REKLAMI GEÇ

Canpolat’ın veda ziyaretleri

Canpolat’ın veda ziyaretleri

Denizli Valiliği´nden Merkez Valiliği’ne atanan Vali Hasan Canpolat, Türkiye Muhtarlar Derneği Denizli Şubesi ve Denizli İl Genel Meclisi’ne veda ziyaretlerinde bulundu.

/ DENİZLİHABER / 7 Mayıs 2008 Çarşamba, 00:00

İlk olarak Türkiye Muhtarlar Derneği Denizli Şubesi’ni ziyaret eden Vali Canpolat, Türkiye Muhtarlar Derneği Denizli Şubesi Başkanı Sebahattin Çolak ve dernek üyeleri tarafından karşılandı. Sebahattin Çolak, Denizli’ye atandığında derneklerini ziyaret eden ilk Vali’nin Hasan Canpolat olduğunu ve yine Denizli’den ayrılırken derneklerini ziyaret eden ilk Vali’nin de Hasan Canpolat olduğunu ifade ederek, kendilerine gösterdiği bu ilgi ve teveccühten dolayı Vali Canpolat’a teşekkür etti. Vali Hasan Canpolat da, Denizli’de görev yaptığı 1,5 yıl zarfında muhtarların sorunları ile ilgilendiğini ve sorunlarını çözme konusunda elinden gelen katkıyı yapmaya çalıştığını belirterek, tüm muhtarların çalışmalarında başarılar diledi.

Daha sonra Denizli İl Genel Meclisi’ni ziyaret eden Vali Canpolat, il Genel Meclisi toplantı salonunda Başkan Osman Yüceliş ve İl Genel Meclisi üyeleri ile bir araya gelerek meclis üyeleri ile vedalaştı.

İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yüceliş Vali Hasan Canpolat’ın Denizli’de görev yaptığı 1,5 yıl gibi kısa bir zaman zarfından hep birlikte önemli çalışmalara imza attıklarını ve Vali Canpolat’ın Denizli’de önemli projeler gerçekleştirdiğini belirterek, kendisine çalışmalarından ve Denizli’ye verdiği katkıdan dolayı teşekkür etti.

Vali Hasan Canpolat, beş yılı aşkın Valilik görevinin sona erdiğini, bunun 1,5 yıllık bölümünün Denizli’de geçtiğini ve Denizli’de çok verimli çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, “ Bundan sonraki dönemlerde kamunun diğer alanlarında da çalışmalarımız devam edecek. Yerel insiyatifi harekete geçirmenin yolu yerel yönetimlerdir. Yerel idare ile merkezi idarenin koordineli çalışmasına inanan birisiyim. Bu konuda Türkiye’de çok önemli mesafeler alındı. Denizli her konuda olduğu gibi bu konularda da Türkiye ortalamalarının üzerinde bir gelişme göstermiştir. Bu, iş yapma kültürünün Denizli’de gelişmiş olduğunun bir göstergesidir. İl Özel İdaremiz bir dönüşüm içerisinde. Ancak bu konuda kaynaklarda bazı yetersizlikler var. Mali kaynaklar ve insan kaynakları bakımından İl Özel İdarelerinin önü açılırsa özellikle kırsal alandaki hizmet üretimi açısından çok önemli çalışmaların gerçekleştirilmesi mümkün” dedi.

Denizli’de yapılan yatırımlara da değinen Vali Canpolat, birçok alanda önemli projeler gerçekleştirildiğinin altını çizerek, “ Eğitim alanında Özel İdaremiz ve hayırseverlerimizin katkıları ile birçok proje gerçekleştirildi. Görev yaptığım süre içerisinde 20’yi aşkın okul protokolü imzalandı. Jeotermal kaynakların değerlendirilmesi yönündeki çalışmalar hızlandırıldı. Pamukkale’nin yönetimi konusunda da önemli adımlar atıldı. Pamukkale Türkiye’de Dünya Mirası olan dokuz bölge içerisinde en iyi yönetilen bölgelerin başında gelmektedir. Beş yılı aşkın bir dönemi kapsayan Valilik görevimi layıkıyla yaptım. Takdir halkımızındır. Denizli’yi ve Denizlilileri tanımaktan ve burada Türkiye’nin dinamik yüzünü görmekten çok memnunum. Keşke bütün illerimiz Denizli gibi olabilse. Denizli’deki görevim sonlansa da, Denizli’nin bir dostu, bir hemşerisi olarak Denizli’nin haklarını savunmaya devam edeceğim. Bütün Denizli halkına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AKP Grup Başkan Vekili İbrahim Gürkaynak, CHP Grup Başkan Vekili Abdullah Şavklı ve DP Grup Başkan Vekili Abdi Baklan da Vali Canpolat’ın Denizli’de görev yaptığı dönem içerisinde yaptığı çalışmalar ve projeleri hakkındaki fikirlerini açıkladılar.

AKP Grup Başkan Vekili İbrahim Gürkaynak, makamların gelip geçici olduğunu, önemli olanın devletin devamlılığı olduğunu ifade ederek, Vali Hasan Canpolat ile birlikte verimli, programlı bir çalışma dönemi yaşadıklarını söyledi.

CHP Grup Başkan Vekili Abdullah Şavklı da, Valilerin görev sürelerinin çok kısa olduğunu, projelerini ve hedeflerini gerçekleştirmesi için bir Valinin bir ilde beş yıl kalmasının uygun olacağını ifade ederek, “Valimiz Hasan Canpolat’ın gerek jeotermal kaynakların değerlendirilmesi konusunda gerekse diğer konularda yaptığı önemli projeleri tamamlayarak gitmesini isterdik. Umarım bu projeler bundan sonraki dönemlerde tamamlanır” dedi.

DP Grup Başkan Vekili Abdi Baklan konuşmasında, Vali Hasan Canpolat’ın görev yaptığı 1,5 yıl gibi kısa bir dönemde Denizli’ye pozitif bir enerji verdiğini belirterek, “ Denizli’de ilk defa yapılan toprak analizi ve Denizli’nin toprak haritasının çıkartılması çalışması çok önemli bir çalışma. Bu dönemde Aile Hekimliği de Denizli’de başarıyla uygulanmaya başladı. Eğitim alanında da büyük bir atak yapıldı ve okul yaptırma yarışı hızla sürüyor. Pamukkale’ye çok büyük hizmetler kazandırdınız. Ulaşım ve bilişim alanında da önemli çalışmalar başlatıldı. Bunlar sizin vizyon ve misyon sahibi kişiliğinizden kaynaklanmaktadır. Bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum” dedi.

Son olarak tekrar söz alan Vali Canpolat, “ Gönül isterdi ki sizlerle daha uzun süre çalışalım. Ancak kişiler geçicidir. Asıl olan kurumlardır. Denizli’de başlatmış olduğumuz bütün proje ve çalışmalar sonuçlandırılacaktır. Bundan şüpheniz olmasın. Sizlerle çok verimli bir çalışma dönemi yaşadık. Sizlerin ve sizlerin nezdinde Denizli halkının haklarını helal etmesini diliyorum” dedi.

Toplantının ardından Vali Canpolat İl Genel Meclisi üyeleri ile tek tek vedalaştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu