REKLAMI GEÇ

“DENİZLİ, AFETE HAZIR”

“DENİZLİ, AFETE HAZIR”

Başbakanlık Afet Acil Durum Yönetimi Başkanı Vali Ersoy, olası afet yerine ulaşmak için alternatif yolların belirlenmesi, depolama yerlerinin önceden tespiti, müdahale ekiplerinin hazır olmasının önemli olduğunu ve bunların da Denizli’de mevcut olduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 29 Mart 2010 Pazartesi, 16:20

Başbakanlık Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Denizli Valiliği koordinatörlüğünde düzenlenen toplantıda, Denizli’nin afete karşı hazırlılığı konuşuldu.

Polisevi’nde düzenlenen toplantıya; Vali Yavuz Erkmen, Başbakanlık Afet Acil Durum Yönetimi Başkanı Vali Mehmet Ersoy, Planlama ve Zarar Azaltma Daire Başkanı Ejder Kaya, Müdahale Daire Başkanı Müvit Bektaş, Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Nurlu, Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, Denizli Belediye Başkan Yardımcıları Osman Zolan, Mahmut Güngör, Mustafa Gökoğlan, Buldan Belediye Başkanı, Babadağ Belediye Başkanı, Jandarma Komutan Vekili Yarbay Şeref Çakmak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Kumsar, Emniyet Müdürü Atilla Çınar ile ilgili daire müdürleri katıldı.

Vali Yavuz Erkmen; yaptığı açılış konuşmasında, düzenlenen toplantının yaşanabilecek bir afet durumunda en az zararla atlatmak için neler yapılabilir konularının görüşüleceğini söyledi. Denizli’deki konuyla ilgili kişilerin konularında uzman olduklarına dikkat çeken Vali Yavuz Erkmen, birinci derece deprem bölgesinde yer alan Denizli’de vatandaşlara depremle yaşamayı öğretmenin önemli olduğunu söyledi.

Daha sonra ilgili kurumlar, yaptıkları çalışmalar, olası afet durumunda yaptıkları hazırlıklar hakkında bilgiler verdiler.

Toplantının sonunda değerlendirme konuşması yapan, Başbakanlık Afet Acil Durum Yönetimi Başkanı Vali Mehmet Ersoy, önemli olanın afetin bütüncül olarak algılanması olduğunu ve topyekün yapılması gerektiğini söyleyerek, bu tespiti Denizli’de gördüğünü söyledi. Olası bir afetin ardından koordinasyonun çok önemli olduğunu vurgulayan Başbakanlık Afet Acil Durum Yönetimi Başkanı Vali Mehmet Ersoy, kriz merkezinin karar verici kişilerden oluşması gerektiğini belirterek, olası afet yerine ulaşmak için alternatif yolların belirlenmesi, depolama yerlerinin önceden tespiti, müdahale ekiplerinin hazır olmasının önemli olduğunu ve bunların da Denizli’de mevcut olduğunu ifade etti.

Toplantının ardından, protokol üyeleri Şirinköy yolu üzerinde inşası devam etmekte olan 112 Acil Çağrı Merkezi’nde incelemelerde bulundular. Protokol üyeleri daha sonra Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Başbakanlık Afet Acil Durum Yönetimi Başkanı Vali Mehmet Ersoy, Planlama ve Zarar Azaltma Daire Başkanı Ejder Kaya, Müdahale Daire Başkanı Müvit Bektaş, Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Nurlu daha sonra Aydın’a hareket etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu