REKLAMI GEÇ

Çardak’tan müjdeli haber

Çardak’tan müjdeli haber

Geçen senenin başından itibaren, tamamlanması ve yolcu kabulü için sürekli tarihler verilen, ancak verilen her tarihin mutlaka ertelendiği Çardak Havaalanı sonunda tamamlandı. Müjdeyi, Çardak Havaalanı Meydan Müdür Vekili Serhat Kocazeybek verdi. Kocazeybek, 31 Mart’ta yeni terminal binasında yolcu kabulüne başlanacağını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 20 Mart 2008 Perşembe, 01:00

Çardak Havalanı’na yapılan yeni terminal binası, Mart ayı sonunda hizmete girecek. Bugüne kadar birçok yetkili tarafından, açılış tarihi verilen ancak verilen hiçbir tarihte açılışı gerçekleştirilemeyen Çardak Havaalanı yeni terminal binası ile ilgili müjdeli haber, İl Koordinasyon Kurulu’nda verildi. Çardak Havaalanı Meydan Müdür Vekili Serhat Kocazeybek, terminal binasının inşaatının tamamlandığını ancak bugüne kadar küçük aksaklıklar nedeniyle açılışının geciktiğini belirtti. Kocazeybek, yeni terminal binasında, 10 Mart itibariyle geçici yolcu kabulüne başladıklarını söyledi.

Açılış Nisan’da

31 Mart itibariyle yeni binada yolcu kabulüne başlanacağını dile getiren Kocazeybek, temizlik ve yol düzenleme çalışmaları sürdüğü için yine binanın açılışının ise Nisan ayında yapılmasının planlandığını ifade etti.

Bugüne kadar 1998 yılında kurulmuş olan 2 bin 40 metrekarelik bir alanı kaplayan prefabrik terminal binasında hizmet veren Denizli Çardak Hava Meydan Müdürlüğü, bundan sonra 24.5 bin metrekarelik yeni terminal binasında hizmet verecek. Nisan’da hizmete açılacak yeni terminal binası ile havaalanının kapasitesinin yılda 2 milyon 200 bin yolcuya çıkması hedefleniyor.

Bugüne kadar kimler ne dedi?

Filiz, Ekim dedi

AKP Denizli Milletvekili Osman Nuri Filiz, 2007 yılının, Şubat ayında yaptığı açıklamada, Çardak Havaalanı Terminal Binası’nın, Ekim’de bitirileceğini söylemişti. Filiz, terminal binası için ödenek sıkıntısı yaşanmadığını belirterek, uçakların sisli havalarda bile kalkıp inebilmesi için tüm cihazların tamamlanacağını da sözlerine eklemişti.

Tin, Haziran dedi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın danışmanı Saim İlcioğlu ile 2007 yılının Mart ayında, Denizli heyeti bir görüşme yapmış ve görüşme sonrası açıklama yapan dönemin AKP İl Başkanı Şahin Tin, havaalanının 15 Haziran 2007 tarihinde, teslim alınacağı sözünü aldıklarını söylemişti.

Bakan Yıldırım, tam tarih vermedi

Denizlili işadamlarıyla, 2007 yılının Nisan ayında bir görüşme yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çardak Havaalanı’nın, yıl içerisinde tamamlanacağını söylemişti. Yıldırım, bu görüşmede, havaalanına doğru yapılması gereken 2.5 kilometrelik yolun da terminal binası yapım işi içerisinde yapılacağını ifade etmişti.

Başbakan Aralık’ta bitirin demişti

Denizli’ye, 2007 Eylül ayı içerisinde, 5 günlüğüne tatil için gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ziyareti sırasında, havaalanının bitmediğini görünce, ‘Aralık’ta bitirin’ talimatı vermişti. Başbakan Erdoğan’ın talimatına rağmen, havaalanı, Aralık’ta da tamamlanamadı.

Çardak Havaalanı’nın yeni terminal binası, için son tarih olarak 2008 yılının Nisan ayı verildi. 31 Mart’ta yolcu kabulüne başlanacak olan terminalin açılışının, Nisan ayı içerisinde yapılacağı belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu