REKLAMI GEÇ

Büyükşehir’den “Tiroit Hastalığı Semineri”

Büyükşehir’den “Tiroit Hastalığı Semineri”

Denizli Büyükşehir Belediyesi, hayati öneme sahip olan tiroit hormonu ve hastalıkları ile ilgili “Tiroit Hastalığı Semineri” düzenledi. Seminerde Türkiye’de tiroit hastalığı oranının yüksekliğine dikkat çekilirken, iyot alımına dikkat edilmesinin önemi anlatıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Aralık 2018 Çarşamba, 12:48

Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, hayati öneme sahip tiroit hormonu ve hastalıkları ile ilgili seminer düzenledi. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen seminere Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Naciye Kapukıran, Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanı Mustafa Uçar, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yoğun katılımın olduğu seminerde Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Öğretim Üyesi Dr. Şenay Topsakal, tiroit hormonunun insan vücudundaki oluşumu, gelişimi ve hastalığa neden olan süreçleri paylaşırken, gereğinden az ya da fazla salgılamasının pek çok önemli hastalıklara yol açabileceğini kaydetti. Topsakal, “Ülkemizde tiroit hastalığı oranı çok yüksek. Bizim bu konuda duyarlı olmamız, iyot alımına dikkat etmemiz son derece önemlidir” diye konuştu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökoğlan ise, sağlık alanında yaptığı yatırım ve eğitim çalışmalarıyla Büyükşehir Belediyesinin örnek olduğunu söyledi. Çok fazla önemsenmeyen ya da birçok kişinin farkına dahi varamadığı tiroit hakkında seminer düzenlediklerini kaydeden Gökoğlan, “Hayati öneme sahip bu hastalık hakkında bilgi sahibi olursak, sevdiklerimizi, çevremizi ve ailemizi de bu konuda bilinçlendirebiliriz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu