REKLAMI GEÇ

Çocuklarımız hazinemizdir

Çocuklarımız hazinemizdir

Milletin iradesini ve ulusal egemenliği temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 97. yıldönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Denizli’de de kutlanıyor. Denizli protokolü, bu önemli gün için mesajlar yayınladı ve ulusal egemenliğin önemine değindi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Nisan 2017 Pazar, 08:00

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 günü açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirilmesinin ardından, cumhuriyetin kurucusu Atatürk, bu önemli günü, Türkiye’nin geleceği olan çocuklara armağan etmişti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, nedeniyle Denizli protokolü kutlama mesajları yayınladı.

İşte 23 Nisan mesajları:

VALİ AHMET ALTIPARMAK:
“GELECEĞİN TÜRKİYESİ İNŞA EDİLECEK”
“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 günü açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirilmiş, bu önemli gün Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edilmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşkumuzu, sevincimizi dünya çocuklarıyla paylaştığımız; dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklar aracılığıyla bir kez daha yinelediğimiz özel bir bayramdır. Türkiye olarak inanıyoruz ki; dünyanın neresinde olursa olsun tüm çocukların savaş, açlık ve kargaşa ortamından uzak bir şekilde yaşamaları, barış içinde bir dünyanın da kapılarını açacaktır. Geleceğin büyükleri ve yöneticileri olan dünya çocuklarının bu gün vesilesiyle bir araya gelmeleri, çocukça bir masumiyetle birbirleriyle kucaklaşmaları yarınlarımız ve dünya barışı adına çok anlamlıdır. Çocuklarına çağdaş yaşamın imkânlarını sunabilen toplumlar, her zaman geleceğe güvenle bakabilmişlerdir. Onları geleceğe iyi hazırlamanın, aslında kendi geleceğimize, ülkemizin geleceğine katkıda bulunmak anlamına geldiğinin idraki içindeyiz.”

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ ŞAHİN TİN:
“MEDENİYETİMİZİ GELECEĞE TAŞIYORUZ”
“Milletimizin hür ve bağımsız iradesinin en güçlü ve etkili bir şekilde temsil edildiği, milli egemenliğin ülke sathına yayıldığı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 97’nci yılını ve geleceğimizin teminatı çocuklarımıza armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşku ve heyecanla kutluyoruz. Aslında bugün sadece bir kutlama günü değil, aynı zamanda geçmişe dönüp bakarak gurur duyma ve kendimizi yeniden millet olarak muhasebe etme günüdür. Bugün gücünü millet iradesinden alarak sağlam temeller üzerine kurulan Cumhuriyet rejiminin daha da güçlenmesi için daha çok çalışma ve mücadele etme günüdür. Medeniyetimize karşı sorumluluğumuzu ancak geleceğimize sahip çıkarak yerine getireceğimiz aşikârdır. İstiklalimizi her ne pahasına olursa olsun istikbale taşıma konusunda kararlıyız. Millet olarak bir ve beraber ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde kardeşçe yaşamaya ve güçlü Türkiye’yi inşa ederek geleceğimizin teminatı gençlerimize emanet bırakmaya and içtik. İstiklal Savaşımıza milli mücadele vasfı kazandıran, onu millî irade temeline dayandıran Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurucularını, istiklal mücadelemizi yürüten Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Gazi Meclisimizin bütün mebuslarını ve aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla yâd ediyorum.”

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN:
“ÇOCUKLARIMIZ BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAK”
“Dünya üzerinde hiçbir ülke yoktur ki bağımsızlık mücadelesinin başlangıç tarihini çocuklara bayram olarak hediye etsin. Ulusal egemenliğimizin ateşinin yakıldığı tarih olan 23 Nisan 1920 Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde bir ulusun yükselişidir. O gün nasıl 7 düvele karşı bir bağımsızlık mücadelesi verdiysek bugün de yine aynı mücadeleyi bütün dünyaya karşı veriyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün gelecek nesillere emanet ettiği ülkemizi, bizler de milli ve manevi değerlerle yetiştireceğimiz nesillere emanet edeceğiz. Bizlerin en önemli ve asli görevi çocuklarımıza bu vatan için canını ortaya koyan ecdadımızı ve şehitlerimizi en iyi şekilde anlatmak ve onlara demokrasi ve bağımsızlık kavramlarını en iyi şeklide aktarmak olacaktır. Biz çocuklarımıza güveniyoruz, inanıyorum ki onlar da, kendilerine sunulan bu imkanları en iyi şekilde değerlendirecek, tarihlerinden aldıkları özgüvenle büyük başarılara imza atacaklardır” dedi.

PAÜ REKTÖRÜ PROF. DR. HÜSEYİN BAĞ:
“23 NİSAN TARİHİMİZİN DÖNÜM NOKTASIDIR”
“Türk milletinin gönlünde, onun bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri işgâl eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 97. Yıldönümünü kutlamanın coşkusu içindeyiz. 23 Nisan 1920’de gerçekleştirilen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı, kuşkusuz tarihimizin dönüm noktasıdır. O dönemde toprakları işgale uğramış, esarete mahkûm edilmek istenen ve yokluklar içerisinde var olmaya çalışan bir milletin, milli iradesinin dayanağı olan ilk Meclisimiz, ‘Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ şiarıyla çıkılan yolda, ecdadımız birlik ve beraberliğinden ödün vermeden, vatan toprakları uğruna büyük mücadeleler vermiş, bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkmıştır. Barış ve kardeşlik gibi yüce değerlerin içtenlikle paylaşılmasına, dünyaya yayılmasına, farklı kültürlerin ortak düzlemde buluşmasına ve kaynaşmasına aracılık eden Atatürk’ün çocuklarımıza büyük bir armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, barış içerisinde yaşanan bir dünyanın kurulmasına katkıda bulunmaktadır. Bu önemli günde, varlıklarıyla hayatımıza neşe katan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışını en samimi duygularımla kutluyorum. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşımızı sevk ve idare eden ilk Meclis’teki tüm milletvekillerini bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Tüm çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyorum.”

BARO BAŞKANI MÜJDAT İLHAN:
“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTZSIZ MİLLETİNDİR”
“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk’ün dünya çocuklarına armağanı, güzelliklerin ve geleceğin habercisi bir bayram olmanın ötesinde egemenliğin saltanattan alınarak milletin himayesine geçişini de anlatır. Kanla, acıyla, zulümle sömürgecilere karşı verilen destansı mücadele ile kazanılan egemenlik; hiçbir kişinin, zümrenin, partinin değil, kayıtsız ve şartsız milletindir. Millet şunu iyi bilmelidir ki; egemenlik seçimden seçime oy kullanmak demek değil, yürütmeyi bağımsız yargı yoluyla denetlemektir. Egemenliğin tek yansıması yasama yoluyla olmadığı gibi millet adına denetim yetkisine sahip yargı da millete ait egemenliğin sahibidir. Egemenliğin kullanılması asla tek bir kişiye ya da zümreye bırakılmaz, bırakılamaz. Kayıtsız ve şartsız millete ait olan, asla devredilemeyen egemenliğin gasp edilerek milletin elinden alınması, tek bir kişiye bağlanması; Türk Milleti’nin varlığını ortadan kaldırma hevesidir. Millet, buna asla izin vermeyecektir.”

AK PARTİ İL BAŞKANI NECİP FİLİZ:
“ULUSAL EGEMENLİĞİ İYİ ANLAMALIYIZ”
“Bazı çocuklar bu bayramı neşe içinde kutlarken, Türkiye olarak biz her ne kadar ülkemize sığınan kardeşlerimizi bağrımıza bassak da, bugün Suriye’de, Irak’ta terörün yetim bıraktığı, Afrika’da açlıkla mücadele eden çocuklar, Batılı emperyalist ülkelerin merhametsizliğine terk edilmiş durumdadır. Çevremize baktığımızda ulusal egemenliğin önemini iyi kavramalı iyi anlamalıyız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bizlere bağımsız ve hür bir ülke bırakan Birinci Meclisimizin cesur ve fedakâr üyelerini saygı ve şükranla anıyorum. İstiklâl mücadelesinde özveriyle görev almış Anadolu’nun her bir evladına rahmet diliyorum. Bu anlamlı günde coşkumuz ve neşemizi artıran değerli çocuklarımızın ve tüm milletimizin bayramlarını en samimi duygularla kutluyorum.”

DTO BAŞKANI UĞUR ERDOĞAN:
“ÇOCUKLARIMIZ EN BÜYÜK DEĞERİMİZDİR”
“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bundan 97 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kurmuş, geleceğimize ışık tutan tüm Dünya çocukları için 23 Nisan tarihini de 1924’te bayram ilan etmiştir. Bu bayram, tüm Dünya çocuklarının barış ve kardeşlik duygularını artırıp farklı kültürlerin kaynaşmasını sağlamaktadır. Çocuklarımız bizlerin en büyük değerleridir. Bu sebeple yapacağımız en büyük yatırım çocuklarımızadır. Sağlam temeller üzerine yetişmiş nesiller yetiştirmek, geniş anlamda medeniyetler inşa etmektir. Varlıklarıyla hayatımıza neşe katan çocuklarımıza geleceğimiz adına güvenim sonsuzdur.”

SANAYİ ODASI BAŞKANI MÜJDAT KEÇECİ:
“ÇOCUKLARIMIZA YAŞANILABİLİR DÜNYA BIRAKALIM”
“Bugün ürettiğimiz her bir ürünü, yarattığımız her bir değeri geleceğimiz için üretip yaratıyoruz. Çocuklarımız, bizim geleceğimiz ve en değerli varlıklarımızdır. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk de bu bilinçle, ulusumuzun milli egemenliğini kazandığı bu günü tüm çocuklara armağan ederek, çocuklara verdiği önem ve değeri göstermiştir. Türk ulusu için hayati önem taşıyan bu günde, çocuklarımıza milli egemenliğimizin değeri anlatıp, onların bu bayramı daha coşkulu yaşamalarını sağlamak biz büyüklerin görevidir. Bir diğer görevimiz ise, çocuklarımıza hayallerini gerçekleştirebilecekleri temiz, barış dolu ve özgür bir dünya bırakmaktır.”

TAVAS BELEDİYE BAŞKANI TURAN VELİ AKYOL:
“RAHMETLE ANIYORUZ”
“23 Nisan 1920 Ulusal Egemenliğimizin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş gününü Gazi Mustafa Kemal Atatürk bir bayram olarak ilan ederek, çocuklara gösterdiği değeri ve önemi bir kez daha göstermiştir. Bugün tüm dünyada çocuklara armağan edilen tek gündür. Bu bayram barışın, insanlar arası, devletlerarası dostluğun pekişmesini sağlayan önemli bir fırsattır. Milletimizin umut çiçeği olan çocuklarımızın sağlıklı ve mutlu yaşaması, çağın gereklerinden ziyadesiyle istifade etmesi, donanımlı ve yetenekli bireyler olarak yetişmesi hepimizin ortak gayesi olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram’ını kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığımız için canını vermiş tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MAHMUT OĞUZ:
“MİLLETİ ŞAHA KALDIRDI, ÇOCUKLARI ONUN İZİNDE OLACAK”
“Milleti şaha kaldıran Büyük Atatürk’ün emanet ettiği Cumhuriyet, çocuklara emanet edilmiştir. O çocuklar, milleti şaha kaldıran Atatürk’ün izindedir ve ulusal egemenliğin de en büyük teminatlarıdır. İşte o diriliş ruhu, vatan ve millet sevgisi, bayrak sevdası, bağımsızlık tutkusu bir milleti şaha kaldırdı. Bu şahlanışın adı; birlik ve beraberlikti, Milli Mücadeleydi, Kurtuluş Savaşıydı, milli egemenlikti, demokrasiydi, sevgiydi, kardeşlikti, barıştı. Dünya kardeşliğine de örnek teşkil eden bu anlamlı günü idrak etmenin mutluluğunu ve gururunu yaşarken, ulusal egemenlik ve çocuk bayramınızı kutlarım.”

MHP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS ÜYESİ YUSUF GARİP:
“DONANIMLI ÇOCUKLAR YETİŞTİRMEK GÖREVİMİZ”
“Bizlerinde en büyük hedeflerimizden birisi, geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın, kendi başına karar verebilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı, yetenekli ve vatanımızın ve milletimizin karışılacağı en kötü durumlarda bile çözüm üretebilecek gençler olarak yetiştirilmeleridir. Bu duygu ve düşüncelerle, Mili iradenin kalbinin attığı yer olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 97. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu