REKLAMI GEÇ

Herkes kapısının önünü temizlesin

Herkes kapısının önünü temizlesin

Kar yağışının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan vatandaşa seslendi; “Herkes kapısının önünü temizlesin. Bir kaza istemiyoruz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Aralık 2016 Perşembe, 12:21

Kent genelinde etkili olan kar yağışı Denizli Büyükşehir Belediyesi’ni alarma geçirdi. Başkan Osman Zolan dün gece sabah 06:00’ya kadar ekiplerin başında çalışmaları denetledi. Zolan, sabah da gazetecilerin karşısına geçerek vatandaşa seslendi.

YETER Kİ YAĞSIN BİZ SABAHA KADAR ÇALIŞIRIZ
Riskli bölgelerde önceden önlem aldıklarını bu nedenle ciddi sıkıntılar yaşamadıklarını söyleyen Başkan Zolan, “Geçen kış çok kurak geçmişti. Yaz döneminde bunun ciddi sıkıntısını yaşadık. Su kaynaklarımızın yüzde 40’lık bölümü kurumuştu. Bu nedenle kritik eşiğe kadar geldik. Bazı noktalara düzenli su veremediğimiz oldu. Bu yıl işi başladık. Yeter ki yağış olsun biz sabaha kadar çalışırız” dedi.

SIKINTILI BÖLGELER OLDU
Kent merkezinde önemli bir sıkıntı yaşamadıklarını buna karşın ilçelerin yüksek kesimlerindeki mahallelerde bazı yolların kapandığını söyleyen Zolan, “Buldan, Çameli, Honaz ve Serinhisar’ın bazı yüksek kesimlerdeki mahallelerinde sıkıntılar olduysa da müdahale ederek vatandaşın mağdur olmasını engelledik. Zaten o bölgelerde birer araç bulunduruyorduk. Gerektiği noktalarda takviyeler yaptık. İlçe belediyeleri ile koordineli çalışarak kar yağışının sıkıntı oluşturmasını engelledik. İnsanlar karın tadını çıkardılar” dedi.

EVLERİNİZİN ÖNÜNÜ TEMİZLEYİN; OTOBÜSE BİNİN
Kar ve don nedeniyle kayıp düşmelerin arttığına değinen Başkan Osman Zolan “Biz kimsenin burnu kanamasın istiyoruz. Tüm kent genelinde temizlik çalışmalarımız sürüyor. Ana kaldırımları biz zaten temizliyoruz. Vatandaşlarımız da en azından evlerinin önünü temizlesinler de kazalara neden olunmasın. Sürücülerden de bir isteğimiz var. Özel araçlarını bir kenara bıraksınlar. Otobüsleri ücretsiz yaptık, onları kullansınlar. Yolda kalan araçlar trafiği olumsuz etkiliyor. Buna meydan vermemeliyiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu