REKLAMI GEÇ

DENİZLİ EN ÇOK BUNLARI KONUŞTU

DENİZLİ EN ÇOK BUNLARI KONUŞTU

Takvim yaprakları birer birer eksildi ve koca bir yılın, 365 günün sonuna geldik. Yaşadıklarımızla kah sevindik, kah üzüldük. Birlikte ağladık, birlikte mutlu olduk. Birçok olayı, gelişmeyi, başarıları, başarısızlıkları da konuştuk hep birlikte. Peki neydi konuşulanlar? Denizlihaber.com olarak, “en çok konuşulanları” sizler için derledik.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Aralık 2015 Çarşamba, 10:55

Kimimiz 2015’i güzel yönleri, kimimiz yakaladığı başarılar, kimimiz kaybettiğimiz değerler ile anımsayacak. Bir yıla sığdırılan iki genel seçim, CHP’nin bu seçimlerdeki inişli çıkışlı grafiği, Nihat Zeybekci’nin bakanlıktan ayrılması, Denizli’nin Bakanlar Kurulu’nda yeni temsilcisinin Erdoğan Ailesi’ne yakınlığıyla bilinen Sema Ramazanoğlu’nun olması, Denizlihaber.com’daki yazılarından da tanıdığınız genç işadamı Sadık Emre Çaputçu’nun zamansız vedası, seçim gezisi takibinde genç meslektaşımız İlyas Haytan’ın geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirmesi, Bağbaşı Yaylası’na teleferik kurulması Denizlililerin en çok konuştuklarından hemen aklımıza gelenler.

denizli-2015-yili-en-cok-bu-haberleri-konustu-ic

146 GÜNDE 2 GENEL SEÇİM
Türkiye, bu yılı seçim atmosferinde ve seçim gerginliği içinde geçirdi. İlk sandık 7 Haziran’da konuldu. Öyle bir sonuç çıktı ki, AK Parti 13 yıllık iktidarı döneminde ilk seçim yenilgisini aldı. Tek başına iktidarı, Denizli’de de bir milletvekilliğini kaybetti. 2002, 2007 ve 2011’de 4’er milletvekili çıkaran AK Parti, bu kez 3 milletvekilliğiyle yetindi. Koalisyon görüşmelerinin sonuçsuz kalıp, hükümet kurulamayınca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, meclisi feshetti ve 1 Kasım’da yeniden seçime gidildi. AK Parti, bu kez 7 Haziran’da kaybettiği iktidarı geri alırken, Denizli’de milletvekili sayısını da yeniden 4’e çıkardı.

denizli-2015-yili-en-cok-bu-haberleri-konustu-4

CHP ALDIĞINI GERİ VERDİ

CHP, 2002’den sonra ilk kez 3 milletvekili çıkardı Denizli’de. Ana muhalefet partisi, 7 Haziran’da Melike Basmacı, Kazım Arslan ve Gülizar Biçer Karaca’yı meclise taşıdı. Ancak, parti içinde yaşanan sıkıntılar ve tırmanan terör olaylarıyla değişen konjonktür, CHP’yi Denizli’de bir milletvekilliğinden etti. 7 Haziran’da milletvekili seçilen Gülizar Biçer Karaca, 1 Kasım’da yeniden seçilemedi. Özellikle CHP’de yaşananlar siyasetin haftalarca değerlendirilen ve konuşulan konusu oldu. Üç dönem kuralına takılan AK Partili Mehmet Yüksel ve 1 Kasım’da aday gösterilmeyen Bilal Uçar’ın kartvizitlerinde artık “eski milletvekili” yazıyor.

denizli-2015-yili-en-cok-bu-haberleri-konustu-sehit

UZUN BİR ARADAN SONRA ŞEHİT CENAZELERİ
Güneydoğu’da yaz aylarında tırmanan bölücü terör, Denizli’de unutulan şehit cenazesi törenlerinin yeniden yapılmasına yol açtı. Denizli 3’ü asker, 2’si polis 5 şehit verdi yılın ikinci yarısında. Denizlililer, tezkeresini aldığı gün şehit düşen Doğan Acar, Çivrilli Mehmetçik Kağan Kandemir’in acı haberleriyle sarsıldı. Bölücü örgütün patlayıcılı tuzağında polis memuru Hasan Eser Iğdır’da, 4. Sınıf Emniyet Müdürü Ahmet Kabukçu Diyarbakır’da şehit düştü. Denizli’den evli olan Üsteğmen Ünal Darboğaz ise, Hakkari Dağlıca’da şehit oldu. Uzun bir aradan sonra şehit cenazelerinin gelmesi, 2015’in en çok konuşulanları arasına girdi.

denizli-2015-yili-en-cok-bu-haberleri-konustu-8

CHP’DE ÖN SEÇİM VE KESKİN’İN SİYASETE VEDASI
Bu yılın en çok konuşulanlarından birisi de CHP’nin 7 Haziran için yaptığı ön seçim ve sonuçları oldu. 2011’de Adnan Keskin’nin ardından ikinci sırada yer almasına rağmen, genel merkez kontenjanıyla gelen İlhan Cihaner’in yerleştirilmesiyle milletvekilliği şansını yitiren Melike Basmacı, 4 yıl sonra bu hayalini gerçekleştirdi. Basmacı bu kez birinci sıraya yerleşirken, Kazım Arslan 2, Gülizar Biçer Karaca 3, Adil Demir 4, Ahmet Divarcı 5, Halis Ödel 6 ve Adnan Keskin 7. sırada yer aldı. Kurultay, kongre ve ön seçimlerin usta ismi Keskin, 2011’deki ön seçimle küllerinden yeniden doğmuş, 2015’teki ön seçimle de kaybeden olmuştu. Keskin’in siyasete bu şekilde vedası, Denizli’nin en çok konuşulanlarından birisiydi.

denizli-2015-yili-en-cok-bu-haberleri-konustu-7

ZEYBEKCİ GİTTİ, RAMAZANOĞLU GELDİ
1 Kasım seçimlerinin ardından Denizli’nin Bakanlar Kurulu’ndaki temsilcisi de değişti. 17-25 Aralık operasyonlarının sonrasında Ekonomi Bakanlığına getirilen Nihat Zeybekci, yaklaşık 2 yıl sürdüğü görevini Mustafa Elitaş’a devretti. Denizli’nin bu dönemde Bakanlar Kurulu’ndaki temsilcisi Erdoğan Ailesi’ne yakınlığıyla tanınan ve partinin kurucularından Sema Ramazanoğlu oldu. Ramazanoğlu, yeni kabinede Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak görev alırken, AK Parti saflarındaki bu değişim en çok konuşulanlardandı.

denizli-teleferik-bagbasi-yayla-tesisi-teleferik-ile-yarisiyor-ic-6

BAĞBAŞI YAYLASI’NA TELEFERİK
Denizli, 2015’te teleferikle tanıştı. Büyükşehir Belediyesi’nin 38 milyon lira harcamayla kurduğu teleferik hattı, 1 Kasım seçimlerinden önce hizmete alındı. İlk bir ayın ücretsiz olması nedeniyle Denizlililer, adeta Bağbaşı’na akın etti. İlk bir ayda 24 kabinle 150 bin kişinin Bağbaşı Yaylası’na taşınması da bu ilgiyi anlatmaya yeten göstergelerden oldu.

denizli-2015-yili-en-cok-bu-haberleri-konustu-2

DENİZLİHABER.COM VE İŞ DÜNYASININ BÜYÜK KAYBI
Bu yılın en üzücü kayıplarından birisi de hiç şüphesiz Denizlihaber.com yazarlarından, iş dünyasında genç kuşağın başarılı temsilcilerinden Sadık Emre Çaputçu’nun vefatı oldu. DEGİAD’ın eski Başkanı Çaputçu, tedavi süreciyle ilgili iyi haberleri geldiği bir sırada kaptığı enfeksiyona yenik düştü. Yazıları Denizlihaber.com’da binlerce kişi tarafından okunan, çalışmaları ve projeleriyle DEGİAD’a vizyon katan Çaputçu’nun zamansız vedası kentte büyük üzüntü yarattı. Denizlililer, günlerce genç yaşta yitirdiğimiz genç işadamını konuştu.

denizli-2015-yili-en-cok-bu-haberleri-konustu-5

MEDYANIN “GÜLEN ADAM”I TRAFİK KAZASI KURBANI OLDU
Denizli medyası, belleklerde “Gülen Adam” olarak yer eden İlyas Haytan’ı yitirdi 1 Kasım seçiminin arefesinde. Yıllarca yerel medyada çalışan Haytan, Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne geçmişti. Seçim döneminde ise AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi’nde (SKM) görev alan İlyas Haytan, Sema Ramazanoğlu’nun seçim gezisini takip ederken, içinde bulunduğu otomobilin Büyük Menderes Nehri’ne uçmasıyla yaşamını yitirdi. AK Parti SKM’de görevli Alperen Ersoy’un da hayatını kaybettiği bu kaza, yılın en çok konuşulan olayları arasındaydı.

denizli-2015-yili-en-cok-bu-haberleri-konustu-3

TEPKİ ÇEKEN PAMUKKALE ZAMMI
Bu yılın en çok konuşulanlarından birisi de Pamukkale’ye giriş ücretine zam yapılmasıydı. Yüzde 40 oranındaki zamla yeni yılda kişi başına giriş ücreti 35 lira olurken, Denizlililerden bu artışa tepki yağdı. Bu konudaki haberler onlarca yorum aldı. Kimi “rant meselesi”, kimi “Denizli’de doğup da Pamukkale’yi göremeyenler var” diye yazdı. Kimi de “Az olmuş, yüzde 100 yapın” kinayesiyle eleştirdi zammı. Şimdilik zam kararından geri adım atılmadı ama yüzde 40’lık artış yılın en çok konuşulanları arasında çoktan girdi bile.

denizli-2015-yili-en-cok-bu-haberleri-konustu-6

TÜRKİYE’Yİ SARSAN PATLAMADA 2 DENİZLİLİ DE YAŞAMINI YİTİRDİ
Ankara’da, “Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi”ne katılmak üzere gelenlerin toplandığı Tren Garı Kavşağı’nda gerçekleştirilen intihar saldırısı Türkiye’yi sarstı. Bu olayda, 100’ün üzerinde insan can verdi. Yaşamını yitirenler arasında Uşak Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Çamelili Gökhan Akman (22) ve Denizli’den giden grupta yer alan EMEP yöneticisi Korkmaz Tetik de bulunuyordu. Bu olayın canlı tanığı olan çok sayıda Denizlili de haftalarca yaşadıklarının etkisinden çıkamadı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu