REKLAMI GEÇ

Büyükşehir Meclisi’nde Pamukkale gelirleri polemiği

Büyükşehir Meclisi’nde Pamukkale gelirleri polemiği

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Pamukkale Örenyeri gelirlerinin yeniden Denizli’ye verilmesi konusunda polemik yaşandı. CHP ve MHP’nin bu konuda verdiği önerge, oturumu yöneten başkan vekili Ali Değirmenci’nin “mal sahibi bakanlık” yorumunun ardından, AK Parti Grubu’nun oylarıyla reddedildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Mart 2015 Cumartesi, 17:15

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin mart ayı toplantıları başladı. İlk oturuma Pamukkale Örenyeri gelirlerinin yeniden Denizli’de kalması, bu konuda Başkan Osman Zolan’a yetki verilmesiyle ilgili muhalefet partilerinin ortak önergesi damgasını vurdu.

CHP Grup Başkan Vekili Bekir Çapar ile MHP Grup Başkan Vekili Yusuf Garip imzasını taşıyan önergede, “Pamukkale Örenyeri giriş kapıları ve antik yüzme havuzu işletmesi gelirlerinin yeniden Büyükşehir Beledimize kazandırılması, bu konuda girişimlerde bulunmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a yetki verilmesini öneriyoruz” denildi.

denizli-buyuksehir-meclisi-chp-bekir-capar-ic

Verilen önergeyle ilgili konuşan CHP Grup Başkanvekili Bekir Çapar, büyükşehir öncesi Pamukkale’den elde edilen gelirin İl Genel Meclisi bütçesinde önemli bir yer tuttuğunu anımsatarak, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Denizli Valiliği ile olan protokolü tek taraflı feshederek söz konusu geliri uhdesine aldığını söyledi.

Denizli’nin Pamukkale Örenyeri giriş kapısı ve antik havuz işletme gelirinden mahrum kalmasını istemediklerini dile getiren Çapar, “Pamukkale-Laodikya Örenyeri giriş kapısı ile Antik Havuz işletme hakkının Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığına devri ile ilgili her türlü girişimde bulunmak ve konuyla ilgili protokol yapılması için Başkan Zolan’a yetki verilmesini öneriyoruz” dedi.

denizli-buyuksehir-meclisi-mhp-ic

MHP Grup Başkan Vekili Yusuf Garip de TÜRSAB’la olan sözleşmenin 2016 yılında bittiği taktirde örenyeri gelirlerinin Denizli’ye kazandırılmasında mahsur olmadığını, politik bir amaç taşımadıklarını ve Denizli yararına olabilecek bir düşünceyi savunduklarını belirtti.

denizli-buyuksehir-meclisi-akp-degirmenci-ic

Bu konuşmalara “Büyükşehir Belediye Meclisi siyaset yeri değil” yanıtını veren başkan vekili Ali Değirmenci ise, “Pamukkale Öre yeri gelirlerinin asıl sahibi Kültür ve Turizm Bakanlığı’dır. 2007’de bu gelirler 10 yıllığına Özel İdare’ye verilmişti. Özel idare ile sözleşmesi de bitince, ören yeri gelirleri yeniden asıl mülkiyet sahibi olan Turizm Bakanlığı’na geri döndü. Bu konuda burada kendi kendimize karar almamız yanlıştır. Bir protokol oluşması için önce altyapı gereklidir. Örenyeri gelirlerinin Denizli’de kalmasını biz de isteriz. CHP ve MHP grubuna bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz. Fakat mal sahibi bakanlık ve bu konu da bakanlığın inisiyatifindedir. Olumlu bir sonuç alınmayacak bir konu için önerge verilmesini bu nedenle doğru bulmuyoruz” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada, CHP ve MHP’nin Pamukkale Örenyeri gelirleriyle ilgili verdiği önerge 23’e karşı 41 oyla reddedildi.

Yorumlar

Ali Aktürk   -  Bağlantı 9 Ocak 2016, 08:37

Vay be, sayın Değirmenci hem Pamukkale konusunda eksik bilgilendirilmiş hemde teklifi sırf chp li üyeler teklif verdi diye red ettirmiş yetkiyi.Daha 3 yıl x50.000.TL Denizli Belediyesinin olacaktı 2017 sonuna kadar. geç değil,aç davayı al pamukkaleyi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 15 33Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 16 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 13 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 30Parçalı Bulutlu