REKLAMI GEÇ

Denizli İbrahim Çelik’i gözyaşlarıyla uğurladı

Denizli İbrahim Çelik’i gözyaşlarıyla uğurladı

Soma’daki Maden faciasından ilk kurtulanların arasında olmasına rağmen arkadaşlarını kurtarmak için canından olan 31 yaşındaki Denizlili Maden Mühendisi İbrahim Çelik, Ulu Cumi’de kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı. Denizlili kahraman mühendisin al bayrağa sarılı tabutu başında nöbeti, o faciadan kurtulan madenci arkadaşları bekledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Mayıs 2014 Pazar, 15:11

Denizli, 31 yaşında maden faciasına kurban verdiği kahraman Maden Mühendisi İbrahim Çelik’e ağlıyor. O, Soma’daki ölüm madeninde yangının başlamasıyla dışarı çıkan ilk gruptaydı. Ancak arkadaşlarını kurtarmak için tekrar madene girdi. Öyle de oldu. Çok sayıda arkadaşını dışarı çıkarmayı başaran Çelik, bir kez daha madene girdi ancak geri çıkmadı. Genç maden mühendisi arkadaşlarını kurtarmak için can vermişti.

İbrahim Çelik’in cenazesi önceki akşam, yani Cuma gecesi madenden çıkarılan son madenciler arasındaydı. Yani kurtarma ekipleri onu, madenin en derin noktasında buldu. DNA testi ve kimlik tespitinin ardından dün sabah saatlerinde (Cumartesi) ailesine teslim edilen Çelik’in cenazesi akşam saatlerinde memleketine ulaştı.

FOTO-GALERİ-ANONS

Servergazi Devlet Hastanesi morguna kaldırılan İbrahim Çelik’in cenazesi, öğle saatlerinde al bayrağa sarılı tabuda konulup Ulu Cami’ye getirildi. Anne Tülay Çelik, akrabaları, yakınları ve çok sayıda Denizlilinin gözyaşlarıyla karşıladığı İbrahim Çelik’in tabudu başında Soma’daki maden faciasından kurtulan madenci arkadaşlardı bekledi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Denizli Valisi Abdulkadir Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın yanı sıra, milletvekilleri, siyasi parti il yöneticileri, meslek odası ve sivil toplum örgütü başkan ve yöneticileri ile askeri erkanın da katıldığı cenaze töreninde genç mühendisi Denizlili yurttaşlar da yalnız bırakmadı.
plakali-onlem-anons

Anne Tülay Çelik’in oğlunun tabutuna sarılarak yaktığı ağıtlar yürekleri dağladı. “Oğlum sana hakkım helal olsun. Sen çok iyi bir evlat oldun. Ulaşılmayacak yerlere gitmişsin, benim haberim yoktu evladım. Her hafta sonu geliyordun, bu hafta böyle mi gelecektin. Seni alamayacağım diye çok korktum evladım. Arkadaşların buldular seni” diyerek ağıtlar yakan anne Tülay Çelik’in evlat acısı, cenaze katılanları gözyaşlarına boğdu.

naksiler-umre-katildi

NAKŞİLER HAC KIYAFETİYLE KATILDI
Cenazeye üzerilerinde hac kıyafetleriyle sakallı ve fesli bir grup katıldı. Ulu Cami’ye Afyon, İzmir ve İstanbul plakalı otomobillerle gelen grup, Nakşibendi cemaati üyesi olduklarını,  Umre’den döndüklerini açıklaması yaptı.

Kahraman maden mühendisimiz İbrahim Çelik’in cenazesi, Denizli Asri Mezarlık’ta ailesinin isteği üzerine anneannesin yanı başında toprağa verildi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu