REKLAMI GEÇ

Çanakkale dünyaya meydan okuyan çelik iradedir

Çanakkale dünyaya meydan okuyan çelik iradedir

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mithat Aydın, Çanakkale Zaferi’nin emperyalist dünyaya meydan okuyan çelikleşmiş bir iradenin ifadesi olduğunu belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Mart 2015 Çarşamba, 08:30

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi’nce, “100. Yılında Çanakkale Savaşı ve Mustafa Kemal Atatürk” konulu panel düzenlendi. Prof. Dr. Ayfer Özçelik’in yönettiği, Doç. Dr. Mithat Aydın ve Yrd. Doç. Dr. Durmuş Akalın’ın konuşmacı olarak katıldığı panel, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mithat Aydın, konuşmasında, Çanakkale Savaşı’nın, Birinci Dünya Savaşı’nın seyrini ve sonucunu tayin ettiğini vurguladı. Aydın, “Çanakkale, Türk milletinin emperyalist dünyaya meydan okuyan çelikleşen iradesidir. Çanakkale, küllerinden doğan bir milletin özgürlük ve var olma savaşıdır. Hemen hemen bütün Osmanlı ordusunun bir defa savaştığı cephedir. Türk istiklal meşalesinin yakıldığı coğrafyadır. Bu İstiklal Savaşı’nın kahramanı Mustafa Kemal’dir. Dolayısıyla Çanakkale, Türk İstiklal Savaşı’nın liderinin doğduğu coğrafyadır. Bir başka deyişle, Çanakkale Mustafa Kemal’i Atatürk yapan coğrafyadır” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Durmuş Akalın ise, “Birinci Dünya Savaşı’nda Çanakkale Savaşı” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Yorumlar

haydar   -  Bağlantı 18 Mart 2015, 22:27

bu konferanslar ve hastanede olmasa üniversite yok sanki

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu