REKLAMI GEÇ

Büyükşehir’den “Çanakkale menüsü”

Büyükşehir’den “Çanakkale menüsü”

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Delikliçınar Meydanı’nda vatandaşlara Çanakkale menüsü dağıttı. Vali Şükrü Kocatepe ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın katıldığı etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Mart 2016 Cuma, 15:32

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla farklı bir etkinliğe imza attı. Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizlililerin Çanakkale Savaşı’nda Türk askerinin yaşadığı zorlukları görüp o zamanın koşullarını yaşaması için vatandaşlara “Çanakkale menüsü” olarak bilinen yağsız ve tuzsuz buğday çorbası ve şekersiz üzüm hoşafı ikram etti. Çanakkale’de savaşan Türk askerinin yaşadığı zorlukların hatırlanıp, hissedilmesi amacıyla düzenlenen etkinlik vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Delikliçınar Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe, Vali Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Denizli Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vali Kocatepe, Başkan Zolan ve beraberindekiler vatandaşlarla birlikte sıraya girerek Çanakkale menüsü alıp yedi.

“TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN DESTANSI BİR ZAFER”
Vali Şükrü Kocatepe, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Çanakkale Zaferi’nin kazanıldığı şartlar ile bugünün şartlarının kıyaslanamayacağını ifade ederek, “O dönem yiyecek yok, su yok, giyecek kıtlığı yaşanıyor. Zor şartlarda, üstün teknolojiye sahip düşman askerleri karşısında top yağmurunun altında verilen destansı bir mücadelenin hikayesidir Çanakkale. Bütün imkansızlıklara rağmen ruh var, inanç var ve iman var. Bu manevi duygularla kazanılan zafer. Dünya tarihine altın harflerle yazılan destansı bir zafer” diye konuştu.

“BEDELİN NASIL ÖDENDİĞİNİ BİLİYORUZ”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, 18 Mart’ın Türk tarihinin en önemli günlerinden birisi ve dönüm noktası olduğunu belirterek, “Geçmişte bu emeği verenleri hatırlamak, onların yaşadıkları ortamı hissettirebilmek adına bugün burada bir faaliyette bulunduk. O günün menüsü olan yağsız tuzsuz çorba ve şekersiz üzüm hoşafını vatandaşlarımıza ikram ediyoruz. O gün yokluklar içerisinden var olma mücadelesi verilmiş; vatan için kanlarını dökerek bu ülkeyi bize bırakmışlar. Biz bu ülkenin bedelinin nasıl ödendiğini biliyoruz ve bu emanetin değerinin farkındayız. İnşallah gelecek nesillere de sapasağlam bir şekilde, daha güzel, daha yaşanabilir bir ülke aktarmak istiyoruz” dedi.

“ATALARIMIZDAN GÜÇ ALMAK GEREKİYOR”
Geçmişi unutmamak gerektiğini hatırlatan Başkan Zolan, “Geleceği iyi görebilmek için köklerimizden, atalarımızdan güç almak gerekiyor. Onları hatırlamak, yad etmek, dua etmek gerekiyor. Bugün de onu gerçekleştiriyoruz. Her gün onları hatırlıyoruz ve hiç unutmuyoruz. İnşallah bu dünya var oldukça, ecdadımızı, bu vatana kanını verenleri anmaya devam edeceğiz. Ülkemize sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

buyuksehir-canakkale-menusu-ic

KAN BAĞIŞLAYANLARA ZİYARET
Açıklamanın ardından Vali Kocatepe, Başkan Zolan ve beraberindekiler Delikliçınar Meydanı’nda bulunan Kızılay çadırını ziyaret ederek kan bağışında bulunan vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Denizli Büyükşehir Belediyesi, kan bağışlayan vatandaşlara Çanakkale Savaşı’nda şehit düşen Denizlili askerlerin isimlerinin yazılı olduğu katılım belgesi dağıttı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu