REKLAMI GEÇ

Çocuklar insanlığın en önemli hazinesi

Çocuklar insanlığın en önemli hazinesi

Denizli protokolü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesajlar yayımladı. Mesajlarda, “Türkiye’nin gelecekte çocukların omuzlarında yükseleceği, insanlığın en önemli hazinesi olduğu” vurgulandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Nisan 2016 Cumartesi, 08:14

Vali Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, milletvekilleri, siyasi parti il başkanları ve STK başkanlarının, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladıkları mesajlar şöyle:

KOCATEPE: ÇOCUKLAR, İNSANLIĞIN ORTAK UMUDU
Vali Şükrü kocatepe, Türk milletinin bağımsızlık, hürriyet ve kalkınmak ülküsünün sembolü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 96. yıldönümünü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutladığımızı belirterek, şunları kaydetti:

“Çocuklara armağan edilen tek evrensel bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin onlara olan güveninin ifadesidir. UNESCO’nun 1979 yılını ‘Dünya Çocuk Yılı’ olarak ilan etmesiyle 37 yıldan beri bu bayram dünya çocuklarıyla bir arada büyük bir coşku ile kutlanmaktadır. Çocuklar, insanlığın ortak umudu, geleceği ve en önemli hazinesidir. Çocuklara çağdaş yaşamın tüm olanaklarını sunan, onların ruhsal ve bedensel olarak en iyi biçimde yetişmeleri için çaba gösteren toplumlar, gelişimlerini sürdürerek geleceğe güvenle bakabilmektedir. Unutulmamalıdır ki, umudumuz, en önemli zenginliğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır.”

ZOLAN: ÇOCUKLAR MİLLETİMİZİN UMUDUDUR
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 23 Nisan 1920 tarihinin Türk ulusunun kaderinde dönüm noktası olduğunu vurguladı. “Şanlı tarihimizi çocuklara gelecek nesillere anlatarak istiklal mücadelesi veren ecdadımızın her an hatırlanması sağlanmalı, kurtuluş mücadelesi ve demokrasi bilinci de geleceğe en doğru şekilde aktarılmalı” diyerek, şöyle devam etti:

“Sevgili çocuklar, Atatürk’ün sizlere bayram olarak armağan ettiği bu anlamlı gün, milletimizin gurur ve coşku günüdür. Sizler ülkemizin geleceği, milletimizin umudusunuz. Önümüzdeki yıllarda önemli görevlere gelecek, ülkemizi ve milletimizi en iyi şekilde temsil edecek ve yarınlara taşıyacaksınızı. Ülkemizin hedeflerini yakalamasında belirleyici rol oynayacaksınız. Sizlerin başarılı, sağlıklı, huzurlu ve mutlu olmanızı istiyoruz. Bunun için bizler Denizli’yi sizlerle birlikte geleceğe hazırlamak için var gücümüzle çalışıyoruz.”

BASMACI: DAHA İYİ BİR GELECEK SUNMAK İSTİYORUZ
CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan’da Türk ulusuna egemenlik ve yönetimi, çocuklara ise ilelebet sürecek bir bayram armağan ettiğini söyleyerek, şu ifadelere yer verdi:

“Bundan 96 yıl önce ulusal irade, padişahtan alınarak ulusun temsilcilerine devredilmiştir. Ne hazindir ki şimdi ulusal irade hapisteyken, birileri de padişahlık özentisiyle ulusu yönetmek arzusundadır. Çocuklara bayram armağan eden anlayıştan, çocuktan işçi, çocuktan gelin bekleyen anlayışa gelmiş bulunuyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, egemenliğin kayıtsız şartsız ulusa ait olduğu tam bağımsız bir meclisi gerçekleştirerek çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sunmak istiyoruz. Bu dilek ve temennilerle Ulusumuzun ve çocuklarımızın bayramını kutluyorum.”

ARSLAN: KEYFE GÖRE KUTLANMAYACAK BİR BAYRAM DEĞİL
CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın asıl anlamını, tarihi değerini idrak etmekten yoksun olanların bu bayramı engellemeye çalışmasını anlamakta zorlandığını belirterek, şu açıklamayı yaptı:

“Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün meclisi açan iradesine saygımızın bir göstergesi olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, gerek meclisimizde, gerekse Denizli’mizde ve tüm yurdumuzda kutlanacak, bunu hiçbir irade engeleyemeyecektir. Bu bayram öyle keyfe göre kutlanmayacak bir bayram değildir. Biz, Cumhuriyet Halk Partililer olarak, hem Meclis’teki halk resepsiyonuyla çocuklarımızla buluşacağız, hem de Denizli’deki etkinliklerimizle başta şehit çocuklarımız olmak üzere, tüm yavrularımızın bu anlamlı gününü gururla paylaşacağız ve bu bayramı hep birlikte kutlayacağız.

İLHAN: ÇOCUK İSTİSMARLARININ YAŞANMADIĞI BİR ÜLKE
Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, halkın kendi kendini yönetmeye başladığı, babadan oğula geçen saltanatlık döneminin kaldırıldığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı, Atatürk’ ün çocuklara hediye ettiği dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ulusca kutladığımızı dile getirerek, şöyle dedi:

“Çocuk istismarlarının yaşanmadığı, çocuk gelinlerin, çocuk işçilerin, ergen hamilelerin olmadığı, çocukların sokaklarda güvenle dolaştığı, çocuk cezaevlerinin hiç olmadığı demokratik bir ülke özlemiyle; ulusal birlik ve bütünlüğümüzü, en kutsal emanetimiz laik Cumhuriyetimizi her türlü iç ve dış saldırılara karşı canları pahasına koruyup, gelecek nesillere taşıyacak tüm çocuklarımızın ve tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

FİLİZ: TBMM MİLLETİN TEMSİL EDİLDİĞİ EN BÜYÜK MERCİDİR
AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, çocukların milletin ortak umudu, geleceği ve en önemli hazinesi olduğunu belirtti. “Ancak çocukları için çaba gösteren toplumlar, geleceğini teminat altına alabilir” diyen Filiz, sözlerine şunları ilave etti:

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 96 yıl önce bugün Ankara’da açılması tarihimizde önemli bir dönüm noktasını teşkil etmiştir. TBMM maziden istikbale uzanan binlerce yıllık kadim çizgisi ile insanlığın hayatında ve hafızasında etkin olan milletimizin temsil edildiği en büyük mercidir. TBMM’nin açıldığı bugün, milletimizin istiklâl uğrundaki kararlılığını ve istikbale ilişkin umudunu paylaştığı gün olmuştur.”

SANCAR: CUMHURİYET YÖNETİMİYLE ÖZGÜRLÜMÜZÜ KAZANDIK
CHP İl Başkanı Teoman Sancar, ulusun; Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nde modern, laik, özgür, demokratik ve laik yaşam hakkına kavuşmanın mutluluğu ve hazını yaşadığını kaydederek, şunları söyledi:

“Her ne kadar son yıllarda Atatürk değerlerine ve Cumhuriyet donanımlarına karşı bir takım rahatsızlık yaşayan bağnaz kesimler olsa da, ülkemizin cefakar ve vefakar vatandaşları yapılan her tacize ve saldırıya karşı dik ve net duruş göstermişlerdir. Çünkü Atamızın emanet ettiği bu güzel ülkemiz Cumhuriyet yönetimi ile özgürlüğünü ve bağımsızlığını kazanmıştır. Bundan 96 yıl önce ülkemizin eşit ve adaletli yönetilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclis’inin kurulduğu günü anmak, yaşamak ve yaşatmak için 23 Nisan, Atamız tarafından çocuklarımıza Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak hediye edilmiştir. Atamızın milletimize ve çocuklarımıza hediye ettiği bu bayramı kutluyoruz ve kutlamaya da devam edeceğiz. Kutladıkça Atatürk ilke ve değerlerinin yüzyıllara nasıl ışık tuttuğunu ve karanlık zihniyetlerin nasıl ülkemizi karamsarlığa götürmeye çalıştığını ve bu sebeple görevimizin ve ulvi mücadelemizin farkında olacağız.”

OĞUZ: ŞENLİK, KARDEŞLİK VE DOSTLUK GÜNÜDÜR
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, çocuklara “Bugün 23 Nisan. 96 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerinin atıldığı, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Büyük Önderimiz Atatürk tarafından siz çocuklarımıza armağan edilen, özgür insanların gülümsediği; Türk ve Dünya çocuklarının buluşma, şenlik, kardeşlik ve dostluk günüdür” diyerek, şöyle seslendi:

“Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır ve egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir temel ilkeleriyle, 23 Nisan 1920’de TBMM’nin kurularak genç Cumhuriyet’imizin temellerinin atıldığı bu anlamlı günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlamak, ülkemiz ve milletimiz için büyük bir onur ve gurur vesilesidir. Zira bu gün, çocuklarımızın bayramıdır. Çocuklarımız, geleceğimizin güvencesidir. Çocuklarımızın gözlerindeki ışıltı, bizim aydınlık geleceğimizdir.“

SUBAŞIOĞLU: 96 YIL ÖNCESİNİN GURUR VE HEYECANINI YAŞIYORUZ
Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, tüm zorluklara rağmen kurucu meclisin bütün düşünceleri bir çatı altında birleştirerek, güçlü bir Türkiye’nin temellerini attığını ifade etti. Subaşıoğlu, “ Bugün 96. yıl öncesinde olduğu gibi yine aynı heyecanı ve aynı gururu yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan’ı geleceğimizin teminatı çocuklara armağan ederek dünyada bir ilke de imza attı. Milletin egemenliğinin ilan edildiği çok önemli güne farklı da bir anlam kazandırılmış oldu. Yine Atatürk, bu günü tüm dünya çocuklarına armağan ederek gelecek nesillerine verdiği önemi ve güveni göstermiştir” dedi.

ÖZER: İNSANA YAPILAN YATIRIM EN ÖNEMLİ YATIRIMDIR
Denizli Ticaret Odası Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Çocuklarımızın temelini ne kadar sağlam atarsak, geleceğimize yönelik yatırımlarımızı da o kadar sağlam atmış oluruz. Çünkü insana yapılan yatırım en önemli yatırımdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘bugünün küçükleri yarının büyükleridir’ sözünden hareketle; bugünün küçükleri olan çocuklarımız gelecekte ülkemiz ve milletimizin geleceğinde görev ve sorumluluk sahibi olacaklardır. Onların iyi yetişmesi bizleri onurlandıracaktır. Bu sebeple onlar için üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmeliyiz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı ve TBMM’nin açılışının 96. yılı coşkusunu yürekten kutluyor ve bu günleri bizlere armağan eden Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu