REKLAMI GEÇ

Çarık ustası, bale ayakkabısı üretiyor

Çarık ustası, bale ayakkabısı üretiyor

Bir dönemin vazgeçilmezi çarık, modernliğe yenilirken, işleri bozulan çarık ustası da işini güncelledi. Denizli’nin tek çarık ustası Mustafa Güleç, şimdilerde yaz aylarında öğrencilerin kurs seçeneklerinde ilk sıralarda gelen bale eğitimi için özel bale ayakkabısı üretiyor.

İlyas Coşkun / DENİZLİHABER / 6 Temmuz 2014 Pazar, 15:19

Ayakkabıcılıktan umduğunu bulamayan çarık ustası Mustafa Güleç’in son el emeği göz nuru üretimi bale ayakkabıları. Çarık yaparak geçmişi günümüze taşıyan Güleç şimdilerde ise balerin ayakkabısı imalatı yapıyor. Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte bale kurslarının da arttığına dikkat çeken ayakkabı ustası Mustafa Güleç, balerinlerin giydiği bale ayakkabılarını sipariş üzerine yapmaya başladıklarına ifade etti. Güleç, “İsteğe göre her renk, her tarzda, her boyutta model ve desende bale ayakkabılarını yapıyorum. Daha çok İzmir ve İstanbul’da üretimi yapılan bu ayakkabıların imalatını Denizli’de biz yapıyoruz. Ürünlerimiz el emeği göz nuru” dedi.

Bale ayakkabılarının özel yapıldığını belirten Güleç, ”Bu ayakkabının özelliği parmak uçlarında yürürken kaymamasıdır. Güvenle yere basabilmesidir. Deri ve imitasyon olarak üretilen bale ayakkabısının altında kaymamayı saylayan yarma deri ile ayakkabının altına ilave ediliyor olmasıdır. İsteğe göre günlük 20-25 adet üretiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
17 Nisan 2024 Çarşamba 13 29Çok Bulutlu
18 Nisan 2024 Perşembe 12 29Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 11 22Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu