REKLAMI GEÇ

Denizli depreme hazır olsun

Denizli depreme hazır olsun

PAKDOS’un organizasyonu ile ilimize gelen AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, deprem ve deprem önlemleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Rektör Yardımcısı Halil Kumsar da Denizli halkının 6 büyüklüğündeki bir depreme hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 11 Mayıs 2007 Cuma, 00:00

Arama , kurtarma ve dağcılık alanında adından sıkça söz ettiren AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, Pamukkale Üniversitesinin davetlisi olarak ilimize geldi. PAKDOS ile birlikte Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi salonlarında deprem konulu söyleşide bulunan Mahruki, daha sonra basın merkezinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Türkiye’deki deprem gerçeği ve yöneticilerin izlediği yolun ve aldığı önlemlerin yanlış olduğunu savunan Nasuh Mahruki: “ Deprem konusunda yöneticiler hep kurtarma yönünü konuşuyor ve arama kurtarma konusunda çalışmalar yapıyor. Asıl yapılması gereken ülkemizde binaların sağlamlaştırılması ve deprem konusunda teknolojik ilerlemeler yapılmasıdır. Şu bir gerçektir ki Marmara depreminde AKUT olarak, bizlerin kurtardığı 227 kişi vardır. Ama depremde binlerce kişi ölmüştür. Demek ki arama kurtarma ekiplerinin fazla olması bir çare değil. Önemli olan binaların depreme dayanıklı hale getirilmesidir.”dedi.

Depreme hazır olun

Toplantıya katılan Pamukkale Üniversitesi Jeoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Halil Kumsar’da , Denizli’deki faylar ve Denizli’de olabilecek deprem hakkında bilgiler verdi. Denizli halkının her zaman hazırlıklı olması gerektiğini söyleyen Kumsar: “ Denizli’de 6 ve altı üstünde bir deprem beklenmektedir. Bu depremin olacağının dayanağı ise Pamukkale’de yıllar önce olan depremlerdir. İnceleme ve araştırma yaptığımızda böyle bir deprem beklenmektedir. Denizli halkı 6 ve alt üstünde deprem hazırlıklı olsun.” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu