REKLAMI GEÇ

Belediye ile sendika anlaştı

Belediye ile sendika anlaştı

Denizli Belediyesi’nde çalışan 630 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalandı. Buna göre işçilerin maaşlarına yüzde 12 dolayında zam yapıldı.

/ DENİZLİHABER / 18 Mayıs 2010 Salı, 17:08

Denizli Belediyesi’ndeki toplu iş sözleşmesine, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, başkan yardımcıları ve çok sayıda belediye çalışanı işçiler katıldı.

Başkan Zeybekci, yüksek hakeme gitmeden sendika ve belediyenin toplu iş sözleşmesinin imzalanma aşamasına geldiğini söyledi. Toplu iş sözleşmesinde atılacak imzaların Denizli halkı adına atılacağını işçilere ödenecek paraların da Denizli halkının paraları olduğunu kaydeden başkan Zeybekci, şöyle devam etti: “Biz bugüne kadar çalışma arkadaşlarımızı, kendi dünya görüşlerimize göre, kendi hassasiyetlerimize göre hiçbir zaman hareket ederek belirlemedik. Sizler işe başlarken Denizli halkına günde 8 saat en verimli şekilde çalışacağınıza dair söz verip imza attınız. Sizlere ödenen paralar Denizli halkının paralarıdır. Hiçbiri kendi cebimizden ödediğimiz paralar değildir. Akşam eve gittiğinizde çocuğunuzun gözünün içine bakarak (ben bugün Denizli halkıyla imzaladığım bu protokol gereği 8 saat çalıştım ve sana getirdiğim ekmek de helaldir) diyebiliyorsak bizim Denizli Belediyesi’yle hiçbir sorunumuz yoktur. Biz seçim sonrası yaptığımız toplantıda tasarruf amaçlı işten çıkarma olmayacak dedik ve bu halen geçerlidir. Ama halkın hakkını haksız yere suistimal eden olursa onlarla hiçbir işimiz de olmayacak. Bu toplu iş sözleşmemizde Türkiye’de memur maaş artış oranları, TEFE, TÜFE ortalaması belli, buna göre yüzde 12 dolayında zam olacak.”

Hak İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı ve Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Arslan da, toplu iş sözleşmesiyle ilgili bilgilerin üyelere ulaştırıldığını söyledi. Sözleşmenin, elde edilen ücretlere, sosyal haklara bakıldığında Türkiye’nin ve yerel yönetim şartlarına göre değerlendirildiğinde başarılı olarak görüldüğünü kaydeden Arslan, bir toplu iş sözleşmesinin başarılı sayılabilmesi için 3 kriter bulunduğunu ifade etti. Arslan, “3 tane temel hususun gerçekleşmesi lazım. 1-İşimizi aşımızı güven altına alabiliyor muyuz? 2-İmzaladığımız toplu iş sözleşmesiyle haklarımızı maaşlarımızı zamanında alabiliyor muyuz? 3-İş yerinde iş barışı, verimliliği ve kardeşliği temin edebiliyor muyuz? Bunlar varsa sözleşme başarılıdır. Bence ücret zammı 4. sıradadır. En yüksek maşalarla imza atıp aylarca ödenemeyen sosyal haklar maaşlar yine sorundur. İyi maaşa imza atıp çalışanların yarısının işini kaybetmesi iyi bir sözleşme değildir. Ben 3 hususun da burada gerçekleştiğini biliyorum. İşini yapan, verilen görevlerini yerine getiren arkadaşlarımız ücretlerini gününde alan arkadaşlarımızın akşam eve gittiğinde sabah işe gelip gelmeme kaygısını taşımaması gerekiyor. Yani insanlar işini aşını çalıştığı sürece kaybetmeyeceğini bilmesi gerekiyor. Bu hem çalışanların motivasyonu ve verimliği için önemlidir. Bunlar sağlanmışsa bu sözleşme iyi bir sözleşmedir” dedi.

Daha sonra başkan Zeybekci ve sendika başkanı Arslan 2010-2012 Yılı Toplu İş Sözleşmesini imzaladı. Böylece 630 işçinin maaşları yüzde 12 dolayında arttı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu