REKLAMI GEÇ

Birliklerde Denizli’yi temsil edecekler

Birliklerde Denizli’yi temsil edecekler

Denizli Büyükşehir Belediyesi’ni üyesi olduğu birliklerde temsil edecek üyeler belirlendi. Gizli oylama ile yapılan seçimde, üyelerin tamamı AK Parti Grubu’ndan seçildi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 19 Nisan 2014 Cumartesi, 15:33

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan ayı toplantısında ihtisas komisyonlarında görev alacak üyelerle birlikte, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin üyesi olduğu 6 belediyeler birliğinde Denizli’yi temsil edecek üyelerde belirlendi.

TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ
Belediyecilik alanda faaliyet göstermek amacıyla 1945 yılında kurulan ve 2002 yılında mahalli idareler birliği statüsüne kavuşan Türkiye Belediyeler Birliği’nde Denizli’yi Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu ve Acıpayam Üyesi Halil Pekdemir temsil edecek.

TÜRK DÜNYASI BELEDİYELER BİRLİĞİ
Kültür ve medeniyetin geniş mirasını dikkate alarak işbirliğine dayalı bir dostluk ve yardımlaşma ortamı içinde, kar amacı gütmeden ve üye ülkelerinin kanunları ile yasaklanmamış olmak kaydıyla ekonomik ve teknik alanlar başta olmak üzere işbirliğini geliştirmek amacıyla kurulan Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nde ise Denizli’yi Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ve Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş temsil edecek.

 SAĞLIKLI KENTLER BİRLİĞİ
Sağlıklı kentler hareketinin Türkiye’de gelişebilmesi, benimsenmesi ve uygulanabilmesi amacıyla kurulan Sağlıklı Kentler Birliği’ne ise Babadağ Belediye Başkanı Salim Demirezen ile Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever seçildi.

JEOTERMAL KENTLER BİRLİĞİ
Farklı şehirlerin tecrübe paylaşımını teşvik ederek, kentler ve termal arasında güçlü bir ortaklık ağı oluşturmak amacıyla kurulan Jeotermal Kentler Birliği üyeliğine Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan, Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk ve Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan seçildi.

EGE BELEDİYELER BİRLİĞİ
Üye belediyeleri bilgilendirmek, mali imkanlarını etkin ve verimli biçimde kullanmalarını sağlamak, yasal konulardaki problemlerine çözümler önermek, haklarını ve çıkarlarını savunmak, yerleşim planları düzenlemek ve geliştirmek, kültür, eğitim, hukuki ve mevzuat alanlarında danışmanlık hizmetleri ile üyelere yol göstermek amacıyla Kurulan Ege Belediyeler Birliği’nde Denizli Büyükşehir Belediyesi’ni Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla temsil edecek.

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ
Tarihi kent dokularının ve kentsel-kültürel mirasın korunması amacıyla 2000 yılında kurulan Tarihi Kentler Birliği üyeliğine de Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, AKParti Buldan Belediye Meclis Üyesi Ahmet Kökdemir ile AK Parti Merkezefendi Belediye Meclis Üyesi ve Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Ali Değirmenci seçildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu