REKLAMI GEÇ

Büyükelçinin ziyaretleri sürüyor

Büyükelçinin ziyaretleri sürüyor

AB Türkiye Delegasyon Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Denizli’deki ziyaretlerini sürdürüyor. Berger, son olarak Vali Hasan Karahan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı makamlarında ziyaret etti. Vali Karahan ile Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından organize edilen AB Proje Sergisi’ni gezen Berger, Belediye Başkanı Osman Zolan ile de Denizli’nin simgesi Cam Horoz Heykeli’nin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Eylül 2018 Salı, 10:32

AB ile Türkiye ilişkilerindeki son durum ve bu durumun Denizli’ye etkilerini değerlendirmek amacıyla İlimize ziyarete gelen AB Türkiye Delegasyon Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Vali Hasan Karahan’ı ziyaretinde Denizli’nin Türkiye’deki önemli turizm, ticaret ve sanayi şehirleri arasında yer aldığını belirterek Denizli’nin bu konuda önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Vali Hasan Karahan ise AB Türkiye Delegasyon Başkanı Büyükelçi Christian Berger’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür edip Denizli’nin sosyal, kültürel ve ekonomik yapısı hakkında bilgiler verdi. Daha sonra ise Vali Hasan Karahan ve AB Türkiye Delegasyon Başkanı Büyükelçi Christian Berger STK Temsilcileri ile“ AB-Türkiye İlişkilerinde Güncel Durum ve İş Dünyasındaki Etkileri “ konulu toplantıda biraraya geldi.

Diğer taraftan AB Türkiye Delegasyon Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret  ederek, AB ile işbirliği halinde yürüttükleri projelerden dolayı teşekkür etti. Başkan Osman ise Büyükelçi Berger ve beraberindekileri ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade ifade ederek,  Denizli’nin kendi içerisinde pek çok güzellikleri barındırdığını vurguladı.

Başkan Osman Zolan, “Denizlimiz, başta tekstil olmak üzere, sanayi yatırımlarıyla büyük bir ihracat potansiyeline sahip. Ayrıca sanayinin yanında yoğun bir turizm potansiyeline sahip bir şehiriz. Başta Pamukkale olmak üzere antik kentleri, doğal güzellikleri, el sanatları ve jeotermal kaynakları ve sağlık turizmi imkanları da yer alan bir kentiz. Aynı zamanda bir tarım kentiyiz” dedi.  Denizli Büyükşehir Belediyesinin hizmete aldığı bir çok projenin AB tarafından ödül aldığına da dikkati çeken Başkan Osman Zolan, “Bir çok proje yaparak AB fonlarından faydalanıyoruz. Denizli ileriye giden, AB ile iç içe olan bir şehirdir” dedi.

Cam Horoz Hatırası

Ziyaretin ardından AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda bulunan cam horoz heykeli önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 15 27Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 10 27Çok Bulutlu