REKLAMI GEÇ

Bu da ağaç mezarlığı

Bu da ağaç mezarlığı

Denizli-Acıpayam karayolundaki yol yapım çalışmaları sırasında orta refüjden sökülerek, Pamukkale Üniversitesi Kampüsü’nün yanındaki alana dikilen çam ağaçları kurudu.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 22 Ağustos 2014 Cuma, 09:46

Yetişmiş ağaçların sökülmesine karşı vatandaşlar tepki gösterdiğinde, “bunları başka yere nakledeceğiz” savunması sıkça kullanılır oldu. Son örneği Adalet Mahallesi’nde yaşandı. 2009’da Denizli Bütünşehir Yasası ile kapanan Bereketli Belediyesi’nin yeşil alan ilan ettiği, ancak bedelini ödemediği için vatandaşların dava açtığı alandaki ağaçların sökülmek istenmesiyle kullanıldı bu söz. Ağaç sökümüne karşı çıkan vatandaşlar, görüşmek için gittikleri Merkezefendi Belediyesi’nden bekledikleri yanıtı alamamış, Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne gittiklerinde de Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan’ın “Belediye ağaçları kesmeyecek, başka bir yere nakledecek” yanıtıyla hayal kırıklığına uğramışlardı.

NAKLEDİLEN AĞAÇ MEZARLIĞI
Geçtiğimiz yıllarda Denizli-Acıpayam karayolunda yapılan yol genişletme çalışmaları sırasında, görüşü engellediği gerekçesiyle orta refüjdeki çok sayıda çam ağacı sökülerek, Pamukkale Üniversitesi ile Bağbaşı Mahalllesi arasında içme suyu sondaj kuyularının bulunduğu bölgeye dikilmişti. Ancak, yerlerinden edilen bu ağaçlar nakledildikleri yerde bir daha filiz vermedi. Neredeyse tamamına yakını kurudu ve ortaya “burası radyasyonlu bölge mi?” dedirtecek bir tablo çıktı.

“ÇOK ÇABA HARCADIK AMA OLMADI”
Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Lale Gönüllü, konuyla ilgili açıklamasında, “Yol yapım çalışmaları devam ederken, ağaçların sökülmesi gündeme geldi. Ağaçları sökmek için özel makine getirdik. Büyük bir titizlikle söktük ve boş alana naklettik. Suladık, bakımını da büyük bir titizlikle yaptık, ancak ağaçlar tutunamadı. Maalesef ibreli ağaçlarda bu sorun yaşanıyor. O nedenle mümkün olduğu kadar ağaçların yetiştiği yerde korunmasının mücadelesini veriyoruz” dedi.

Yorumlar

Ahmet Şevki Gördes   -  Bağlantı 22 Ağustos 2014, 10:29

Yaz ortasında ağaçları yerlerinden kaydırırsan
hem de kökleri topraksız ve de nemsiz bir şeklide
olacağı budur.
Bir de çıkarlar karşımıza ustalıktan ahkam keserler…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu