REKLAMI GEÇ

BU KAFE ÇOK ÖZEL

BU KAFE ÇOK ÖZEL

Özel çocuklar Denizli’de cafe işletmeciliğine soyundu. Down Cafe iki yıllık bir uğraşın sonucu hizmete girdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Haziran 2015 Cuma, 09:26

Down sendromlu çocukların kendilerini geliştirmeleri, sosyalleşmesi ve her şeyden önemlisi toplumda farkındalık yaratmak amacıyla açılan Down Kafe, Kınıklı’da hizmete girdi. 

İki yıllık bir çalışmanın sonucunda hizmete açılan kafede tüm işler down sendromlu çocuklar tarafından yapılıyor. PAÜ Özel Eğitim Anabilim dalı öğrencileri de kafenin işletmesinde özel çocuklara yardımcı oluyor.

Kafenin Ramazan ayından sonra resmi açılışının yapılacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “İnşallah söz verdiğimiz gibi o kafe ramazan sonrası tam anlamıyla çalışmaya başlayacak. Sonuçta çocuklarımız oradaki kafeteryayı çalıştıracaklar. Bu çocuklarımıza fırsat vermemiz gerekiyor. O fırsatı, aileler o fırsatı en iyi şekilde değerlendirecektir. Çocuklarımızın mutlu olması demek, anne ve babaların da mutlu olması demek olduğunu, biliyoruz. O nedenle bu kafe, hem çocuklar hem de aileler için güzel bir fırsat” dedi.

“5 ÇOCUĞUMUZ ÇALIŞIYOR”
Denizli Down Sendromu Derneği Başkanı Hayrettin Çakmak, kafenin henüz resmi açılışı gerçekleştirilmediğini ancak hizmet vermeye başladığını hatırlatarak, “Şu anda 5 çocuğumuz çalışıyor. Bu kafe bizim için çok önemli. Çünkü çocuklarımızın kendilerini geliştirebileceği, sosyalleşe bileceği güzel bir ortam. Şimdilik 5 çocuğumuz çalışıyor. Ama bu sayı değişebilir. Yarım gün çalışanlar olabileceği gibi günde veya haftanın belirli günlerinde bir-iki saat çalışmak isteyenler de olabilir. Ama çocuklarımız nasıl çalışırsa çalışsın, sigortaları yapılacak ve emeklerinin karşılığını alacaklar. Bu konuda bizleri kırmayarak, bu kafeyi özel çocuklarımızın hizmetine açan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Çakmak ayrıca, kafede ayrıca Özel Eğitim Anabilim dalı öğrencilerinin de çalıştığını belirterek, “Kafe’nin özellikle üniversite kampüsü yakınlarında olmasını istedik. Çünkü, üniversite öğrencileri ile bizim çocuklarımızın kaynaşması daha kolay olacağını düşünüyoruz” dedi.

“600’E YAKIN AİLE VAR”
Denizli genelinde 600’e yakın down sendromlu çocuk sahibi ailenin bulunduğunu söyleyen Çakmak, derneğin 200 üyesi olduğunu belirtti. Dernek olarak daha çok 0-6 yaş grubu özel çocukların eğitimine yönelik faaliyetler gerçekleştirdiklerini vurgulayan Çakmak, down sendromu çocukların eğitiminin önemli olduğunu hatırlattı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu