REKLAMI GEÇ

Soğuk havada sıcak yuva ve yemek

Soğuk havada sıcak yuva ve yemek

Dışarıda hava soğuk mu soğuk. Hani deyim yerindeyse insanın iliklerine kadar işliyor soğuk. Bu hava koşulları da en çok sokaklarda yaşayan, barınmaya, bir kap sıcak yemeğe ihtiyaç duyanları zorluyor. Onların imdadına da Denizli Büyükşehir Belediyesi yetişti. Büyükşehir barınma, PASVAK da yemek ihtiyacını karşılıyor.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 27 Ocak 2016 Çarşamba, 13:40

Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında sokakta yaşamlarını sürdürmek zorunda olan evsizlerin barınma ihtiyacı gidermek amacıyla Pelitlibağ Mahallesi’nde 80 yataklı bir pansiyonu 31 Mart’a kadar kiraladı. Evi olmayan, sokakta yaşayanlar, bu pansiyonda konuk ediliyor.

20 KİŞİYE HİZMET
Vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine verilen adreslere giden görevliler, soğuk kış günlerini sokakta, barakalarda, terk edilmiş eski evlerde geçirmeye çalışan 20 kişiyi 5 Ocak’tan bu yana pansiyona yerleştirerek, barınma ihtiyacı karşılandı.

KAHVALTI VE YEMEK DE VERİLİYOR
Pansiyona yerleştirilen işsiz, maddi durumu kötü olan ve psikolojik sorunlar yaşayan kişilerin beslenme ihtiyaçları da karşılanıyor. Bu kişilere sabah kahvaltısa Büyükşehir Belediyesi, öğle ve akşam yemekleri de PASVAK tarafından sağlanıyor.

denizli-buyuksehir-belediyesi-PASVAK-sokakta-yasayan-insanlar-ic

ARANACAK TELEFONLAR
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Erdal Işık, barınma konusunda sıkıntı yaşayanlarla ilgili ihbarların Alo 153 ve 280 27 55 nolu telefonlara yapılabileceğini, zorda olduğu belirlenenlerin de kiralanan pansiyonda misafir edileceğini belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu