REKLAMI GEÇ

Bir daha dönmemek üzere gidenler unutulmadı

Bir daha dönmemek üzere gidenler unutulmadı

Çanakkale destanını yazdıranlar, bir daha geri dönmemek üzere çağrıldıkları cepheye koşarak gidenler, Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yılında minnetle ve sevgiyle anıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Mart 2016 Cuma, 18:33

Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü ile Şehitlik’ten sonra ikinci tören İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Pamukkale Halk Eğitim Merkezi’nde tören düzenlendi. Törene Vali Şükrü Kocatepe, AAK Parti Milletvekili Şahin Tin, CHP Milletvekili Kazım Arslan, 11. Komando Tugayı Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, şehit yakınları, gaziler, daire müdürleri, davetliler ve öğrenciler katıldı.

denizli-canakkale-zaferi-halk-egitim-ic

Tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından tüm şehitlerimiz için Denizli Anadolu İmam Hatip Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Bilal Furkan Şimşek tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Daha sonra şehit aileleri adına Dr. Meltem Akşit konuşurken, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz da, “Bizler bugün burada bir daha geri dönmemek üzere gidenleri, tarihin yazdığı en gerçek, en şerefli kahramanları yâd etmek, Çanakkale Zaferini kutlamak ve aziz şehitlerimizi anmak üzere toplanmış bulunuyoruz. 101 yıl önce yüzbinlerce vatan evladı bu vatanın bedelini ödemek üzere Çanakkale’ye çağrılmıştır. Amacımız geçmişteki savaşların zaferiyle gururlanmak değil. Eğer amaç vatan savunması, hürriyet davası, bir ölüm kalım mücadelesi ise buna savaş diyemeyiz ve bunu anlatmak boynumuzun borcudur. Çünkü vatan dediğimiz bu toprak, diyeti ağır ödenmiş bir topraktır” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri adına da Hava Savunma Üsteğmen Şerif Karaarslan konuştu. Karaarslan, “Vatan topraklarını korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz, devletimizin varlığını, milletimizin birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar ulusumuzun gönlünde yaşamaya devam edeceklerdir” diye konuştu.

Tören, şiirlerin okunması, “Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Şehitlerini Anıyor” isimli sinevizyon ve “Anzaklı Ömer” dramasının sunumu, Çanakkale türkülerinin söylenmesiyle sona erdi.

Buradaki etkinliğin ardından Vali Şükrü Kocatepe ve diğer protokol üyeleri, Denizli Muharip Gaziler Derneği ile Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şubesi’ni ziyaret etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu