REKLAMI GEÇ

Güzelpınar’daki taş ocağı için zirve yapıldı, kaygılar dile getirildi

Güzelpınar’daki taş ocağı için zirve yapıldı, kaygılar dile getirildi

DOÇEV, ICC Grup Madencilik firması tarafından Güzelpınar’da işletilmekte olan kalker ocağının, “Üretim kapasitesinin artırılması ve üretim alanının genişletmesi” projesinin Çevresel Etki Değerlendirilmesi (ÇED) sürecinde yer aldı. Mahalle halkı dinlendi, anket yapıldı, bakanlığa rapor gönderildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Ağustos 2017 Perşembe, 13:04

Doğa ve Çevre Vakfı (DOÇEV), Doğal Hayatı Koruma Vakfı tarafından beş ülkede yürütülen ve Çevreye Uyumlu Sosyo-Ekonomik Kalkınma için Sivil Toplum Hareketi (CO-SEED) tarafından desteklenen “Sürdürülebilir Kalkınma İçin Aktif Sivil Toplu” isimli projeye katkı veriyor.

DOÇEV, Çevresel Etki Değerlendirilmesi (ÇED) süreçlerine katkı sağlıyor. Son olarak, Pamukkale’nin Güzelpınar Mahallesi yakınında bulunan taş ocağıyla ilgili görüşmeler ve anket yapıldı. ICC Grup Madencilik firması tarafından işletilmekte olan kalker ocağının, “Üretim kapasitesinin artırılması ve üretim alanının genişletmesi” projesinin ÇED sürecinde yer alındı.

DOÇEV organizasyonunda, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü ve Çevre Mühendisleri Odası Denizli Temsilciliği işbirliği ile ÇED sürecine tabi projenin tanıtım dosyası, kırma eleme tesisi ve kalker ocağı sahasında incelemeler yapılarak, projenin olası çevresel etkileri değerlendirildi. Ayrıca, kalker ocağı işletmesine yakın bölgedeki Güzelpınar Mahallesi halkıyla yapılan görüşme ve anket çalışması ile bölge halkının proje hakkındaki görüş ve önerileri tespit edildi.

İŞTE HALKIN KAYGILARI VE TALEPLERİ
Mahalle halkıyla yapılan toplantıda kaygılar dile getirildi, bazıları taleplerde bulundu. Mahalle halkından bazıları, taş ocağının bölgeye ekonomik katkısı olmadığını, işsiz olan gençlerin çalıştırılması gerektiğini söyledi. Mahalle halkı, taş ocağında kapasitenin artmasından sonra tozun da artacağını, bu durumun tarım arazilerine zarar vereceğini belirtti. Tesisin, mahalle ile aynı elektrik şebekesini kullanmasından dolayı özellikle kış aylarında sık sık elektrik kesintileri yaşandığı ve başta hayvancılıkla uğraşanlar için sorun oluşturduğu mahalle halkı tarafından vurgulandı.

DOÇEV’den yapılan yazılı açıklamada, “Ayrıntılı olarak hazırlanan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığına iletilecek tespit ve değerlendirmelerin, projenin olası çevresel, sosyal ve ekonomik etkilerinin belirlenmesi ve giderilmesinde katkı sağlayacağına inanıyoruz” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu