REKLAMI GEÇ

Büyükşehir tarihe sahip çıkıyor

Büyükşehir tarihe sahip çıkıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde kurduğu Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB) ile yok olmaya yüz tutan tarihi varlıklara ve yapılara sahip çıkmaya devam ediyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Kasım 2015 Perşembe, 10:03

Denizli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bir süre önce kurularak faaliyete başlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB) kentin kültür mirasının korunmasına yönelik çalışmalar ile tarihi dokuya sahip çıkıyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyete geçen KUDEB, Aydın Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu tarafından tespit edilmiş tarihi binaların tadilat, onarım ve restorasyon gibi çalışmaları yaparak kültürel mirasın korunması adına çalışmalar yapıyor.

buyuksehir_tarihe_sahip_cikiyor_ic

KUDEB PROJELERİ
Denizli’deki tarihi yapılar başta olmak üzere mezarlık, türbe ve camilerde de çalışmalar yapan KUDEB, kurulumunu tamamlamasının ardından projelere başladı. Laodikya Kilisesi Yürüme Yolu Projesi, İlbade Mezarlığı’nda bulunan Şirvani Türbesi ve Ali Kahya Türbesi’nin restorasyon çalışması, Saruhan Camii şadırvan yapımı gibi tarihi dokuyu koruyacak çalışmalara imza atacak KUDEB, ayrıca Sarnıç, Horasan ve Bereketli restorasyon uygulamaları ile Servergazi Türbesi restorasyon ve çevre düzenlemesi işlerini yapacak.

buyuksehir_tarihe_sahip_cikiyor_icc

TARİHİ DEĞERLER YAŞATILMAYA DEVAM EDİLİYOR
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin tarihe verdiği değerin Türkiye’ye örnek olduğunu belirterek, 2008 yılında işletmesi ve kazı sorumluluğu devralınan Laodikya Antik Kenti’nin ülkede bir ilk olduğunu, antik kentte 7 yılda binlerce eserin gün yüzüne çıkarıldığını hatırlattı. Ayrıca Denizli’de yıkılmaya yüz tutan birçok tarihi yapıyı ayağa kaldırarak kente kazandırdıklarına dikkati çeken Başkan Zolan, “Biz ne kadar tarihimize, geçmişimize, köklerimize sahip çıkarsak o kadar güçlü oluruz. Bu nedenle geçmiş ile geleceğimizi buluşturmak zorundayız. Tarihi değerlerimizi yaşatmak adına elimizden gelen tüm desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu