REKLAMI GEÇ

Büyükşehir projelerine GEKA desteği

Büyükşehir projelerine GEKA desteği

“Denizli Büyükşehir Belediyesi Gücünü Güneşten Alıyor” ve “Denizli Büyükşehir Belediyesi Canlı Ağaç Müzesi” projelerine Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) desteği… İki projeyle ilgili gerçekleştirilecek yatırımın protokolü imzalandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Eylül 2015 Cumartesi, 14:48

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı güneş enerjisi ve Canlı Ağaç Müzesi projelerine GEKA, alternatif turizm ve yenilenebilir enerji programları kapsamında destek sağlayacak. Söz konusu desteklerle ilgili hazırlanan protokoller, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata tarafından imzalandı.

“DENİZLİ GÜZEL BİR ESER KAZANACAK”
İmza töreninde konuşan Başkan Osman Zolan ise, sözünü verdikleri Canlı Ağaç Müzesi’nin bitki çeşitliliğinin sergilenmesi bakımından önem taşıdığını, ayrıca Denizli turizmine katkı sağlayacak güzel bir eseri hizmete sunacaklarını söyledi.

BİLGİ EVLERİ’NE ENERJİ SAĞLAYACAK
“Denizli Büyükşehir Belediyesi Gücünü Güneşten Alıyor” çalışmasının da heyecan duydukları bir proje olduğunu ifade eden Zolan, “Yapmış olduğumuz kapalı pazaryerlerinin üzerleri kullanılmaz durumdaydı ve oraların değerlendirilmesini arzu ettik. Proje ile bünyemizdeki 10 bilgi evi ve kurs merkezimizin kullandığı elektrik güneş enerjisinden elde edilecek” dedi.

UZMANLAR DEĞERLENDİRDİ DESTEK KARARI ÇIKTI
GEKA Genel Sekreteri Alata da, GEKA’nın 2015 yılında üç destek programı olduğunu belirterek, alternatif turizm ve yenilenebilir enerji programları kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı iki projeye destek verildiğini söyledi. Alata, “Her iki projede uzmanlarca yapılan değerlendirmeler sonucunda desteklenmesi yönünde karar çıktı. Projelerin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

denizli-buyuksehir-belediyesi-geka-protokol-imzaladi-ic

CANLI AĞAÇ MÜZESİ
Canlı Ağaç Müzesi Cankurtaran mevkiindeki Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 4.8 hektarlık alanda 2 milyon 400 bin lira harcamayla kurulacak. Denizli ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde bulunan ağaç ve çalı gibi farklı bitki çeşitlerinin yer alacağı alanda gezi parkurları ile biyolojik bir gölet bulunacak. Gölette nilüfer ve benzeri su bitkileri de yer alacak. Bitkilerin isim ve özelliklerinin yazılı olacağı Canlı Ağaç Müzesi’nde mevcut alan dokusuna ek olarak yüzlerce bitki çeşidi dikilecek.

denizli-buyuksehir-belediyesi-geka-protokol-imzaladi-ic-1

GÜCÜNÜ GÜNEŞTEN ALIYOR PROJESİ
Denizli Büyükşehir Belediyesi Gücünü Güneşten Alıyor Projesi ile Kayıhan Pazaryeri’nin üzeri güneş panelleri ile örtülerek, yenilenebilir enerji kaynağına yatırım yapılacak. Buradan elde edilecek elektrik ile başta Kayıhan Bilgi Evi ve Kurs Merkezi olmak üzere kentin farklı bölgesinde bulunan toplam 10 bilgi evi ve kurs merkezinin enerji ihtiyacı karşılanacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu