REKLAMI GEÇ

Büyükşehir 3 ayrı sağlık tesisi yaptıracak

Büyükşehir 3 ayrı sağlık tesisi yaptıracak

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Merkezefendi’nin Karahasanlı ve Pamukkale’nin Bağbaşı Mahallesi’ne 112 Acil Sağlık İstasyonu, Sırakapılar Mahallesi’nde 3 kattan oluşan ve içerisinde 112 Acil Sağlık İstasyonu, UMKE İstasyonu, 4 hekimli Aile Sağlık Merkezi ve toplantı salonlarının bulunduğu modern sağlık tesisi yapacak.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 18 Ekim 2016 Salı, 13:08

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Merkezefendi’nin Karahasanlı ve Pamukkale’nin Bağbaşı Mahallesi’ne yapılacak 112 Acil Sağlık İstasyonu ile Sırakapılar Mahallesi’nde bünyesinde 112 Acil Sağlık İstasyonu, UMKE İstasyonu, 4 hekimli Aile Sağlık Merkezi ve toplantı salonlarının bulunacağı 3 katlı sağlık tesisi için Valilik’te protokol töreni düzenlendi.

denizli-buyuksehir-belediyesi-1-saglik-kompleksi-2-saglik-istasyonu-yapacak-2

Törene Vali Ahmet Altıparmak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı katıldı.

“ORTAK AMAÇ DENİZLİ’YE HİZMET”
Her kurumun temel amacının Denizli’ye hizmet etmek olduğunu söyleyen Vali Ahmet Altıparmak, “Genel bütçe içinde yeterli kaynak ayrılamadığı veya bizim çağdaş Denizli’ye modern sağlık hizmeti vermek amacıyla yetersiz kaldığımız noktada elbette daha iyisini vermek için belediyelerimizin de devreye girmesi bizim için çok anlamlı. Bugün 2 protokol imzalayacağız ama 3 ayrı hizmet binası olacak. Bir tanesi Sırakapılar Mahallesi’ne bodrum+3katlı olacak. Yaklaşık 3 milyon liralık bir bütçe. Bunun içerisinde 112 Acil Sağlık İstasyonu, UMKE İstasyonu, 4Hekimli Aile Sağlık Merkezi ayrıca kullanabileceğimiz toplantı salonlarımız olacak. Son derece modern. Denizli’nin çağdaş bir sağlık hizmeti almasında önemli bir merkez olacak. Ayrıca 2 tane 112 Acil Sağlık İstasyonu olacak. Bir tanesi Merkezefendi’nin Bağbaşı Mahallesi’nde diğeri ise Pamukkale’nin Karahasanlı Mahallesi’nde. Denizli Büyükşehir Belediyesi 3 ayrı 112 merkezi yapacak. Yaşam kalitesi ve standartlarına baktığınız zaman Denizli bence daha çok üst sıralarda olması lazım. Bu da ilave, katkılar ve desteklerle olabilir. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“SAĞLIK OLMADAN HİÇBİR ŞEYİN ANLAMI YOK”
Sağlık olmadan hiçbir şeyin anlamı olmadığını belirten Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Her şeyin başı sağlık. Sağlık olmadan hiçbir şeyin kıymeti yok. Vatandaşlarımızın da daha kaliteli daha seri ve ayağına hizmet verebilmek adına böyle bir hizmet yapmak istedik. Valimiz ile yaptığımız istişare sonrasında Denizli Büyükşehir olarak sağlığa katkı sağlamak istiyoruz. 112 İstasyonları 2 ilçemizde birer tane yapıyoruz. Karahasanlı bölgesinde istasyonumuz yoktu orada arsamızın üzerine yapılacak binayı tamamlayarak sağlık hizmetine sunacağız. Bağbaşı’nda da arsamızı tahsis ediyoruz, binamızı yapıp kullanmalarını sağlayacağız. İçinde UMKE’nin olduğu vatandaşlarımızın sağlık hizmetini alacağı bir bina yapıyoruz. 1500 m2 alana sahip bu 3 yapıyı yaparak en kısa zamanda sağlık il müdürlüğümüze teslim edeceğiz” diye konuştu.

denizli-buyuksehir-belediyesi-1-saglik-kompleksi-2-saglik-istasyonu-yapacak-1

Konuşmaların ardından sağlık tesislerinin yapımına ilişkin protokol imzalandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu