REKLAMI GEÇ

Çevre yolları ve köprülü kavşakların kazalara olumlu etkisi

Çevre yolları ve köprülü kavşakların kazalara olumlu etkisi

Arkas Sigorta Satış ve Pazarlama Müdür Yardımcısı Selçuk Köken, çevre yolları ve kavşakların trafiğe olumlu yansıdığını belirterek, ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında yüzde 12 oranında gerileme meydana geldiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Temmuz 2018 Perşembe, 14:39

Arkas Sigorta Satış ve Pazarlama Müdür Yardımcısı Selçuk Köken, kent genelinde meydana gelen trafik kazası istatistiklerini paylaştı. Denizli’de 5 aylık süreçte yaşanan ölümlü, yaralamalı ve madde hasarlı kazalara ilişkin karşılaştırmalı verilere ilişkin değerlendirmeler yapan Köken, “2018 yılı 5 aylık dönemi içerisinde Türkiye genelinde kaza sayısı 133.282 olarak gerçekleşti. Bu dönem içerisinde Denizli’de 1.343 yaralanmalı ve ölümlü kaza, 1.494 maddi hasarlı kaza meydana geldi. İl genelinde kazalarda 25 kişi hayatını kaybederken, 2.215 kişide yaralandı” dedi.

“ÇEVRE YOLLARI VE KAVŞAKLAR ÖNEMLİ KATKI SAĞLADI”
Yapılan çevre yolların ve üst yapı çalışmalarının kazalar üzerindeki etkisinin veriler üzerinde net bir şekilde görebildiklerini anlatan Köken, “2017 yılında 5 aylık dönemde 1.412 yaralanmalı ve ölümlü kaza meydana gelirken, 1.430 maddi hasarlı kaza yaşandı. Bu veriler ışığında çevre yolları ve yeni yapılan kavşakların devreye girmesi ile ölümlü ve yaralamalı kazalarda yaklaşık yüzde 12’lik azalma yaşandı. Maddi hasarlı kazalarda da yüzde 3’lük bir gerileme göze çarpıyor” dedi.

“ÖLÜM ORANLARINDA DA DÜŞÜŞ VAR”

Meydana gelen kazalarda yaşanan ölüm oranlarında da düşüş meydana geldiğini belirten Köken, “2017 yılı içerisinde 170 kişi il genelinde trafik kazalarında vefat ederken, 2018 yılının ilk 5 aylık döneminde bu sayı 25’e geriledi” diye konuştu.

“KADINLAR DAHA DİKKATLİ”
Kaza verilene göre kadın ve erkeklerin karıştıkları kazalarda kadınlarda tam kusur oranının %47 seviyesinde olduğunu dile getiren Köken, erkeklerdeki tam kusur oranının ise yüzde 49 olduğunu kaydetti. Yüzde 4 oranda eşit kusur belirlendi” dedi.

“PARK EDEMİYORUZ”
Sigorta istatistik kurumu verilene göre yıl içerisinde haddi hasarlı kazaların yüzde 15’lik bölümünün park halindeki araçlara çarpılması sonucu meydana geldiğini söyleyen Arkas Sigorta Satış ve Pazarlama Müdür Yardımcısı Selçuk Köken, “Maddi hasarlı kaza oranlarında ikinci en yüksek kaza oranı ise tali yoldan ana yola çıkan araçların karıştıkları kazalar olarak göze çarpıyor” dedi.

“TRAFİK SİGORTASI BULUNMAYAN ARAÇ SAYISI ÇOK YÜKSEK SEVİYELERDE”
Trafik kazalarının maddi hasarlarının karşılanması için yapılan karayolları zorunlu trafik poliçesi oranlarının istenilen seviyelerde olmamasının Denizli için büyük sorun olduğunu belirten Köken, “Her 4 araçtan birinin zorunlu trafik sigorta poliçesi bulunmaması, meydana gelen kazalarda hasar tutarının karşılanamamasındaki en büyük sorunlardan biri. Özellikle motosikletlerde sigorta yaptırma oranı yüzde 30’lar seviyesinde” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 15 27Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 10 27Çok Bulutlu