REKLAMI GEÇ

Zolan’a borçlanma yetkisi

Zolan’a borçlanma yetkisi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Başkan Osman Zolan’a 150 milyon lira borçlanma yetkisi verdi. Hizmetlerde kullanılacak kaynağın yanı sıra, Ulaşım A.Ş.nin de 60 milyon liralık sermaye artışına gitmesi de kabul edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Temmuz 2018 Salı, 19:22

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, Osman Zolan Başkanlığı’nda toplandı. Temmuz dönemi 3. birleşiminin ana gündem maddeleri Büyükşehir Belediyesi’nin yeni borçlanma talepleri oldu.

150 MİLYON LİRA KREDİ
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a 150 milyon liralık kredi kullanma yetkisinin görüşüldüğü madde zaman zaman tartışmalara yol açtı. CHP grubu miktarın yüksek olduğunu belirtti, belediyenin yeterince borçlu olduğunu ifade etti. CHP grubu, alınacak 150 milyon liranın nerede kullanılacağını da sordu.

Eleştirilere ve sorulara yanıt veren Başkan Zolan, yatırımların sürdürülebilir olması için bu kaynağa ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Başkan Zolan’a borçlanma yetkisi 16 red oyuna karşılık 45 oyla kabul edildi.

ULAŞIM A.Ş. SERMAYE ARTIRDI
Meclisin bir diğer önemli konusu ise belediye otobüslerinin işletmesini yürüten Ulaşım A.Ş. oldu. 44 milyon 50 bin lira sermayesi bulunan Ulaşım A.Ş.nin 60 milyon lira sermaye artırım talebi de meclis üyelerinin oluruna sunuldu.

Yeni araçların alımı ve cari giderler için istenen sermaye artırımı da oy çokluğu ile kabul edildi.

SAYIŞTAY İSTEDİ, İPTAL EDİLDİ
Meclis gündeminde yer alan bir başka madde ise Denizli Otizm Derneği’ne Büyükşehir Belediyesi tarafından bina tahsis edilmesiyle ilgili Sayıştay kararı oldu. Sayıştay’ın tahsis ile ilgili olumsuz rapor verdiği, bu nedenle de iptalinin gerektiği belirtildi. CHP’li grubun itiraz ettiği maddeye ilişkin değerlendirme yapan Başkan Zolan, “Sayıştay kararına karşı yapabileceğim bir şey yok, uymak zorundayız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu