REKLAMI GEÇ

Cama hayat veriyorlar

Cama hayat veriyorlar

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin cam sanatının yaşatılmasına ve gelişmesine katkı sağlamak için düzenlediği cam kursunda, yeni dönem başladı. Tarihi Konyalıoğlu Evi’ndeki cam kursu yoğun ilgi çekiyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Aralık 2014 Pazartesi, 12:04

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz el sanatları kurslarından biri olan cam kursu yeniş dönem eğitimlerine başladı. Cam sanatının yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasını amaçlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ücretsiz cam kursu, aynı zamanda atölyesinde bulunan malzemeleri ile Türkiye’nin en kapsamlı cam işleme atölyelerinden biri olarak kabul ediliyor. Kursiyerlerin kullandığı tüm ana malzemelerinin Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığı kursa, el sanatlarına ilgi gösteren Denizliler yoğun talep gösteriyor. Her kursiyere özel cam işleme ocağı imkanı sağlanan eğitim kapsamında kursiyerlere camdan boncuk, takı, süs eşyası, çeşitli figürler tasarlama eğitimi veriliyor. Her gün 09.00 – 16.00 saatleri arasında eğitim veren kurs pazartesi, salı ve çarşamba günleri akşam saat 18.00- 21.00 arasında hizmet veriyor.

Cam kursu eğitmeni Ümmühan Çakır, cam sanatına ilgi duyan ve kursa katılmak isteyenlerin sayısının her yıl arttığını ifade ederek, “Gerek ana malzemeler gerekse atölyede bulunan cam ocakları kapasitesi ile Türkiye’deki örnek cam atölyesiyiz. Böyle güzel imkanlara sahip bir cam atölyesinde ücretsiz olarak cam sanatını öğreten Türkiye’de başka bir kurs yok. Ayrıca tüm ana malzemelerimiz Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor” dedi. Cam sanatının yaşatılması ve geliştirilmesini amaçladıklarına işaret eden Çakır, “Talebin her yıl artması sevindirici. Burada öncelikle camdan boncuk yapmayı, daha sonra yaptıkları boncuktan çeşitli takı ve süs eşyası tasarlamayı öğretiyoruz. Cam işleme sanatında ilerleyen kursiyerlerimiz camdan çeşitli figürler tasarlıyor. Sene sonunda katılan tüm kursiyerlerimizin yapmış olduğu ürünlerden sergi hazırlayıp, katılımcılarımıza sertifika veriyoruz. Cam sanatı ile ilgilenen herkesi kursumuza bekliyoruz” diye konuştu.

KURSİYER AKINCI: “İYİ HİSSETMEMİ SAĞLIYOR”
Kursiyerlerinden Jale Akıncı ise, cam kursuna katılan arkadaşlarının yapmış olduğu tasarımlardan etkilenerek kayıt olduğunu belirterek, “Daha önce 25 sene özel sektörde çalıştım. Emekli olduktan sonra seveceğim bir faaliyette bulunmak istedim. Cam kursuna katılan bir arkadaşımın tasarladığı figürler çok hoşuma gitti ve kursa kayıt oldum. Burada olmak iyi hissetmemi sağlıyor ve deşarj oluyorum. Daha önce hiç el sanatları kursuna katılmamıştım, şimdi farklı kurslara da katılmayı düşünüyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu