REKLAMI GEÇ

Canpolat’tan kamu dersi

Canpolat’tan kamu dersi

Denizli Valisi Dr. Hasan Canpolat, Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde Pamukkale Üniversitesi öğrencilerine “Kamu Yönetiminde Son Gelişmeler” konulu konferans verdi.

/ DENİZLİHABER / 16 Mayıs 2007 Çarşamba, 00:00

Konferansa Vali Canpolat’ın yanı sıra Pamukkale Üniversitesi Rektörü Necdet Fazıl Ardıç, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Konferansa, geçmişten günümüze kadar olan yönetim biçimlerinin gelişim süreci ve Kamu Yönetiminin bu süreçteki yerinin irdelenmesiyle başlayan Vali Canpolat, öğrencilerden ve öğretim üyelerinden gelen soruları da yanıtladı.

Vali Canpolat konferansta yaptığı konuşmasında, “Merkezi Yönetim bir kısım yetkilerini yerel yönetimlere vermiştir. Merkezi Yönetim, yerel yönetimlere verdiği bu yetkilerin kendi adına kullanılmasını ister ve bu kapsamda yerel yönetimlere kaynak aktarır. Türkiye’de çizilen model budur. Yerel Yönetimlere yetki aktarılması varsayımsal olarak, korelasyon olarak üniter devletin ve merkezi idarenin zayıflaması anlamına gelmez. Türkiye’de uzlaşma ve tartışma kültürünün gelişmesi gerekiyor. 1876 Kanuni Esasi’den bugüne kadar ülkemiz farklı süreçlerden geçmiştir. Türk Halkı’nın reform geleneği adım adım, yavaş yavaş, tartışarak değil. Bizim reform geleneğimiz bir sarkaç misali” dedi. Konferans bitiminde Vali Canpolat öğrencilere teşekkür ederken, konferans öğrencilerin alkışlarıyla sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu