REKLAMI GEÇ

Bugün 10 Ocak çalışan gazeteciler günü

Bugün 10 Ocak çalışan gazeteciler günü

Denizli Protokolü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü için kutlama mesajları yayınladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Ocak 2018 Çarşamba, 08:45

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayınlayan Denizli Protokolü, basının özel gününü kutladı. Protokol üyeleri yayınladıkları mesajlarda, basının, kamuoyundaki yeri ve öneminin altı çizildi, zorlu koşullarda görevlerini yerine getirdiklerine dikkat çekildi.

İşte Denizli protokolün o mesajları:

HASAN KARAHAN (VALİ)
“Gücünü kamuoyu desteğinden alan, halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basın, önemli ve etkin bir denetim organı olma konumuyla, demokrasinin temel unsurlarından biridir. Gazetecilik mesleği, kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşarak zor şartlar altında ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu gelişen olaylar karşısında aydınlatırken diğer taraftan da vatandaşımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedir. Günümüzde hızla gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte etkinliği her geçen gün artan yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşları ve çalışanları, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok görev ve sorumlulukları da üstlenmektedir. İlimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınmasına katkı sağlayan değerli basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anar, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunarım.”

CAHİT ÖZKAN (AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ)
“Medya çalışanlarımızın, kamuoyunu doğru ve eksiksiz bilgilendirme konusundaki sorumluluklarını en iyi biçimde yerine getirmek için gösterdikleri çabalar hiç kuşkusuz takdire şayandır. Medya kuruluşlarının herhangi bir zorlama ve kısıtlamaya maruz kalmadan, ülkemizin her yanında, dünyanın dört bir tarafında yaşanan olayları insanımıza ulaştırılmasını sağlamak demokrasinin de gereğidir. Yakın tarihimizde demokrasimizin kesintiye uğradığı, vesayetin belirgin bir şekilde kendini hissettirdiği dönemlerde ağır baskılara ve zulümlere maruz kalmış olan medya mensuplarının, geçmişten çıkardıkları dersler sonucunda, millet iradesini yok sayan vesayetçi zihniyetlere bundan sonra itibar etmeyeceklerine inanıyorum. O zorlu dönemlerin geride kalmasıyla, özellikle son yıllarda gazetecilerimizin çalışma koşullarının iyileştirilmesi nedeniyle atılan adımlar, gerek ulusal gerekse yerel medyamızın kendini geliştirmesi açısından da önemli bir rol oynamıştır. Bu düşüncelerle, medya mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, kendilerine başarılar diliyorum.”

OSMAN ZOLAN (BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)
“Halkı bilgilendirmek gayesiyle gece gündüz çalışan basın mensuplarının çoğu zaman zorlu şartlar altında görev yapıyorlar. Basın, toplumların gelişimine doğrudan katkı sağlayan basının birlik ve beraberliğin korunmasına da önemli katkılar ortaya koyuyor. Halkımızın doğru ve tarafsız bilgilerle gelişmelerden haberdar edilmesi, bilinçli bir toplumun da vazgeçilmez şartıdır. Sosyal medya ve internet haberciliğinde yaşanan hızlı gelişme ile teknolojinin yakından takip edilmesi gereklidir. Ancak bu mecrada doğru ve tarafsız haberciliğin her zamankinden daha önemli hale gelebilir. Çoğulcu ve katılımcı bir demokrasinin inşasında, düşünce ve vicdan hürriyetinin kurumsallaşmasında basın kuruluşları etkin ve işlevsel bir rol oynamaktadır. Bu vesileyle gece gündüz demeden, halkın haber alma hakkı için fedakarca çalışan basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, meslek hayatlarında mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini diliyorum. Ebediyete intikal eden basın mensuplarını da rahmetle anıyorum.”

PROF. DR. HÜSEYİN BAĞ (PAÜ REKTÖRÜ)
“Gazetecilik mesleği, haberlerin doğru, hızlı, tarafsız bir biçimde kamuoyuna aktarılması konusunda önemli meslek dallarından biridir. Demokrasinin temellerinin sağlamlaştırılması ve düşünce özgürlüğünün geliştirilmesinde basın mensuplarının ciddi sorumlulukları vardır. Teknolojik gelişmelerin arttığı günümüzde yazılı ve görsel yayın organlarının dışında, sosyal medya da etkin bir şekilde kullanılmaya başlanmış ve toplumsal olaylar karşısında kamuoyu oluşturulması çok daha kolaylaşmıştır. Ancak bu gelişmelerle birlikte ifade ve haber alma özgürlüğünün yanında bilgi kirlilikleri de görülmektedir. Bunun önüne geçmek adına değerli basın mensuplarına yüklenen sorumluluklar bir kat daha artmaktadır. Zor koşullarında toplumun hızlı, doğru ve tarafsız bir şekilde bilgi sahibi olması için gece gündüz çalışan tüm basın mensuplarımızın ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü Pamukkale Üniversitesi Ailesi ve şahsım adına en içten dileklerimle kutlarken, görevlerinde başarılar temenni ediyorum.”

TURHAN VELİ AKYOL (TAVAS BELEDİYE BAŞKANI)
“Toplumun hızlı ve doğru bir şekilde aydınlatılmasında ve bilgilendirilmesinde her türlü zorluklara rağmen kamuoyuna haber akışını sağlayan gazeteciler, görevlerini gönüllülük esası ve özveriyle ifa etmeye çalışan önemli bir meslek grubunun üyeleridir. Fedakârca görevini yapmakta olan gazeteciler, milletimizin duyan kulağı, gören gözü, yazan eli, konuşan dilidir. Kamuoyunun haber akışını sağlayan, mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden değerli basın çalışanlarının ve tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, özel yaşamlarında sağlık ve mutluluk, meslek hayatlarında başarılar dilerim.”

HULUSİ ŞEVKAN (ACIPAYAM BELEDİYE BAŞKANI)
“Gazetecilerin halk adına önemli bir görevi ifa ettiğini ve bu görevi ifa ederken birçok zorluklarla karşı karşıya kalıyorlar. Günün her vaktini yakın takip etmek ve tarihe not düşmek adına, hizmet vermeye çalışan kendileriyle övünülen bu günde dahi, kendilerini haber yaparak gündeme taşıyan bir meslektir gazetecilik. Gazetecilerimiz gerek halkın bilgi edinme özgürlüğünü yasal sınırlar içinde sonuna kadar sunan, gerekse halkın talep ve beklentilerini de dile getirerek önemli bir kamu görevini de yerine getirmektedir. Ekonomik ve sosyal sorunları cesaretle irdeleyen, basın meslek ilkelerine uyarak görev yapan basın emekçileri her türlü takdiri hak etmektedir. Bu vesile ile Basın Emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü en içten dileklerimle kutluyorum.”

NECİP FİLİZ (AK PARTİ DENİZLİ İL BAŞKANI)
“Halkımızın ilimizde, ülkemizde ve dünyada meydana gelen olaylardan, yaşanan gelişmelerden haberdar olması için çalışan basın mensubu arkadaşlarımız bizlere doğru bilgileri teknolojinin gerektirdiği hızda ulaştırmaya çalışmaktadır. Toplumun gerçekleri öğrenmesinde ve sesini duyurmasında önemli rol oynayan basın, bireyin haber alma hakkını sağlayan ve toplumdan gelen istekleri yansıtarak, kamuoyu oluşturulmasına aracılık yapan, düşünce ve ifade özgürlüğünün de en etkili araçlarından biridir. Esnek çalışma süresi, yorucu ve stresli iş ortamının yanı sıra haber ulaştırmada her türlü teknolojiden faydalanabilme becerisi gerektirmektedir. Bu yüzden basın emekçiliği mesleği, özü itibariyle zor fakat özel niteliklere sahip, çağımızın saygın mesleklerinden biridir. Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınmasına gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan Bizlerle sürekli beraber olan, destek veren ve çalışma arkadaşlarım olarak gördüğüm değerli basın çalışanlarının, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nü kutlar, sağlık ve başarılar dilerim.”

ALİ RIZA ERTEMUR (CHP İL BAŞKANI)
“Basın mesleğinde çalışanlar ile işverenleri arasındaki ilişkilerin ve çalışma koşullarının düzenlenmesine ilişkin, 212 Sayılı Yasanın, yürürlüğe girdiği tarih olan 10 Ocak 1961 günü, ülkemizde her yıl ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ olarak kutlanmaktadır. Gücünü kamuoyu desteğinden alarak, halkın olaylardan haberdar olmasını sağlamaya çalışan gazetecilerimiz, demokratik düzenin sağlıklı işlemesi için vazgeçilemez bir parçadır. Gazeteciler, günün her saatinde kamuoyunu bilgilendirmek için gece gündüz demeden çalışan emektarlardır. Basının doğru bilgileri, ifade özgürlüğü engellenmeden kamuoyuyla paylaşılmasını temenni ediyorum. Gazeteciler özgür olmalıdır ki, toplumda özgür olsun. Başta ilimizde görev yapan gazetecilerimiz olmak üzere tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun.”

TOLGA VARLIKER (CHP MERKEZEFENDİ İLÇE BAŞKANI)
“Tarihin her döneminde, gecesini gündüzüne katarak, halkın gözü, kulağı ve sesi olmayı amaç edinen gazetecilerimizin daha iyi koşullarda mesleklerini icra edebilmesi en büyük dileğimizdir. Basın emekçilerimizin daha tarafsız ve daha üretken çalışabilmesi, halkın haber alma özgürlüğüne yapılan kısıtlamaların olmadığı, ekonomik ve yönetimsel zorlukların olmadığı bir ortam ile ancak ve ancak mümkün olabilir. Çalışmalarını daha özgür koşullarda yürütebildikleri, görüşlerini özgürce ifade edebildikleri, yaptıkları haberlerden dolayı tutuklanmadıkları, cezaevlerinde tutulmadıkları bir ülke hepimizin en önemli isteğidir. İşte o zaman gerçekten de bu özel gün “Gazeteciler Bayramı” olarak kutlanacaktır. Denizlimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan çok değerli basın emekçilerimizin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anar, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunarım.”

İSMAİL CİRİT (MHP PAMUKKALE İLÇE BAŞKANI)
“Her türlü zor koşullara rağmen ayakta kalmaya çalışan vefakâr Anadolu basınını göz ardı etmemiz mümkün değildir. En kritik dönemlerde hep en kritik görevi üstlenmeyi kendisine şiar edinmiş Anadolu basını ve tabi ki çalışanları takdiri hak etmektedirler. Bölgelerinde zor şartlar altında yayıncılık yaparak kamuoyunu aydınlatan, bu yolda her an haber peşinde koşan basın çalışanları, milletimizin talep ve beklentilerini yansıtarak, kamusal bir görevi yerine getirmektedirler. Bütün basın emekçilerimizin 10 Ocak Basın Çalışanları Günü kutlu olsun. Bu önemli gün vesilesiyle bütün basın çalışanlarımıza sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir meslek hayatı diliyor, saygılarımı sunuyorum.“

VELİ ÇITIŞLI (İYİ PARTİ İL BAŞKAN YARDIMCISI)
“Ülkemizin ve şehrimizin gelişimi, vatandaşların bilgilendirilip bilinçlendirilmesi, kamuoyunda gerekli hassasiyetlerin oluşturulmasında basınımızın çok önemli katkıları olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Toplumun aydınlatılması, bilinçlendirilmesi, halkın talep ve beklentilerinin kamuoyuna iletilmesi, kentimizin tanıtılması gibi pek çok konuda önemli bir kamu görevi üstlenen yerel ve ulusal basınımızın, bundan sonra da aynı özveriyle görevini yerine getireceğine inanıyorum. Tüm basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, sağlık ve başarılar diliyorum.”

YUSUF GARİP (BELEDİYE MECLİSİ MHP GURUP BAŞKAN VEKİLİ)
“Bizler gazeteci arkadaşlarımızın ne zor şartlar altında halkımızı bilgilendirmek için çalıştıklarının farkındayız. Kamuoyunun hızlı, sağlıklı haber alabilmesi ve olaylara değişik açılardan bakabilmesinde basının rolü çok büyüktür. Gece-gündüz demeden, her iklim şartında halkı bilgilendirmek adına haber peşinde olan gazeteciler, son derece zor ve meşakkatli bir görevi icra etmektedirler. Her türlü fikrin özgürce tartışılması ve her düşüncenin kamuoyuna aktarılmasında basın önemli görev üstleniyor. Türk basını da teknolojik değişimlere bağlı olarak gelişen ve dönüşen dünya koşullarında önemli ilerlemeler göstermekte, kendini yenilemekte ve çağa uygun bir yayıncılık anlayışını benimsemektedir. Basın çalışanlarımızın prensipli ve tarafsız yayıncılık anlayışı içerisinde yerine getirdikleri bu önemli görevleri için teşekkür eder, tüm medya çalışanlarının, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım.”

MAHMUT OĞUZ (İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ)
“Gazetecilik mesleği kamuoyunu aydınlatma, haberdar etme ve onun yararına hizmet etme amacıdır. Basın, fikir, düşünce, haberleşme özgürlüğü, insan hakları ve demokrasinin en yılmaz savunucusudur. Böylesi önemli bir misyonu üstlenen, tarafsız haber yapan ve basın meslek ilkelerine bağlı hareket eden tüm basın mensuplarının 10 Ocak 1961’ de gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren, ileri haklar getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği gün olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, meslek hayatlarında başarılar dilerim.”

UĞUR ERDOĞAN (DTO YÖNETİM KURULU BAŞKANI)
“Çağımızın zor mesleklerinden biri olan gazetecilik, aslında büyük bir özveriyle yapılması gereken toplumsal bir sorumluluktur. Tarihimize bakarsak zaferlerde de Türk basını önemli bir yer tutar. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcında ülkenin durumunu ve girişimlerini Türk halkına hızlı bir şekilde yayabilmek için gazete çıkarılmasını istemiştir. Çıkartılan yayınlar sayesinde de Milli Mücadele’de birlik ve beraberlik halinde hareket edilmesi sağlanmıştır. Şehrimizdeki basın çalışanlarımız sayesinde, Denizli Ticaret Odası olarak neler yaptığımızı sadece üyelerimize değil halkımıza da yansıtma imkanı buluyoruz. Zor şartlarda ve mesai mefhumu olmadan büyük bir özveriyle görevlerini sürdüren basın çalışanlarımızın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.”

MÜJDAT KEÇECİ (DSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI)
“Gazeteciler, halkın tarafsız ve doğru haber almasını sağlamak gibi çok önemli ve şerefli bir görevi ifa ediyor. Mesleğin tüm meşakkatlerini göğüsleyerek, kutsal bir görevi yerine getiriyor. Demokrasimizin ve toplumumuzun güçlenmesi için sorumlu gazetecilik anlayışıyla, gecesini gündüzüne katan, meslek ilkelerine ve haysiyetine her zaman önem veren değerli gazetecilerimize ne kadar teşekkür etsek az. Bir kez daha belirtmek isterim ki, gazetecilik özgür olmadıkça toplum da özgür olamaz. Her ne pahasına olursa olsun, gazetecilikten vazgeçmeyen, meslek onurunu koruyan tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu