REKLAMI GEÇ

Duyarlı vatandaşlar, 2 haftada 50 ebabil kuşu kurtardı

Duyarlı vatandaşlar, 2 haftada 50 ebabil kuşu kurtardı

Dünyanın en gizemli kuşlarından olan ebabil kuşları Denizli semalarından sık sık inip yerde bitkin halde bulunmaya başlandı. Son iki hafta da 50 ebabil duyarlı vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Temmuz 2017 Perşembe, 15:31

Tüm ömürlerini havada uçarak geçiren ebabil kuşları çok nadir görülen gizemli bir kuş türü. Uçarken uyuyan bu kuşların üreme dönemi bitti. Yeni palazlanan ve uçmaya başlayan kuşlar ile bazı ebabil kuşları sık sık yer de, çatılar da görülmeye başlandı. Denizli Doğa Koruma Milli Parklar Şubesi’ne son 2 haftada 50 ebabil kuşunun teslim edildiği, kuşların Sokak Hayvanları Kliniği’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra doğaya bırakıldığı öğrenildi.

Tam canlı türlerinden kaçtıkları için nadir görülen ebabil kuşunu görenlerin 0 yıl içinde sıkıntı yaşamayacaklarına inanılıyor. Dünyanın en nadir kuşlarından biri olan ebabil kuşu, kendine has özellikleri ile hala esrarını koruyor. Ebabil kuşu neredeyse tüm ömrünü uçarak geçirdiği için havada sıklıkla görülse de yerde çok nadir görülebiliyor.

Son olarak Merkezefendi’nin Selçukbey Mahallesi’nde bir evin çatısında Ebabil kuşu bulundu. Bitkin düşen Ebabil kuşunu bulan site sakini Ömer Yılmaz, Denizli Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne teslim etti. Kuş, Sokak Hayvanları Kliniği’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra doğaya bırakıldı. Denizli Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü, 2 hafta içinde 50 ebabil kuşunun kendilerine teslim edildiğini ve bu kuşların doğaya bırakıldığı bilgisini verdi.

BAHARIN HABERCİLERİ
Halk arasında baharın habercisi olarak bilinen kış mevsimini Afrika kıtasında geçirdikten sonra Türkiye’ye giriş yapan ebabil kuşları sonbaharda yine güneye göç ederler. Yaşam alanları çok geniş olan ebabil kuşları, otoyol kenarlarında, kırsallarda ve daha birçok alanda yaşayabiliyorlar. Tüm canlılardan kaçmaya çalışan ürkek bir kuş türü olan ebabilleri beslenirken hiç görmek mümkün olmuyor. Ayaklarının ucu kıvrık olmaları nedeniyle asla yerde yürüyemezler. Yere indiklerinde uçma zorluğu çeken ebabil kuşları, sürekli uçan kuş olarak biliniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu