REKLAMI GEÇ

CAMİLER SABAHA KADAR AÇIK OLACAK

CAMİLER SABAHA KADAR AÇIK OLACAK

Denizli’de Kadir Gecesi nedeniyle 178 cami sabaha kadar açık olacak. Müftü Mehmet Aşık, “Oruç tutmayan da gelsin” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Temmuz 2015 Pazartesi, 13:39

Denizli’nin yeni İl Müftüsü Mehmet Aşık, düzenlediği basın toplantısında, il müftülüğü olarak Kadir Gecesi ile ilgili tüm hazırlıkları tamamlandıklarını açıkladı. Kadir Gecesi ile ilgili hazırlanan program hakkında bilgi veren Aşık, 13 Temmuz Pazartesi akşamını 14 Temmuz Salı’ya bağlayan gecenin kadir gececisi olduğunu belirterek, “Kadir gecesi bin aydan daha hayırlı bir gecedir. Kadir Gecesi’nde yapılması gerekenler ‘Kadir Süresi’nde belirtilmektedir. İl Müftülüğü olarak verdiğiniz hizmetlerin yanısıra o geceye özel programlar hazırladık. Tüm Denizlilileri, çocuklarıyla birlikte tüm aile fertlerini Kadir Gecesi’nde camilere bekliyoruz” dedi.

“ORUÇ TUTMAYAN DA GELSİN”
Kadir Gecesi’nin Yüce Mevla’nın ümmetlerine af etmek için sunduğu özel bir gece olduğunu belirterek, “Kadir Gecesi, bir ikram, bir genel af imkanı ve ikramiyesi olarak değerlendirilmeli. Ramazan ayı süresince oruç tutan da tutmayan da Kadir Gecesi’nde camilere gelerek, geçmiş günahlarımızdan arınma, geleceğimizin takdirini hayra bağlamak ve bir uçuruma doğru hızla giden insanlık için dua ve istiğfarda bulunabilir” diye konuştu.

“178 CAMİ SABAHA KADAR AÇIK”
Kadir Gecesi’nde, ramazan ayı süresince olduğu gibi tüm camilerde Teravi Namazı’na kadar açık olduğunu ancak teravi sonrası belirlenen 178 camide programların sabah namazına kadar devam edeceğini açıklayan İl Müftüsü Aşık, “Kadir Gecesi’nde tüm camilerimizde ramazan süresince olduğu gibi teravi namazına kadar vaaz verilecek, teravi namazından sonra ise Mevlid_i Şerif okunacak. Merkezefendi Müftülüğüne bağlı 16, Pamukkale Müftülüğüne bağlı 14, Acıpayam’da 7, Babadağ’da 10, Bekilli’de 1, Beyağaç’ta 13, Buldan’da 10, Çal’da 13, Çameli’de 10, Çardak’ta 1, Çivril’de 10 ve Tavas’ta 8 olmak üzere 178 cami sabah namazına kadar açık olacak. Ayrıca, belirlenen 14 camide de Sakal_ı Şerif ziyareti yapılacak. Ardından, isminin açıklanmasını istemeyen bir hayırseverimiz tarafından verilecek 2 bin kişilik sahur yemeği verilecektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu