REKLAMI GEÇ

Büyükşehir Meclisi’nden mermili saldırıya tepki

Büyükşehir Meclisi’nden mermili saldırıya tepki

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde grubu bulunan siyasi partilerin ortak kararıyla, İstanbul ve Mardin’deki hain saldırılar ile şehit cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik mermili saldırı kınandı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 11 Haziran 2016 Cumartesi, 11:40

Her ay bir ilçede toplanma kararı alan Büyükşehir Belediye Meclisi, haziran ayı toplantısının ilk birleşimini Honaz’da yaptı. Honaz Belediyesi Düğün Salonu’nda ki toplantıya meclis üyelerinin yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, muhtarlar, vatandaşlar ve AK Partili gençler katıldı.

denizli-buyuksehir-belediye-meclisi-chp-mermili-saldiri-tepki-osman-zolan

AMACIMIZ GÖK KUBBEDE HOŞ BİR SEDA BIRAKMAK
Geniş katılımlı Meclis toplantısı, Büyükşehir Belediyesi’nin 121 büyük projesi ile ilgili kısa tanıtım videosunun izlenmesi ile başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da yaptığı konuşmada, Honaz’a yapılanlar ile yapılması planlanan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Büyükşehir Belediyesi olarak yapılan hizmetlerden yalnızca Denizlililerin değil Ankara’nın da övgüyle söz ettiğini söyleyen Zolan, “Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliği ile aldığımız kararlar ile Türkiye’ye örnek olduk. Bu makamlar gelip geçicidir. Bizden önceden başkanlar vardı bizden sonrada olacak. Önemli olan görevde kaldığımız sürece bir eser, bir iz bırakabiliyor muyuz? Gök kubbede hoş bir seda bırakabiliyor muyuz? Önemli olan bu” dedi.

Başkan Osman Zolan, Honaz’a yapılacak garajın ihale aşamasına geldiği müjdesini verdiği toplantıda, ilçeye kapalı yüzme havuzu yapılacağını, PAÜ’nün ikinci kampüsü olarak Honaz’ın seçildiğini sözlerine ekledi.

denizli-buyuksehir-belediye-meclisi-chp-mermili-saldiri-tepki-2

TEZAHÜRATLARLA SIK SIK KONUŞMASI KESİLDİ
Toplantıya ev sahipliği yapan Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, 3 dönemdir ilçeye hizmet etmeye çalıştığını, Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarını Honaz’a getirme konusunda büyük çaba harcadığını söyledi.

denizli-buyuksehir-belediye-meclisi-chp-mermili-saldiri-tepki-1

Bu sırada Devecioğlu’nun sözleri salonda bulunan AK Parti gençler tarafından sık sık, “işte teşkilat, işte başkan” tezahüratları ve alkışlarla kesildi. Bu durum muhalefet partili üyelerin tepkisini çekti. Başkan Zolan ise, gençlerin hareketi için “Onlar genç… Bizde genç olduk. Onlar toplantıya renk kattılar” yorumunu yaptı.

denizli-buyuksehir-belediye-meclisi-chp-mermili-saldiri-tepki-3

KONSEPTE AYKIRI
CHP Meclis Üyesi Bekir Çapar ise, meclisin daha önce iki ilçede yaptığı toplantıları hatırlatarak, “Bu toplantıda Sarayköy ve Çivril’deki toplantının konseptine aykırı bir gelişme oldu. Ancak genç kardeşlerimizi görmezden geliyoruz. Gençlerimiz bizim geleceğimiz. Gençlerin renk ve güzellik katması değerlendirmesi ayrıca yapılır” diye konuştu.

GRUPLARDAN KINAMA
İstanbul ve Mardin’de yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden polis ve vatandaşları saygıyla anıldığı meclis toplantısında, CHP Grup Başkan vekili Mustafa Çallıca, MHP’li meclis üyesi Fethi Akcan, AK Parti Grup Başkan Vekili Halil Pekdemir söz alarak, hem PKK terör örgütünü hem de şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınadılar.

Konuşmaların adından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildiği toplantıda, 50 gündem maddesi oylanarak ilgili komisyonlara havale edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu