REKLAMI GEÇ

Bombalı teröre Denizli’den tepki seli

Bombalı teröre Denizli’den tepki seli

Ankara’da dün akşam saatlerinde meydana gelen bombalı terör saldırısına Denizli’den tepki yağdı. Yapılan açıklamalarda, terör ve yaşama hakkına yönelik saldırı lanetlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Şubat 2016 Perşembe, 10:49

Türkiye’nin kalbi başkent Ankara’da askeri personeli yönelik terör saldırısı tüm yurtta olduğu gibi Denizli’de de infial yarattı. Yapılan açıklamalarda terör lanetlenirken, teröre destek verenler kınandı, birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.

denizli-ankara-patlama-teror-kinama-nihat-zeybekci

ZEYBEKCİ: MİLLETİMİZ ZOR GÜN DOSTUDUR
AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, başkentte meydana gelen ve ulusu yasa boğan terör saldırısıyla ilgili açıklamasında, yaşanan katliamın arkasında ordunun caydırıcı operasyonlarından rahatsız olanların bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Türkiye’de kaosa yol açıp bundan çıkar umanlar, milletimiz birlik ve beraberliğinden ödün vermedikçe kötü amaçlarına ulaşamayacaklardır. Milletimiz, zor gün dostudur. Acılar paylaşıldıkça azalır. O nedenle, söz konusu vatan ve devletimiz olunca varını yoğunu sarf eden, gerektiğinde anasını, babasını, eşini ve çocuğunu geride bırakıp cepheye koşan, kaderinin yüklediği yüce görevi bir emanet bilip adeta asker doğan, asker gibi yaşayan milletimiz, teröre karşı tek vücut olarak en doğru cevabı verecektir. Teröre karşı en büyük mücadelemiz birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi korumamızdır. Bugün artık ülkemiz ile milletimizin dostları ve düşmanları net olarak ortaya çıkacaktır.”

denizli-ankara-patlama-teror-kinama-melike-basmaci

BASMACI: HAİN ELLER KIRILACAK
CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı da açıklamasında, “Ankara Tren Garı’ndaki hain bombalı saldırıda yaşamını yitiren 102 yurttaşımızın acıları yüreğimizde tazeliğini korurken, dün akşam yeniden ortaya çıkan terör saldırıları yüreğimize yeni acılar düşürmüştür” diyerek, şöyle devam etti:

“Bombalı saldırıda yaşamını yitiren 28 yurttaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Yüzyıllarca üzerinde birlikte kardeşçe yaşadığımız topraklarımıza, birlikte yaşama isteğimize nifak tohumları ekmeye çalışanları lanetliyorum. Bu saldırı topyekün millete ve ülkemize yapılmıştır. Ülkemizin geleceğine, istikrarına, huzur ve barış ortamına kurşun sıkanlar aslında kendi geleceğine kast etmektedirler. Alçakça saldıranlarla sabrımızı zorlayanlar tıpkı tarihte olduğu gibi kirli emellerine asla emellerine ulaşamayacaklardır. Türk ulusu geçmişte olduğu gibi, bugün de ülkenin huzuruna ve barışına kalkan hain elleri kıracaktır.”

denizli-ankara-patlama-teror-kinama-osman-zolan

ZOLAN: BİRLİK VE BERABERLİĞİ BOZAMAYACAKLAR
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Ankara ve Diyarbakır’da meydana gelen terör saldırılarının ardından yaptığı açıklamada, menfur saldırıları şiddetle lanetlendiğini belirtti. “Türkiye üzerinde hain emelleri olanlar unutmasınlar ki bu ülkenin birlik ve beraberliğini bozamayacaklar” diyerek, şöyle devam etti:

“Ankara ve Diyarbakır’da gerçekleştirilen terör, en basit tabiri ile alçakça gerçekleştirilen saldırılardır. Ahlaki ve insani hiçbir sınırı olmayan bu saldırıları gerçekleştirenlerin arkasındaki güçlerle de mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak ve en kısa sürede devletimiz bu olayın faillerini yargılayacaktır. Dün olduğu gibi bugün de milletçe dimdik ayaktayız. Hain saldırılarda hayatı kaybeden şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Milletimizi derin bir üzüntüye sokan menfur saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum.”

denizli-ankara-patlama-teror-kinama-teoman-sancar

SANCAR: İNADINA BARIŞ
CHP İl Başkanı Teoman Sancar da, akan kanın durması, huzurun bir an önce sağlanması için hükümeti göreve davet ettiklerini söyleyerek, saldırıyı kınadı. Sancar, “Bu kaçıncı felaket, bu kaçıncı saldırı? Ülkemizin huzurunu, vatandaşlarımızın can güvenliğini ve yaşam hakkını korumakla yükümlü hükümet yetkililerinin artık bu hayati konuda önemli ve çözümcül adımlar atmasını bekliyoruz. Atatürk’ümüzün ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ sözünün de bir kez daha ne kadar doğru ve gerçek bir ilke olduğunu inançla vurguluyor, ‘inadına barış, inadına barış’ diyoruz. Bu menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır ve metanet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” açıklamasını yaptı.

denizli-ankara-patlama-teror-kinama-necdet-ozer

ÖZER: DİMDİK DURACAĞIZ
Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, terörü gerçekleştirenleri ve terörü destekleyenleri lanetlediklerini belirterek, “Olaylar, ülkemizin birlik ve beraberliğini hedef almakta, kardeşçe yaşayan insanları birbirine düşürmek için yapılmaktadır. Ancak millet olarak bu saldırıların karşısında dimdik duracağız, birlik ve beraberliğimizin bozulmasına izin vermeyeceğiz. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Allah, tüm ailelere ve milletimize sabırlar versin” dedi.

denizli-ankara-patlama-teror-kinama-mujdat-kececi

KEÇECİ: TERÖRÜN KANLI YÜZÜ BİR KEZ DAHA GÖRÜLDÜ
Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci de, Ankara’da 28 kişinin hayatını kaybettiği, 61 kişinin yaralandığı kanlı terör saldırısını kınadığını dile getirerek, şu açıklamayı yaptı: Vatandaşlarımızın en yoğun olduğu bölgelerden birinde bu saldırının gerçekleştirilmiş olması terörün çirkin, kanlı ve hain yüzünü bir kez daha göstermiştir. En temel insan hakkı olan yaşama hakkını hedef alan, bu eylemi şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Neredeyse hergün terör saldırılarında verdiğimiz kayıplar bizi ciddi anlamda üzüyor. Huzur ve güvenliğimizi hedef alan, yaşama hakkına yönelik bu saldırıların bir an önce son bulmasını diliyorum. Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet; ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.”

denizli-ankara-patlama-teror-kinama-muhammet-subasioglu

SUBAŞIOĞLU: MÜCADELE KARARLI ŞEKİLDE SÜRECEK
Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Ankara’daki askeri servis konvoyuna yönelik bombalı saldırıyla ilgili açıklamasında, “Ankara’daki terör saldırısında hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri personelimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Terör örgütlerini kullanarak ülkemizi ve milletimizi hedeflerinden uzaklaştırabileceklerini sananlar, yanıldıklarını göreceklerdir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bu saldırıları gerçekleştiren piyonlarla ve arkasındaki güçlerle mücadelesini kararlı bir şekilde sürdürecektir” ifadesini kullandı.

denizli-ankara-patlama-teror-kinama-gokhan-onem

ÖNEM: TERÖR YAŞAMA HAKKINI TEHDİT EDİYOR
Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem, terörün en temel hak olan yaşama hakkını tehdit ettiğini vurgulayarak, “Ülkemizin kalbinde, Ankara’da meydana gelen terör saldırısında 28 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 61 vatandaşımız da yaralanmıştır. Bu hain saldırı hepimizi derinden yaralamıştır. Son dönemde hem güvenlik güçlerimizi hem de sivil vatandaşlarımızı hedef alan terör saldırıları, terörle daha etkin ve kararlı bir mücadelenin zorunlu olduğunu bir kez daha göstermiştir.
Bir insanlık suçu olan terör, en temel hak olan yaşama hakkını tehdit etmektedir. Yetkililer ülkemizin önceliği olmayan konularla oyalanmak yerine birincil sorunumuz olan terörü önlemeye yönelik etkin çalışmalar yapmak durumundadır” diye konuştu.

denizli-ankara-patlama-teror-kinama-degiad

DEGİAD: MEMLEKET SEVGİMİZ SIKINTILARI AŞMAYA YETECEKTİR
Denizli Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu’nu açıklamasında da Ankara ve Diyarbakır’daki hain saldırılar kınanarak, “Bizim güzel ülkemizin mutlu, huzurlu rahat olması gerek. Biz gençler, her zaman ülkemizin yanındayız. DEGİAD Ailesi olarak Atamızın huzurunda, ülkemizin başkentinde ve Diyarbakır’da yapılan terörü lanetliyor, kınıyor ama umutla yılmadan bu ülke için çalışmaya var olmaya devam edeceğimizi bildiriyoruz. Atamızın bizlere verdiği değerlerin bilinci ile aşkı ile gücü ile durmadan çalışıyoruz. Bizim memleket sevgimiz, bütün sıkıntıları aşmaya yetecektir. Kalbimizden aldığımız yarayı sarma gücümüz, ülkemizi kana boğacak güçten daha inançlı daha sabırlı ve daha kararlıdır” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu