hep birlikte ortak olduk” dedi. Mert, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yardım malzemelerini alan soydaşlarımızın Denizli’ye selamlarını ve teşekkürlerini getirdik. Kampanyaya destek veren tüm halkımıza teşekkür ederim” dedi.

HAYDİ DENİZLİ BİR DAHA
Hayrat İnsani Yardım Derneği Denizli Temsilcisi Bekir Mert, vatandaşların yoğun talebi üzerine yardım kampanyasını yineleyeceklerini ifade ederek, 22-31 Ocak tarihleri arasında ikinci kez Bayramyeri Meydanı’nda olacaklarını, Denizli halkının desteklerini bir kez daha beklediklerini ifade etti. Yardım kampanyasının yapıldığı çadırda 25 TIR’la gönderilen bağışların dağıtılmasını gösteren fotoğraf sergisinin de görülebileceğini ifade eden Mert, tüm Denizlilileri kampanyaya destek vermeye ve sergilerini gezmeye davet etti.

denizli-buyuksehir-belediyesi-bayirbucak-turmenlerine-yardim-ulasti-ic

TÜRKMENLER BİZİM KARDEŞLERİMİZDİR
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, Türkiye’nin büyük bir ülke olduğunu belirterek, “Türkiye öyle büyük bir ülke ki orta doğuda savaştan kaçan insanlara, etnik kökenine, dinine, mezhebine bakmadan kucak açıyor; dünyanın öbür ucunda yardıma muhtaç insanlara kayıtsız kalmıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderimiz ile başlayan yürüyüşümüz ile artık dünyada nerede mazlum varsa, ezilen varsa, aç varsa ülkemin eli oraya ulaşıyor. Türkmenler de bizim kardeşlerimizdir, soydaşımızdır. Türkiye Cumhuriyeti bu kardeşlerimize de kucağını açmıştır, sahip çıkmıştır. Bu konuda Denizli’de üzerine düşeni yapmış, dişinden tırnağından artırdığı yardımları yaşam mücadelesi veren soydaşlarımız için bağışlamıştır. Allah onlardan razı olsun” dedi.

denizli-buyuksehir-belediyesi-bayirbucak-turmenlerine-yardim-ulasti-ic-2

25 TIR DUALARLA UĞURLANMIŞTI
Hayrat İnsani Yardım Derneği ve Denizli Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile yürütülen kampanya kapsamında, Denizli’den toplanan yardım malzemelerini Suriye’ye götüren 25 TIR’ın bulunduğu “Bayırbucak Türkmenleri Yardım Konvoyu” 19 Aralık 2015’te dualarla uğurlanmıştı. Yatak, battaniye, kıyafet, gıda ve kömür olmak üzere çeşitli ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu yardım konvoyu uğurlama törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu da katılmıştı.

Yorumlar

arif   -  Bağlantı 21 Ocak 2016, 10:08

Allah yardım eden ve bu işte aracı olan herkesten razı olsun ahirettte mutlaka bunun neticesini fazlasıyla alacaklardır… Helal olsun Denizlime haydi bir dahaaa

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu