REKLAMI GEÇ

Engellilik başarıya engel değil

Engellilik başarıya engel değil

Denizli Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında 4 farklı okulda öğrenim gören 7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik “Engellilik başarıya engel değil” konulu söyleşi düzenlendi. Etkinlikler kapsamında 50 öğrenci için at çiftliği ve Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası gezisi de düzenledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Mayıs 2017 Çarşamba, 10:08

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikler devam ediyor. Bu kapsamda Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda “Engellilik başarıya engel değil” konulu söyleşi düzenledi.

Söyleşiye Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın, Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, davetliler ve 4 farklı okuldan yaklaşık 250 öğrenci ve öğretmenleri katıldı. Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen söyleşi ile engellilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek istediklerini kaydeden Engelliler Meclisi Başkanı Güngör, “Engellilik nedir? Her engellinin kendi yaşamında karşılaştığı zorlukları, sorunları konuşmak ve fikir paylaşımında bulunmak istedik” dedi.

“ENGELLİLERLE EMPATİ KURUN”
“Engellilere ışık olun” çağrısında bulunan Engelliler Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Meryem Çakırtürk ise, “Öncelikle toplumda yaşayan insanların ve sizlerin engellileri anlaması için empati kurmasını istiyoruz. Sizler engellilere ışık olmalısınız. Engellilerin yaşadığı zorlukları bilmek ve bu noktada duyarlı olmak gerekiyor” diye konuştu. Yürütme Kurulu Üyesi Aysun Tonel de, “Her şeyden önce insanların engellilere acımalarını değil sevgi göstermelerini istiyoruz. Engellilerin hayata bakış açıları engelsiz vatandaşlarımızın engelliye bakış açısı ile orantılı” dedi.

“BEDENSEL ENGEL BAŞARIYA ENGEL DEĞİL”
24 yaşında geçirdiği trafik kazası sonrası engelli olan Milli Okçu Abdullah Yorulmaz ise azim ve gayretin önemli olduğunu vurguladı. 3 yıl yatağa mahkum olarak yaşadığını anlatan Yorulmaz, “Çok zor günler geçirdim. Ama azmim ve gayretimle yatağa mahkum olmaktan kurtuldum. 3 yıldan buyana tekerlekli sandalye ile milli okçu olarak sporla uğraşıyorum” diye konuştu.

TELEFERİK VE AT ÇİFTLİĞİ GEZİSİ
Öte yandan Kent Konseyi Engelliler Meclisi, İbrahim Cengiz Özel Eğitim ve İş Merkezi, Ressam İbrahim Çallı İlkokulu, 19 Mayıs İlkokulu ve Merkez Ortaokul öğrencilerinden oluşan yaklaşık 50 öğrenci için at çiftliği ve Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası gezisi düzenledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu