REKLAMI GEÇ

CHP’li Yurtseven’den çarpıcı iddialar

CHP’li Yurtseven’den çarpıcı iddialar

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, Vali Abdülkadir Demir’in içişleri Bakanlığı’na “Beni merkeze alın” başvurusuna çarpıcı yorumlar getirdi. Yurtseven’e göre Demir’in başvurusu, iktidarın paralel yapıyla savaş adıyla başlattığı cadı avının devlet kurumlarına bir yansıması.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Eylül 2014 Cuma, 12:40

Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, Denizli Valisi Abdülkadir Demir’in İçişleri Bakanlığı’na merkeze alınması yönündeki başvurusu ile ilgili çarpıcı iddialar ortaya attı.

Yurtseven, “Denizli Valisi Abdulkadir Demir’in ‘Beni merkeze alın’ diyerek İçişleri Bakanlığı’na başvurması, AKP iktidarının paralel yapıyla savaş adıyla başlattığı cadı avının devlet kurumlarına bir yansımasıdır” dedi.

Denizli’de bir süredir Vali Demir’in paralel yapıya yakın olduğu gerekçesiyle görevden alınacağının konuşulduğunu ileri süren Yurtseven, “17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk kasırgasıyla savrulan AKP iktidarının, başta savcı ve hakimler ile emniyet görevlilerini hedef aldığı kıyım operasyonu üst düzey devlet görevlilerine yönelmiştir. Denizli’de bir süredir paralel yapıya yakın olduğu iddiasıyla görevden alınacağı konuşulan Vali’nin ‘Beni merkeze alın’ feryadı , bu çerçevede çok manidardır.Sorun derindir.Her Vali’nin görev yapmak istediği bir ilde Abdulkadir Demir’in kamuoyunda kendisine yönelik sevgi ve desteğe rağmen görevinden ayrılmak istemesi ve bunun gerekçesini açıklamaması vahim bir gelişmeye işarettir.Görevden alınmasını beklemek yerine kendi iradesiyle merkez valiliğine alınmasını istemesi belki de örtülü bir isyandır.Sayın Vali mutlaka gerçekleri ve yaşadıklarını açıklamalıdır.Çünkü,AKP iktidarı intikam hırsıyla gözü dönmüş bir haldedir.Devlet memurlarını hallaç pamuğu gibi atan iktidar terminatöre dönüşmüş gibidir.Süreç içinde elbette gerçekler ortaya çıkacak ve iktidarın foyası tüm çarpıklığıyla gözler önüne serilecektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 15 27Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 10 27Çok Bulutlu