REKLAMI GEÇ

Denizli-Aydın arasına 14 bin ağaç

Denizli-Aydın arasına 14 bin ağaç

Denizli-Aydın karayolunun her iki tarafına binlerce ağaç dikiliyor.

/ DENİZLİHABER / 11 Şubat 2008 Pazartesi, 01:00

Denizli-Aydın karayolunun her iki tarafına binlerce ağaç dikiliyor. Yol kenarlarına 10 bin fıstıkçamı, 2 bin çınar, bin dişbudak ve 2 bin zakkum, mavi selvi, altuni mazı, ateş dikeninden oluşan süs bitkileri dikme çalışmaları, Denizli-Sarayköy arasındaki Zorlu Tekstil fabrikası önünde düzenlenen törenle başladı.

Törene Vali Hasan Canpolat, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Orman Bölge Müdürü Adem Oklu, İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Cemal Temizöz, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altın, Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) Başkanı İsmail Yılmaz, ağaçlandırma çalışmalarına 100 bin YTL destek veren işadamlarından Ramazan Yılmaz ve Ahmet Süt, daire müdürleri ve Orman Bölge Müdürlüğü çalışanları katıldı.

Genel Sekreter ve Orman Bölge Müdürü Oklu, Denizli-Aydın karayolunun belediye katı atık toplama alanı yanından başlayarak Sarayköy Menderes nehrine kadar devam edecek çalışmanın 20 kilometrelik uzunluktaki alana uygulanacağını söyledi. Oklu, “Ağaç dikim çalışmalarımız mart ayı sonuna kadar bitirilecek.” dedi. Başkan Zeybekci ise yol boyu ağaçlandırma çalışmasının fikir babasının Vali Canpolat olduğunu, daha yeşil bir Denizli amaçladığını belirtti. Canpolat da Denizli-Aydın yolundan sonra Denizli-Afyon karayolunda da ağaçlandırma çalışmalarına başlanacağını ifade etti.

Canpolat, “Hedefimiz, hükümetimizin ortaya koyduğu hedef doğrultusunda çok büyük bir ağaçlandırma ve erozyonla mücadele kampanyasını bu sene başlatmak. Amacımız sadece bölünmüş yollar değil, bütün yollarımızı ve ağaçlandırılabilecek bütün alanları bir program çerçevesinde ağaçlandırmak.” ifadelerini kullandı. Daha sonra Canpolat, ilk fidanı toprakla buluşturarak ağaçlandırma çalışmalarını başlattı. Törene katılan diğer protokol üyeleri ve katılımcılar da birer fidan dikti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu