REKLAMI GEÇ

BİTİRİRİM DEDİ BİTİRDİ!

BİTİRİRİM DEDİ BİTİRDİ!

Denizli’de Kız Meslek Lisesi’nin yıkılması kararına tepki gösteren İl Koordinasyon Kurulu üyeleri Denizli Valiliği ve Denizli Belediyesi önüne kınıyoruz yazılı siyah çelenk bıraktı. Başkan Zeybekci dediğin ylaptı. Yarım kalan iyşini tamamladı.Yıkımı bugün yapılan okulun etrafında ise polis kuş uçurt

/ DENİZLİHABER / 19 Haziran 2010 Cumartesi, 13:13

DENİZLİHABER
TMMOB İl Koordinasyon Kurulu üyeleri Kız meslek Lisesi’nin yıkılmasına protesto etmek amacıyla Denizli Valiliği ve Denizli Belediyesi öne ”Kınıyoruz” yazılı siyah çelenk bıraktı.
Denizli Büyük Meydan Projesi kapsamında olan Denizli Kız Meslek lisesinin yıkılmamasını öngören tasarının ve Kız meslek lisesinin yıkımı emniyet güçlerinin geniş çapta güvenlik çemberi altında başlanması sivil toplum örgütlerini ayağa kaldırdı.

SİYAH ÇELENK BIRAKTILAR
Önceki gün gece yarısı operasyonu ile başlayan yıkım dün de akşam saatlerinde devam etti. Yıkım işlemi yapılırken Demokrasi Platformu üyeleri eylem gerçekleştirmek üzere Kız Meslek lisesinin önünde toplandılar. Buraya üzerinde ”Kınıyoruz” yazılı siyah çelenk bırakan topluluk daha sonra vilayet önüne giderek buraya da siyah çelenk bırakıp basın açıklaması yaptılar.

BALKANAY SERT KONUŞTU
Platform üyeleri adına açıklama yapan CHP Belediye Meclis Üyesi Arif Balkanay: ”Yıkım için yasal izin belgesini bile gösteremeyenler hukuksuzluğun bizzat sorumlusudur. Topu birbirine atan Denizli Valisi ve Denizli Belediye Başkanının “ Biz Yaptık Oldu” diyerek kente karşı suç işliyorlar. Tıpkı geçmişte Ulu cami’ nin yıkımı örneğinde olduğu gibi bu yıkım da kente karşı işlenen bir suçtur. O dozerler sadece Kız Meslek Lisesini yıkmakla kalmamış, tarihimizde, kültürümüzde belleğimizde ve ruhumuzda onarılmaz yaralar açmıştır. Bu nedenle yıkımdan sorumlu olan tüm yetkililer derhal görevinden istifa etmelidir. Ayrıca Tüm Denizli Halkı bilmelidir ki bu gün Kız Meslek Lisesini yıkanlar ile aylardır alt yapı rezaleti’ni yaşatanlar aynı kişilerdir” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu