REKLAMI GEÇ

“Bu ülkenin her karışında onların kanı var”

“Bu ülkenin her karışında onların kanı var”

Denizli protokolünün, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajlarda gzilik ve şehitliğin ülke adına önemi vurgulandı. Milletvekili Cahit Özkan, “bayrağımızın halen özgürce dalgalanması, şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıklarının eseridir” derken, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da vatanını ve bağımsızlığını her şeyden üstün tutan Türk milletinin bu uğurda nice şehitler ve gaziler vermeye her zaman hazır olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Eylül 2017 Salı, 10:31

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Denizli’de de bir takım etkinlikler düzenleniyor, protokol üyeleri de açıklamalarıyla günün önemini paylaşıyor. İşte Denizli protokolünün Gaziler Günü mesajları:

HASAN KARAHAN (DENİZLİ VALİSİ)
“Bu cennet vatan, tarih boyunca bağımsızlığımız ve bölünmez bütünlüğümüz uğruna mücadeleler veren Aziz Şehitlerimizin ve Gazilerimizin emanetidir. Milletimiz, vatanı ve bağımsızlığı için tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde tüm zorluklara göğüs germiş, gerektiğinde canını vermekten çekinmeyip, milletimizin daima büyük zaferlere ulaşmasını ve hür yaşamasını sağlamıştır. Aziz milletimizin Atatürk’e şükran ve minnetinin ifadesi olarak 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazilik unvanının verildiği 19 Eylül tarihi “Gaziler Günü” olarak kabul edilmiştir. Bu tarih, aynı zamanda Gazi ve Şehitlerimize duyduğumuz minnet ve saygının da açık bir göstergesidir. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK; “Vatan ve Millet için her şeyini feda eden harp malulü ve gaziler canlı birer abidedir. Onlar için ne yapılsa azdır.” sözleri ile Gazilerimize olan minnet duygusunu ifade etmişlerdir. Aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için canları pahasına cepheden cepheye koşan, bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Milletimiz, tarihinden aldığı sorumlulukla, dün nasıl Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da ve Kurtuluş Savaşının diğer cephelerinde düşmana karşı göğsünü siper etmişse bugün de birlikteliğimizi ve kardeşliğimizi zedeleyerek, Ülkemizi içeriden ve dışarıdan bölmeye çalışan terör odaklarına karşı gereken mücadeleyi vermektedir. Şehitlik mertebesine ve Gazilik unvanına ulaşmış olan tüm vatan evlatlarına karşı yapılacak en anlamlı teşekkürün, onların bizlere emanet ettiği ülkemize, milletimize, bayrağımıza, demokrasimize sahip çıkarak ve üzerimize düşen görevlerimizi en iyi şekilde yaparak hizmet etmek olduğuna inanıyoruz. Bu anlamlı gün dolayısıyla; başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda etmiş tüm Şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş Gazilerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyor, Şehitlerimizin bize emaneti olan siz değerli yakınlarına ve Kahraman Gazilerimize de sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.”

CAHİT ÖZKAN (DENİZLİ MİLLETVEKİLİ)
“Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın bizler için bir vatana dönüşmesi, bayrağımızın halen özgürce dalgalanması, şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıklarının eseridir. Bu coğrafyanın ruhunda, bu ülkenin her karışında, her toprağında, adları sanları bilinmeyen milyonlarca gazi erinin, şehidin kanı bulunuyor. Bu millet gazi millettir. Bu aziz milletin, 15 Temmuz FETÖ Darbe girişimini canları pahasına engellemesi, kendi iradesine sahip çıkması, gaza bilincinin ne denli önemli olduğunun en önemli göstergesidir. Şehitlerimizin, gazilerimizin emaneti Türkiye’mizi daha da güçlendirmek için koşar adım çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü bizler, ecdadımızdan miras kalan hasletlere sahip çıkmanın, birlik ve beraberliğimize yönelen tehditlere karşı mücadele etmenin, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için çalışmanın, şehitlerimize ve gazilerimize vefa borcumuzun da gereği olduğuna inanıyoruz. Ülkemizin sessiz kahramanları şehit ve gazilerimizi sevgi, saygı ve şükranla anıyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’e İstiklal mücadelesindeki önderliğinden dolayı ‘Müşir ve Gazi’ unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü’nü in içten duygularımla kutluyorum.”

OSMAN ZOLAN (BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)
“Ölürsem şehit, kalırsam gazi’ anlayışı ile asırlardır şer odaklarına karşı mücadele eden bu milletin destansı fedakarlığı, bugünlere ulaşmamızın en büyük nedenidir. Uğruna çok büyük bedeller ödenerek kazanılan bu vatan, bizlere ‘ölürsem şehit, kalırsam gazi’ diyen şehit ve gazilerimizin en kutsal emanetidir. Yüzlerce yıldır vatanımızın bütünlüğü, milletimizin bağımsızlığı uğruna canını hiçe sayan şehit ve gazilerimiz 15 Temmuz’da da aynı kahraman duruşunu sergilemiş, vatanımızı şer odaklarına teslim etmemek için göğsünü tanklara kahramanca siper etmiştir. Böyle kahraman bir millet dünyanın hiç bir yerinde yoktur. Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ve gazi unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü’nü kutluyor, tüm şehit ve gazilerimize şükranlarımı ve minnet duygularımı sunuyorum.”

AV. YUSUF GARİP (MHP DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ GRUP BAŞKANVEKİLİ)
“Üstlendikleri vatan görevi esnasında, girmiş oldukları mücadelelerden ’’Gazilik’’ unvanıyla ayrılan kahramanların, mümtaz ve muhterem anıları hiçbir zaman akıllardan ve gönüllerden çıkmayacaktır. Geçmişteki mücadeleleriyle bölücü ve yıkıcı mihraklara göz açtırmayan vatan sevdalılarını, yılın her anında ve gününde, saygı, minnet ve şükranla anmak en başta gelen milli ve manevi bir görevdir. İftihar edilecek bir fedakarlıkla, yaşadığımız topraklara göz dikmiş hainlere aman vermeyen, canlarından dahi vazgeçmeyi göze almış olan gazilerimizle ne kadar övünsek azdır.”

HAMDİ HELVACILAR (MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ DENİZLİ ŞUBE BAŞKANI)
“Gaziler Günü Yüce ATA’mızın çok değer verdiği TBMM. tarafından 19 Eylül 1921’de Gazi unvanı ile onurlandırıldığı Mareşal rütbesi ile taltif edildiği günün 96’ncı yıldönümünü kutlamak ve bu uğurda canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi her zaman olduğu gibi topluca bir kere daha birlik ve beraberlik içinde anmak üzere bir arada bulunduğumuz gündür. 19 Eylül Gaziler Günü, Türk milletinin şeref ve haysiyetini korumak için savaşmış, hayatları pahasına verilen görevi yerine getirmeye çalışmış, bu yolda kanını, bu yolda vücudunun bir bölümünü kaybeden ve vakur aslanlar gibi savaştıktan sonra geldiği topraklara sapasağlam dönebilen canlı Şehitlerin günüdür. Türk milleti bu günde vatanı milleti uğrunda Şehit düşen ve Gazi olarak memleketine döndükten sonra ebediyete intikal eden kahramanları saygı ile yad etmeli ve gazilerini bu günlerinde özellikle unutmamalı ve önlerinde saygı ile eğilmelidir. Şehitlik ve Gazilik mukaddes kavramlardır. Gazi; Türk kahramanlığının, Türk vatanseverliğinin. Türk fedakarlığının yaşayan destanıdır. Şehitler ve Gaziler toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir. Gazi; Şehitlerin can yoldaşı, bu destanları yazan kahramanın adıdır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu