REKLAMI GEÇ

Cankurtaran’daki ölüm virajı gündemde

Cankurtaran’daki ölüm virajı gündemde

İl Koordinasyon Kurulu, Vali Ahmet Altıparmak başkanlığında yılın 4. toplantısını gerçekleştirdi. Denizli’nin yatırımlarının ele alındığı toplantıda konuşan Vali Ahmet Altıparmak, çok sayıda ölümlü kazanın meydana geldiği Cankurtaran virajına dikkat çekti, tehlikeli virajda önlem alınmasını istedi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 25 Ekim 2016 Salı, 17:55

Valilikte düzenlenen 4. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na Vali Ahmet Altıparmak başkanlık etti. Toplantıya, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yatırımcı kurum ve kuruluşların temsilcileri, 19 ilçe kaymakamı ile belediye başkanları katıldı.

denizli-cankurtaran-olum-viraji-duzeltilmeli-1

HONAZ TÜNELİ YÜZDE 40 SEVİYESİNDE
Sorunların aktarıldığı, projelerin ele alındığı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda konuşan Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, Honaz tünelinde gelinen aşamayı anlattı.

Uraloğlu, “Çevre yolundan tünele kadar giden 7 km. yoldaki arsada kamulaştırma tamamlandı. Tünele kadar olan kısmı önümüzdeki sene trafiğe açarız. Tünel, Honaz’a ve Denizli’ye önemli katkılar sağlayacaktır. Honaz tünelinde yüzde 40 seviyesine geldik. 4 ağızlı 2 tüp de giriş çıkış olmak üzere çalışmalara devam ediyoruz. Cankurtaran’dan Serinhisar’a kadar olan kısım sözleşme aşamasında” dedi.

VALİ CANKURTARAN’A DİKKAT ÇEKTİ
Uraloğlu’nun konuşması sürerken Cankurtaran Yolu’na dikkat çeken Vali Ahmet Altıparmak, burada bulunan virajın tehlikeli olduğunu söyledi.

Vali Altıparmak, “Cankurtaran’daki viraj çok kötü ve kazalar oluyor. Bu yolun düzeltilmesi gerekiyor. Işıklandırma yapılacak mı?” dedi.

PROJE YOLU DA KAPSIYOR
Vali Altıparmak’ın sorusu üzerine Cankurtaran-Serinhisar arasında yapılacak yol çalışmasında Cankurtaran’daki keskin viraja da müdahale edeceklerini belirten Uraloğlu, “Bu proje ile sadece üst yapı olmayacak. Olumsuzlukları da ortadan kaldıracağız. Aydınlatmaya konusunda özel yapıların dışında aydınlatma yapamıyoruz. Bu belediyelerin görevi” dedi.

KOCAKÖY’DEKİ TARİHİ CAMİDE ELE ALINDI
Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne Çal’ın Kocaköy Mahallesi’ndeki yıkılmakta olan tarihi caminin yapımı için girişimde bulunulması talimatını veren Vali Altıparmak, “Değerlerimize sahip çıkmalıyız. 160 yıllık cami Diyanet işlerindeyse eğer vakfa aktarılmalı ve bakımı yapılmalı. Tarihi kıymetimizi en azından sağlamlaştırabiliriz” dedi.

SU KONUSUNDA BİLİNÇLENMELİYİZ
Gelecek toplantıya kadar yağış göstergesini isteyen Vali Altıparmak, “Geçmişe dönük yağış göstergeleri nelerdir? Gelecekteki su sorunu nedir? Bu konularda bilgi sahibi olalım. Suyun kullanımı konusunda bilinç olunsun. Su bitmez tükenmez kaynak değildir, korumamız gerekiyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu