REKLAMI GEÇ

Bugün öğretmenlerin günü

Bugün öğretmenlerin günü

Millet mekteplerinin açılışı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Başöğretmen’ unvanını kabullerinin yıldönümü nedeniyle, 1981 yılından beri her yıl 24 Kasım “Öğretmenler Günü” olarak kutlanıyor. “Öğretmenler Günü” nedeniyle mesaj yayınlayan Denizli protokolü, öğretmenlerin her hali, tavrı ve davranışıyla topluma saygın, örnek ve önder kamu görevlileri olduğu vurgulandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Kasım 2015 Salı, 08:30

Denizli protokolü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmen ünvanının verilişinin 97. yıldönümünde mesajlar yayınladı. Denizli protokolünün açıklamaları şöyle:

VALİ ŞÜKRÜ KOCATEPE:
“Ülkemizin geleceği sevgili çocuklarımızın, değişen dünyaya ayak uydurabilecek, bilgi ve donanıma sahip, bilimsel düşünebilen, dünyadaki gelişmeleri takip eden ve yorumlayabilen, evrensel insani değerlere sahip bireyler olarak eğitilmelerinin yanında milli ve manevi değerlerimizi benimsemiş bireyler olarak da yetiştirilmesi, ülkemizin ve milletimizin aydınlık geleceği için son derecede önemlidir. Bu nedenle; ülkemizin dünya ülkeleri arasında saygın yerini koruyabilmesi ve çağdaş medeniyete erişme yolunda, toplumumuzun öğretmenlerimizden beklentisi büyüktür. Değerli öğretmenlerimizin üzerlerine düşen bu görevi fedakârca yerine getirdiklerine yürekten inanıyoruz.”

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN:
“Öğretmenlerimiz ülkemiz için yeniliğin, değişimin, gelişimin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarıdır. Gelecek kuşaklara yön veren öğretmenler, ülkelerin kaderinde çok önemli bir yere sahiptir. Görevlerin en kutsalını yerine getiren, Denizlimizin ve güzel ülkemizin tüm eğitim kurumlarında mesleklerini ifa eden öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, tüm eğitim camiamıza sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ŞAHİN TİN:
“Güçlü ve büyük Türkiye idealine ve 2023 hedefine milletimizi başarıyla götürecek fikirleri üreten ve gelecek kuşaklarımıza aktaracak olanlar şüphesiz öğretmenlerimizdir. Huzurlu, güvenli her anlamda büyüyen ve gelişen Türkiye’yi öğretmenlerimizin emekleriyle daha ilerilere taşımaya kararlıyız. Bu duygu ve düşüncelerle eğitim önderlerimiz olan Öğretmenlerimizin, öğretmenler gününü tebrik ediyor, başarılar ve mutluluklar diliyorum.”

CHP MİLLETVEKİLİ MELİKE BASMACI:
“Büyük Atatürk, ‘Gençler, Devletin ümid-i istikbali sizlersiniz’ diye onlara bir misyon yüklemiş, Medeniyet yarışında ise hedef olarak “çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak, hatta üzerine çıkmak” diyerek, ezberci ve taklitçi olmayan, orijinal fikirleri, yaratıcı bir eğitimi işaret etmiştir. İnanıyorum ki, cennet vatanımızın birlik ve beraberliğinin teminatı, yetenekli, ahlaklı, saygılı, yüreği sevgiyle dolu, milli ve manevi değerlere sahip nesillerin yetişmesi sayesinde olacaktır. Bu nesillerin yetişmesi ise şüphesiz bizim velinimetimiz olan siz sevgili öğretmenlerimizin gayret ve himmetleriyle gerçekleşecektir.”

CHP MİLLETVEKİLİ KAZIM ARSLAN:
“Eğitim politikasını çocukları ve gençleri merkeze almadan Türkiye’yi kalkındıramayız. Öğretmenimize özlük haklarını tanımadan, ataması yapılmayan öğretmenimizi derhal sınıfına kavuşturmadan eğitimde başarıyı sağlayamayız. Mevcut bekleyen öğretenlerimizin atamalarının yapılarak, sözleşmeli öğretmen görevlendirilmesinin son verilmesini istiyoruz. Taşımalı eğitime de son verilerek yerinde eğitimlerin yapılması sağlanmalıdır. Öğretmenlerimizin baskıya, yıldırmaya ve sürgünlere maruz bırakılmasına karşıyız, siyasi gerekçelerle ve gerici yapılanmalarla mesleklerinden soğutulmasının karşısında dimdik yanlarında olacağız.”

AK PARTİ İL BAŞKANI NECİP FİLİZ:
“Başımızın tacı olan öğretmenlerimiz, vatanın her karış toprağında hiçbir koşul ve zorluk tanımaksızın ifa ettikleri kutsal görevleriyle, kıymetlerini her zaman en müstesna yerde korumaktadırlar. Şüphesiz öğretmenlerimizin hatırlanması, anılması için bir gün, bir hafta veya bir ay yeterli değildir. Yetiştirdikleri öğrencilerin başarılarıyla mutlu olan, onları çok güzel mevkilerde görmenin haklı gururunu yaşayan öğretmenlerimize milletçe duyduğumuz saygıyı, sadece 24 Kasım günü değil, her zaman göstermek zorundayız.”

CHP İL EĞİTİM SEKRETERİ ALİ OCAK:
“Eğitim hayatının en önemli ve asıl unsuru öğretmenlerimizin gününü kutluyoruz. Yap-boza dönen eğitim sistemi yapılan sınavlarıda güven eksikliği yaşanan sayamadığımız birçok sorun yumağının içinde fedakar öğretmenlerimizin azmini görüyoruz. Bunca çıkmazın içinde bir ışık olmanın derdindeler. Tüm baskılara rağmen ‘’fikri hür vicdanı hür nesiller ’’ yetiştirerek onların en onurlu mücadelesidir.”

DENİZLİ BARO BAŞKANI MÜJDAT İLHAN:
“Ulusların çağdaş uygarlıklar seviyesine erişebilmesi, verdikleri eğitime ve öğretime bağlıdır. Eğitim ve öğretim kaliteli ise ona gösterilen ilgi de büyüktür. Ancak eğitimle ülkeler kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyal ve ekonomik açıdan kalkınmış sayılırlar. Çağın gerektirdiği bilgi ve donanımla başarılı nesiller yetiştirmek ise sadece öğretmenlerimizle mümkün olabilir. Ülkemizin dört bir yanında büyük bir özveriyle görev yapan, gelecek nesilleri hazırlayan, tüm güçlüklere göğüs gererek çaba gösteren fedakar öğretmenlerimiz, eğitim sistemimizdeki bütün aksaklıklara rağmen var gücüyle çalışmaya, bilgiyi öğretmenin yanı sıra insanlığı öğretmeye, geleceğe ışık tutmaya devam etmektedir.”

DENİZLİ TİCARET ODASI BAŞKANI NECDET ÖZER:
“Bir milletin eğitime yaptığı yatırım o milletin geleceği açısından, en önemli ve temel bir yatırımdır. Dünyada ve Ülkemizde bu gerçeklik uygulamalarla sabittir. Bu sebeple okullarda verilecek eğitimin kalitesi adına öğretmenlerimiz ve onların üstlendikleri bu kutsal görev çok büyük öneme sahiptir. Cumhuriyetimizin İlk Başöğretmeni Mustafa Kemal Atatürk 25 Ağustos 1924 yılında “Yurt evladı, her öğrenim basamağında, ekonomik hayatta başarılı, iz bırakan, eser sahibi olacak şekilde bilgilerle donatılmalıdır” demiştir. Evlatlarımız öğretmenlerimizden, düşünmeyi, düşünerek bilgi üretmeyi ve araştırmayı öğrenmelidirler.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 15 27Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 10 27Çok Bulutlu