REKLAMI GEÇ

Bu gece bin aydan daha hayırlı

Bu gece bin aydan daha hayırlı

İslam alemi, bin aydan daha hayırlı olarak ifade edilen mübarek Kadir Gecesi’ni bu akşam idrak ediyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Temmuz 2015 Pazartesi, 09:21

Kadir Gecesi dolayısıyla bu akşam Merkezefendi ve Pamukkale müftülüklerince Kadir Gecesi özel programı hazırlandı. Buna göre, Delikliçınar Yeni Camii’de vaaz verilecek, mevlid-i şerif ve hatim duaları okunacak, sakal-ı şerif ziyareti yapılacak. Program sahur yemeğiyle sona erecek.

Merkezefendi Müftülüğü’nün Kadir Gecesi programı ise Servergazi Fetih Camii’nde düzenlenecek. Vaaz ile başlayacak program, mevlid-i şerif ve hatim dualarının okunmasıyla devam edecek. Namaz sonrasında da sakal-ı şerif ziyareti gerçekleştirilecek.

Ayrıca, Merkezefendi Müftülüğü’ne bağlı 16, Pamukkale Müftülüğü’ne bağlı 71 cami sabaha kadar açık tutulacak. Sakal-ı şerif ziyaretleri için Merkezefendi’de Çaybaşı, Namazgah ve Hilal camileri; Pamukkale’de İstiklal, Mehmet Akif Ersoy, Pekmezli, Topraklık ve Tunalı camileri açık olacak.

Öte yandan, Kadir Gecesi dolayısıyla İl Müftüsü Mehmet Aşık, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve diğer protokol mesaj yayınladı. İşte o mesajlar:

MÜFTÜ AŞIK: TAN YERİ AĞIRINCAYA KADAR ESENLİK DOLUDUR
İl Müftüsü Mehmet Aşık, “Biz onu (Kur’an’ı) Kadir Gecesi’nde indirdik. Bilir misin nedir Kadir Gecesi? Kadir Gecesi, bin aydan hayırlıdır.O gece melekler ve ruh, rablerinin izniyle her bir iş için iner dururlar.O gece tan yeri ağarıncaya kadar esenlik doludur. (Kadir Suresi, 1-5)” sözleriyle başladığı mesajında, şu görüşlere yer verdi:

Herşeye gücü yeten, kullarına karşı merhametli, kullarını affetmek için özel imkanlar sunan Yüce Mevla’mızın biz Muhammed ümmetine bir ikramı, bir genel af imkanı ve ikramiyesi olan Kadir Gecesi’ne kavuşmuş bulunuyoruz.

Kadrini bilip en güzel surette, ihlasla değerlendirebilenler için bir geceyi bin aydan daha hayırlı kılma, ömrüne bir ömür daha katma gecesidir Kadir Gecesi.
Ölüm anında yaptıklarının pişmanlığı ile dünyaya yeniden dönmek isteyecek, kendisine bir ömür daha vermesi için Rabbine yalvaracak olan,fakat bu isteği kabul edilmeyecek olan insana,Rabbimizin daha yaşarken bir ömür kulluk sevabını elde etme fırsatı sunduğu bir gecedir Kadir Gecesi.

Geçmiş günahlarımızdan arınma, geleceğimizin takdirini hayra bağlama gecesidir Kadir Gecesi.
İnsanlığın ilahi değerlerden uzaklaşıp insanlığını kaybettiği şu zaman diliminde, yeniden ilahi vahiyle ve insanlığıyla buluşma gecesidir Kadir Gecesi.

ZOLAN: BARIŞ VE KARDEŞLİK İÇİN DUA EDELİM
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bin aydan daha hayırlı olduğu ifade edilen Kadir Gecesi’ni karşılamanın sevincini yaşadıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

“Allah’ın kelamı olan kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim, ramazanın kalbi olan bu gecede inmeye başladı. Bu nedenle İslam alemi için ayrı bir önemi olan bu mübarek gece vesilesi ile tüm Müslümanlar yan yana ibadetlerini gerçekleştirecek ve Kadir Gecesi’nin feyzini hep birlikte dua ederek alacaklar. Bu gecenin manevi iklimi ile dayanışma, kardeşlik ve yardımlaşma hissiyatlarımız beslenecek ve gönül dünyamız aydınlanacak.

Bu kutsal gecemizde, Türkiye ve tüm dünyada barış ve kardeşliğin hakim olması için dua edelim. Dünyada zulüm altında bulunan kardeşlerimizin huzur ve refahı içi dua edelim. Bu vesile ile tüm İslam aleminin ve hemşehrilerimin mübarek Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor; bu mübarek günün manevi huzur ve bereketinden hepimizin faydalanmasını, ibadet ve dualarımızın kabul olmasını ve bu gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.”

TİN: ZULÜMLERİN SON BULMASI İÇİN DUA EDELİM
AK Parti İl Başkanı Şahin Tin, bu gece, yapılan duaların red olunmayacağı bir gece olduğunu belirterek, şöyle dedi:

“Onun için, dünya üzerinde zulüm gören müslümanlar için, akan kanların durması için Mevlâya dua ile mübarek bir geceyi idrak edeceğiz. Biz, ülkemizde refah ve barış içinde Ramazan ayını ve Kadir Gecesini idrak ederken; Müslüman kardeşlerimiz çeşitli olumsuzluklarla karşı karşıya kalmaktadır. Bu da bizleri derinden üzmektedir. Din kardeşlerimizin barış ve huzur içinde hayatlarını sürmeleri, akan kanın ve zulümlerin son bulması için onlar adına dualarımızı yapmalıyız.

Kadir Gecesinin, ülkemiz başta olmak üzere tüm dünyaya sevgi ve barışın tesis edilmesine vesile olmasını niyaz ediyoruz. Yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı’nın da heyecanını şimdiden yaşamaya başladık. Kadir gecesi ve Ramazan bayramı millet olarak sevinme ve birbirimizi kucaklama günü olsun”.

GÜRLESİN: KUTSAL GECE BARIŞ VE HUZURA VESİLE OLSUN
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Kur-an’ı Kerim’in Kadir Gecesi’nde indirildiğini anımsatarak, şöyle devam etti:

“Bu kutsal gecenin getirdiği esenlik ve selametin, tüm yurdumuzu, aziz milletimizi ve bütün insanlığı çepeçevre kuşatmasını; yeryüzünde barış ve huzura vesile olmasını diliyorum. Bu düşünce ve duygularla aziz milletimizin ve tüm İslam dünyasının Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor; Yüce Mevla’dan barış ve huzur içinde hepimizi Ramazan Bayramı’na da eriştirmesini diliyorum.”

SUBAŞIOĞLU: SEVGİ VE DOSTLUK İÇİN BU GECE BİR FIRSAT
Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, insanlık için kurtuluş reçetesi olan Kur’an’ın indirilmeye başlandığı, esenliğin bütün dünyayı kuşattığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği bir kutlu gecedir.Kadir Gecesi, sema kapılarının sonuna kadar açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gecedir” diyerek, şunları kaydetti.

“Dargınlıklara ve kırgınlıklara son vermek, nefretin yerine sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği hakim kılmak için bu gece insanlara önemli fırsatlar sunmaktadır. Bu gecede, hayırlı bir ömür, sağlıklı bir yaşam, memleketimiz ve tüm insanlık için dualar edeceğiz. Mükâfatların, sınırsız olarak verildiği Kadir gecesi, kendi benliğimize sahip çıkarak, gaflet içinde geçirmiş olduğumuz ömrümüzü gözden geçirme ve sorgulama, birbirilerimizle aramızdaki sevgi ve muhabbetin hepimizi kucaklaması için bu yolda yeni adımlar atma zamanıdır.

Bin aydan daha hayırlı olarak kabul edilen bu mübarek gecenin hepimizin kalplerine, gönül dünyalarımıza ışık saçmasını, vicdanlarımızı aydınlatmasını, hepimize neşe ve huzur getirmesini temenni ediyor, bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, Denizlili vatandaşlarımızın ve tüm İslam Âlemi’nin Kadir Gecesi’ni kutluyorum.”

ÖZER: RAHMET VE BEREKET KAPILARININ AÇILDIĞI GECE
Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Ramazan ayının maddi ve manevi pek çok hikmeti, rahmeti, bereket ve mağfireti bünyesinde barındırdığını belirterek, “Pazartesi’yi Salı’ya bağlayan günde Kadir gecesine ulaşmaktan dolayı Allah’a şükrediyoruz. Rahmet ve bereket kapılarının açıldığı, Cenab-ı Allah’ın kendisine açılan elleri geri çevirmediği, Kur’an-ı Kerim’in bu gecede indirildiği ve bu nedenle de bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin camiamız ve halkımıza rahmet ve bereket getirmesini diliyoruz” ifadesini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu