REKLAMI GEÇ

Büyükşehir İtfaiyesi’den yaz mevsimi uyarıları

Büyükşehir İtfaiyesi’den yaz mevsimi uyarıları

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle oluşabilecek tehlikeler hakkında vatandaşları uyardı. Vatandaşların serinlemek için sulama ve yangın söndürme havuzlarına girmemeleri uyarsında bulunan Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, izinsiz ve kontrolsüz anız ve otluk yakılmamasını istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Temmuz 2015 Cuma, 18:24

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı İlyas Tuncer, yaz aylarının gelmesi ile birlikte girilmesi yasak olan baraj, gölet ve yangın söndürme havuzları gibi alanlarda boğulma vakalarının yaşandığını belirterek, anne ve babaların çocuklarını bu konularda uyarmalarını istedi.

Özellikle kırsal kesimde tarımla uğraşan vatandaşların arazilerinde kontrolsüz ve izinsiz anız yaktıklarına da işaret eden Tuncer, “Yaz aylarında sıklıkla arazi yangınları oluşuyor. İlimizde ortalama yılda 1.500 arazi yangını meydana geliyor. İlçelerle birlikte bu sayı daha da artıyor. Vatandaşlar bu konuda da duyarlı olmalı. Anızların, ayrıca mahalle aralarında ya da yol kenarlarında, meskun mahalle içerisinde bulunan otların itfaiyeden izinsiz ve kontrolsüz yakılmaması gerekiyor. Vatandaşlarımız anızlarını yakmak isterse gerekli izini almalı. Tedbir almadan anız ve otluklar yakılmamalı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu