REKLAMI GEÇ

“Bize ufku açık gençler lazım”

Teknoloji, Tasarım Yarışması ve Sergisi’nin açılışını yapan Vali Dr. Hasan Canpolat, sergide gençlere çağrıda bulundu. Canpolat: “Bizlere ufku açık gençler lazım” dedi.

/ DENİZLİHABER / 30 Mayıs 2007 Çarşamba, 00:00

Denizli’de birincisi gerçekleştirilen Teknoloji, Tasarım Yarışması ve Sergisi Atatürk Endüstri Meslek Lisesi Kapalı Spor Salonu’nda protokolünde katılımıyla açıldı. Sergi öncesi düzenlenen törene Vali Hasan Canpolat’ın yanı sıra Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, Müdür Yardımcısı Mevlüt Kocatürk, Okul Müdürü Faruk Can, yarışmaya katılan öğrenciler ve öğretmenleri katıldı.

Törende konuşma yapan Vali Hasan Canpolat, yaklaşık 8 bin yıllık insanlık tarihinde yaşanan bilgi birikiminin son yıllarda katlanarak devam ettiğini ve artık bilgiye ulaşmanın oldukça kolaylaştığını belirtti. Konuşmasında gençlere de çağrıda bulunan Canpolat: “İnsanoğlunun binlerce yılda oluşturduğu bilgi birikimi 19. ve 20. yüzyıllarda katlanarak artmıştır. Özellikle 1940’tan sonra yaşanan bilgi artışı, baş döndürücü bir boyut aldı. Bilgi akımı ve bilgiye ulaşım artık çok kolaylaştı. İnternetle oturduğunuz yerden her türlü bilgiye ulaşmak mümkün. Gençler; sizler dünyanın diğer bölgelerinde olan akranlarınızla yarış içinde olduğunuzu bilip ona göre çalışmalısınız. Artık ülkelerin zenginliği yeraltı kaynaklarının çokluğuyla değil, bilgiyi üretmesi ve ona sahip olmasıyla ölçülüyor. Bilgi yarışında geri kalan ülkeler çok zor durumlara düşüyor. Bizlere ufku açık gençler lazım. Araştırmacı, bilim adamı, fikir sahibi gençlerimizin çıkması bizleri son derece memnun ediyor. Sizlerden bunları bekliyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından TÜBİTAK 2007 Ortaöğretim öğrencileri arası proje yarışmasında “Üçgenler ve Üçgensel Sayılar” matematik projesi ile teşvik ödülü alan Bilim Sanat Merkezi öğrencisi Candeniz Uysal, Vali Canpolat tarafından altınla ödüllendirildi. Teknoloji ve Tasarım Yarışması’nda ilk üçe giren Kemal Özcan, Sinan Özcan ve Mehmet Gökçeoğlu ise Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici tarafından altınla ödüllendirildi. Mansiyon ödülü alan yedi öğrenciye de kitap hediye edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 15 33Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 16 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 13 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 30Parçalı Bulutlu