REKLAMI GEÇ

Büyükşehir’den kömür denetimi

Büyükşehir’den kömür denetimi

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında yoğunlaşan hava kirliliğini önlemek amacıyla kömür satış noktaları ve kalorifer kazanı kullanılan yapılarda denetimler gerçekleştiriyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Kasım 2016 Çarşamba, 11:54

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ısınmadan kaynaklanan hava kirliliğinin kontrolü için yetki devri alan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleriyle denetimlerini artırdı.

Soba ve kömür kullanılan kalorifer kazanlarının neden olduğu hava kirliliğiyle ilgili kömür satış noktalarından ve binalarda yapılan denetimlerden alınan örneklerin anilizi Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilen, TÜRKAK tarafından akredite edilen Çevre Kalite Laboratuarı’nda (DENÇEV) yapılıyor.

Verilen eğitimler kapsamında ise kazan, filtre, baca bakım ve temizliklerinin yapılması, kurallara uyulması, kazanların ateşçi belgesi olan görevlilerce usulüne uygun olarak yakılması, bina içi ısı kaybının önlenmesi, az yakıtla çok ısınmak için neler yapılacağına dair pratik bilgilendirmeler de yapılıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu