REKLAMI GEÇ

Bağımsızlık ateşi 98 yıldır yanıyor

Bağımsızlık ateşi 98 yıldır yanıyor

Yerel yönetimler, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri başta olmak üzere toplumun her kesiminden temsilciler mesajlar yayınlayarak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Mayıs 2017 Cuma, 08:00

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kentin ileri gelenleri kutlama mesajları yayınladı. 19 Mayıs 1919, Türk Milletinin hür yaşama azmi, kararlılığı ve cesareti ile başlattığı onurlu mücadelenin ilk günü olarak tarihin altın sayfalarında gururla yerini alması nedeniyle verilen mesajlarda, bu günün önemine değinildi.

VALİ AHMET ALTIPARMAK:
“Sevgili gençler, binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Savaşı’mızın tüm kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.”

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ŞAHİN TİN:
Şüphesiz umudumuzun en büyük kaynağı bağımsızlığımızın garantisi gençlerimizdir. Atatürk’ün bize çizdiği muasır medeniyet seviyesini yakalamak ve ülkemizi nice hedeflere başarıyla ulaştırmak, vatan ve bayrak aşkıyla yanıp tutuşan gençlerimizle mümkün olacaktır. Bu ağır ve bir o kadar da kudretli sorumluluğun sahibi olan gençlerimiz, medeniyetimizi geleceğe taşıyacak en güçlü varlığımızdır. Millet olarak yılgınlığa düşmeden, yorulmadan ve karamsarlığa kapılmadan, daha çok çalışacak, üretecek ve istikbalimize uzanan kirli elleri karanlığa gömeceğiz. Bayramımızı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ile vatan savunmasında hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.”

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN:
“Esarete asla boyun eğmeyen aziz milletimiz yedi düvele karşı verdiği varoluş savaşını birlik ve beraberlik şuuruyla kazanmış, bu direnişte Denizlimiz de ön saflarda yerini almıştır. atalarımız bu vatan uğruna; yokluklar içinde çok büyük mücadeleler vermiş, milli birlik ve beraberlikten güç alarak kahramanlık dolu destanlarla tarih sayfalarında yerlerini almışlardır. Bu cennet vatanı her alanda geliştirmek, tarihimizi gelecek nesillere aktarmakta başta gençlerimizin asli sorumluluğudur. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlar, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm milli mücadele kahramanlarını, saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.”

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. HÜSEYİN BAĞ:
“19 Mayıs 1919, Türk Milletinin yeniden doğuşunun başlangıcı olan bir gündür ve bizler için çok büyük bir anlam ve öneme sahiptir. Büyük Önder Atatürk ve kahraman silah arkadaşları tarafından verilen mücadele sonucunda sıkıntı ve yokluklar içerisinde, büyük fedakarlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti gençlerimize emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak gençlerimizin en başta gelen görev ve sorumluluğudur. PAÜ olarak bizler de bu bilinçle, Atamızın ilkelerini kendimize rehber edinerek, milli mücadele ruhunu devam ettirme ve çağın gerektirdiği donanımlara sahip bir gençlik yetiştirme, üniversitemizden yeni bilgi, beceri ve tutumlar kazanmış mezunlar verebilme azmi ve kararlılığı içerisindeyiz.”

AK PARTİ İL BAŞKANI NECİP FİLİZ:
“19 Mayıs, milletimizin kutlu bir silkinişi, destansı bir uyanışı, istiklal uğruna her şeyi göze aldığını ispatlayan muazzam bir dirilişi olarak tarihe mühür vurmuştur. Şehit kanlarıyla sulanmış toprağımız yabancı postallara, şehirlerimiz enkaza, geleceğimiz mandacılara, sınırlarımız açgözlülere, hayallerimiz çıkarcılara, kaynaklarımız fırsatçılara teslim edilmemiştir. Milletimizin ve devletimizin yıkılıp parçalanmasını isteyen şer odakların bugün de süren sinsi ve kirli oyunlarını bozmak, 19 Mayıs’ta Samsun’dan başlayarak verilen şanlı mücadelenin ruhunu her daim hafızalarımızda taze tutmakla mümkün olacaktır. Tam bağımsız Türkiye idealine ulaşmak için Samsun’da başlayan ve her millete örnek olabilecek onurlu bir milli kurtuluş mücadelesiyle, tarihin planlanan akışını tam anlamıyla bozmuştur. Başta gençlerimiz olmak üzere milletimizin bayramı kutlu olsun.”

CHP İL BAŞKANI TEOMAN SANCAR:
Özgür ve bağımsız Türkiye’nin temeli 19 Mayıs’ta atılmıştır. İşte o temel milletimizin birlik ve beraberlik içinde özgürlük mücadelesinin başlangıcıdır. İçinde inanç, sevgi ve cesaret barındıran bu yapı bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere armağanıdır. 19 Mayıs 1919 sabahı Samsun’da doğan güneş bütün ezilen ulusların ufuklarını aydınlatmaya devam etmektedir.Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk gençlere olan güvenini her fırsatta dile getirmiş ve kurduğu bağımsız Türkiye Cumhuriyetini Türk gençliğine emanet etmiştir. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.”

VATAN PARTİSİ İL BAŞKANI İBRAHİM KASAPOĞLU:
“19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 98. yıldönümünü milletçe kutluyoruz. Türk Milleti’nin kurtuluşu ile sonuçlanan bu büyük zaferin en önemli aşamalarından biri şüphesiz 19 Mayıs 1919’ da Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkan tam bağımsızlık iradesidir. Milletimizin bu iradeye, bu kararlılığa her zamankinden daha çok ihtiyacı vardır. 19 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuru’nun hedefi Anadolu’nun kurtuluşu için Samsun idi. Bugün ise Bandırma Vapuru’nun hedefi, namlularını Türkiye’ye çevirmiş ABD emperyalizmine karşı Vatanın bütünlüğü, PKK, FETÖ, IŞİD gibi terör örgütlerinden kurtularak barışa ve huzura ulaşmak, borç batağına saplanmış ekonomimizi üreten ekonomiye dönüştürerek refaha ulaşmaktır. İkinci İstiklal Savaşı dönemini yaşamaktayız. Sorunlarımız ağırdır. %49 veya %51 ile çözülecek cinsten değildir. Milletimizin yüzde yüzünü birleştirmemiz gerekir. Türk Milletinin birlik ve beraberliğe ihtiyacı vardır. Bugünkü 19 Mayıs’ları kutlamanın anlamı budur.”

ÇİVRİL BELEDİYE BAŞKANI GÜRCAN GÜVEN;
“Tarihin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs’ı, Kürşat’tan bu yana milletimizin dizginlenemez bağımsızlık duygusunun bir kez daha vücut bulup, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Samsun’da 19 Mayıs 1919’da ilk adımlarını attığı bu günü anmanın onur ve gurunu tüm benliğimizle hissetmekteyiz. Rabbim bizleri yolundan ve bayrağımızın gölgesinden ayırmasın. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.”

TİCARET ODASI BAŞKANI UĞUR ERDOĞAN:
“Atatürk, bu kutlu mücadelenin başladığı 19 Mayıs’ı Türk Gençliğine bayram olarak hediye etmiştir. Gençlerimiz emanet aldıkları Türkiye Cumhuriyeti’ne ilelebet sahip çıkacaklar ve kendilerinden sonraki nesillere aynı bilinci aktaracaklardır. Buna gönülden inanıyorum. Denizli Ticaret Odası olarak özellikle gençlerimizin ekonomiye katkı sağlamaları adına çeşitli projeler gerçekleştiriyoruz. Kendilerini geliştirebilecekleri alanlarda eğitimler düzenleyerek kendilerini geliştirmelerini amaçlıyoruz. Yetişmiş nesillerin, güçlü Türkiye için büyük önem taşıdığının bilincindeyiz.”

SANAYİ ODASI BAŞKANI MÜJDAT KEÇECİ:
19 Mayıs 1919, Türk Ulusunu aydınlığa kavuşturan ve Cumhuriyet ile buluşturan bir dönüm noktası olmuştur. Milletimiz içinde bulunduğu yokluğa ve yoksulluğa rağmen büyük bir kahramanlık göstererek, topraklarımıza ve varlığımıza göz diken işgalci devletlere unutamayacakları bir ders vermiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde verilen kurtuluş mücadelesinin güç kaynağı milletimizin iradesi olmuştur. Atatürk gençlere güvenmiştir, bu emanetimize de en iyi gençlerimiz sahip çıkacaktır.”

EĞİTİM-İŞ BAŞKANI NAMIK KEMAL AYDOĞAN:
“Unutmayalım; Atatürk, geleceğimizi gençlerimize; gençliği ise biz öğretmenlere emanet etmiştir. Aydınlık bir Türkiye’yi tekrar örmek, kuşkusuz bu mirasa sımsıkı sarılmaktan geçmektedir. Bu sahipleniş, kuşkusuz ki Cumhuriyet’in önemli dönemeçleri olan yıldönümlerini ve o yıldönümlerinin taşıdığı anlamı her fırsatta dile getirmeyi de içermektedir. Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına uzanan sürecin başlangıcı olan 19 Mayıs’ı, doğum günü kabul etmiştir. bağımsızlık mücadelemizin, çağdaşlık mücadelemizin, Türkiye olma mücadelemizin doğum günü nü kutlamamızı kimse yasaklayamaz. Bu yasağa kılıf olarak karşımıza çıkarılan ‘güvenlik sorunu’ ise bizzat bu yasakları getirmeye çalışanlar tarafından Cumhuriyet’imize yaşatılan güvenlik sorunudur. Bu sorunu çözmek için ise tarihini asla unutmayacak, aydınlık değerlere her daim sahip çıkacak bir millet olduğu bilinmelidir. Eğitim-İş olarak şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da Atatürk’e, devrim ve ilkelerine, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne, onun değerlerine ve kazanımlarına her baskıya rağmen sahip çıkacağız.”

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ YUSUF GARİP:
“Milletimizi, Milli Mücadele günlerine getiren ortam da, Türklüğün var olmak veya yok olmakla yüz yüze kaldığı, çok büyük sıkıntılar içinde olduğu bir dönemi göstermektedir. Ama Aziz Milletimiz, böylesine zor ve sıkıntılı anları bütün zorluklara ve ihanetlere rağmen aşmasını bilmiş ve büyük, güçlü bir devlet kurmayı başarmıştır. İşte 19 Mayıs 1919 Türk Milletinin bu yeniden doğuşunun başlangıcı olan bir gündür ve bizler için çok büyük bir anlam ve öneme sahiptir. ulaşılan zaferi sürekli kılmak zorunluluğumuz var. Atatürk, Türk gençliğine her zaman güvenmiş ve cumhuriyeti de Türk gençliğine emanet etmiştir. Gençlerimiz bu ülkenin sadece zenginliği değil, aynı zamanda geleceği, dinamizmi ve geleceğe olan güvenidir. Bu ülke gençlerin ellerinde daha da büyüyüp gelişecektir. Cumhuriyetin temel taşı olan ve Atatürk’ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutlar, milletimize sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir gelecek dilerim.”

ADD DENİZLİ ŞUBESİ BAŞKANI NİHAT ÇETİN:
“Türkiye, emperyalizme büyük başkaldırısının 98. yıldönümünü kutluyor. Türk Ulusu’nun yeminli düşmanları, 98 yıldır Samsun’da doğan bu güneşi karartmaya çabalamaktadır. Mustafa Kemal Atatürk’ün zaferlerle dolu kısacık ömrüne sığdırdığı atılım ve devrimleri karalayamayanlar, son günlerde O’nun anısını ve ailesini karalamak için utanmazca saldırıya geçmişlerdir. Türkiye Cumhuriyeti’nin bazı valileri ise kurtuluşumuzun ilk adımı 19 Mayıs törenlerinin kutlamalarını yasaklama peşindedir. Bütün bu çabalar boşunadır. Türk ulusu kendisini kurtaran ve çağdaşlık yolunda dev adımlar atan büyük kurtarıcısını ve devrimlerini asla unutmayacaktır. Bu nedenle her fırsatta büyük kurtarıcısı Atatürk’e koşarak sevgisini ve bağlılığını göstermektedir. Atatürk’ün 98 yıl önce Samsun’a ayak basmasıyla doğan güneş sonsuza kadar ufkumuzu ve geleceğimizi aydınlatacaktır. Türk ulusu geleceğimizi karartacak her türlü unsurla mücadele etmeye kararlıdır. Türk gençliği bunun için var. 28 yıl önce, bir 19 Mayıs günü kurulan Atatürkçü Düşünce Derneği bunun için var.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Osman ZOLAN

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı

_

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 12 25Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 16 30Az Bulutlu

Genel Sekreter

Mustafa ÜNAL

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter

_

Denizli Harita

denizli-side

http://adres.denizli.bel.tr/

Büyükşehir Rehber

Adres Denizli Büyükşehir Belediyesi, Altıntop Mah. Lise Cad. No:2 PK:20100
Tel: +90 (258) 280 20 20
Tel: +90 (258) 265 21 37
Sms: +90 (258) 265 21 37
Fax: +90 (258) 280 29 99
Mail: denizli@denizli.bel.tr

http://denizli.bel.tr/

/denizlibuyuksehirbld

_

Büyükşehir İlçe İrtibat

ACIPAYAM - 0541-612 33 38

SERİNHİSAR - 0541-672 70 64

KALE VE BEYAĞAÇ - 0541-612 33 44

TAVAS - 0549-541 23 30

SARAYKÖY VE BABADAĞ - 0533-667 39 41

BULDAN - 0541-672 70 16

ÇİVRİL VE BAKLAN - 0533-733 25 73 0549-744 58 82

ÇAL VE BEKİLLİ - 0549- 747 33 58

BOZKURT VE ÇARDAK - 0549-541 23 26

_