REKLAMI GEÇ

Bayramyeri ve Kaleiçi’nde çalışmalar sürüyor

Bayramyeri ve Kaleiçi’nde çalışmalar sürüyor

Denizli Belediyesi, Kurtuluş Savaşı’nda düşman askerlerine karşı direnişin başladığı Bayramyeri Meydanı ile geçmişi 800 yıl öncesine dayanan tarihi Kaleiçi Çarşısı çevresinde sürdürdüğü kentsel iyileştirme projesinde sona geldi.

/ DENİZLİHABER / 15 Haziran 2010 Salı, 16:26

Denizli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Bayramyeri Meydanı’nın düzenlenmesi, görkemli bir meydan oluşturulması ve tarihi Kaleiçi Çarşı çevresinin eski nostaljik yapısının ortaya çıkartılması için çalışmalarını sürdürüyor.
Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Bayramyeri ve Kaleiçi’nde incelemelerde bulundu. Burada esnaflarla sohbet eden, onların görüş ve taleplerini alan Başkan Zeybekci, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Birçok esnaf, başkan ve beraberindekilere çay ısmarlayabilmek için birbiriyle yarıştı. Başkan Zeybekci de esnafları kırmayıp hepsinin işyerlerini ayrı ayrı ziyaret etti. Kentsel iyileştirme projesinin herkesin yararına olduğunu anlatan Başkan Zeybekci, “Bölge esnafıyla daha önce birçok kez görüştük, birçoğunun görüşünü aldık. Projeyle ortaya çıkacak başarı tüm esnaflarımıza aittir. Burası insanlarımızın tercih ettiği çok güzel bir mekan olacak” dedi.

Proje kapsamında 2 ayda, yollar yayalar lehine genişletildi. Kent mobilyaları ve çevre düzenlemesiyle bölge eski tarihi dokusuna uygun hale geldi. Yollar doğal taş, kaldırımlar ise travertenden yapıldı. Birçok yere Çınar, Erguvan, Akasya gibi ağaçlar dikildi. Aydınlatma elemanlarının ise takılmasına devam ediliyor.

Kentsel iyileştirme projesi, Eski Sarayköy Caddesi’nden, Demirciler’e kadar, buradan Ahi Sinan Caddesi’ne kadar geliyor. Bayramyeri’ndeki akaryakıt istasyonunun olduğu ara sokaktan camiye çıkan yol ve kaldırım, Kaleiçi Çarşısı’nın etrafı da proje içinde yer alıyor. Burada, açık havada alışveriş merkezi havası yaratılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu