REKLAMI GEÇ

Altıparmak’tan İnsan Hakları Günü mesajı

Altıparmak’tan İnsan Hakları Günü mesajı

Vali Ahmet Altıparmak, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Vali Altıparmak, “Her bireyin insan hak ve özgürlüklerinin sağlanması ve korunması için azami çaba harcaması gerekiyor” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Aralık 2016 Cumartesi, 11:46

Vali Ahmet Altıparmak, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 68 yıl önce 10 Aralık 1948 tarihinde ilan edildiğini belirtti.

Altıparmak mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Ülkemiz tarafından ilanının hemen ardından 6 Nisan 1949’da onaylanan Beyanname’nin BM Genel Kurulunca kabul edildiği 10 Aralık tarihi, insan hakları bilincinin tüm dünyada yerleşmesi ve gelişmesi açısından, Beyanname’nin taşıdığı anlam ve önemin dünya kamuoyunca paylaşılması amacıyla, Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır.

Türkiye, Birleşmiş Milletler’in kurucu üyelerinden birisi olarak İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’ni ilk onaylayan ülkeler arasında yer almış ve insan hakları konusundaki önemli sözleşmelerin büyük bölümüne taraf olmuştur.

Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan ülkemizde, insan hak ve özgürlüklerinin sağlanması için atılan her adım, Ülkemizin ve Milletimizin çağdaş dünya uluslarıyla bütünleşmesinin gereği olmasının yanı sıra, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sınırları içindeki tüm vatandaşlarına gösterdiği önemin ve saygının da gereği olduğu unutulmamalıdır.

İnsan hak ve özgürlüklerinin sağlanmasında, tüm kamu kuruluşlarında insanlarımıza hizmet üreten kamu görevlilerinin yanı sıra, tüm kişi ve kuruluşların gösterecekleri duyarlılık büyük önem taşımaktadır.

O nedenle, her bireyin, insan hak ve özgürlüklerinin sağlanması ve korunması için azami çaba harcaması, üzerine düşeni yerine getirmesi, bu çabanın da, toplum barışını, toplum huzurunu ve karşılıklı sevgi ve saygı duygularını pekiştireceği kesinlikle unutulmamalıdır.

Bu vesile ile 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nün ve takip eden hafta içerisinde kutlanan İnsan Hakları Haftası’nın tüm insanlığa, milletimize; barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyor, tüm vatandaşlarımızın bu özel gününü en içten dileklerimle kutluyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 15 27Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 10 27Çok Bulutlu